Вредне руке у боравку

Наши вредни ученици који похађају продужени боравак сваки дан нешто ново стварају. Било да су то коцке, пазле, панои, совице од ролни, у боравку је веома забавно. Свакодневне слободне активности окупирају децу, али све стижу - и да ураде домаћи, вежбају, али се и играју. У боравку ћемо имати и активности као што су: Игре без граница; Оловка пише срцем; Шарам - стварам; Певам, плешем, глумим; Језичка радионица; Видео пројекције и Дигитална учионица. У слободно време бавићемо се луткарством, калиграфијом, ликовним радионицама, квизовима и многим играма. Надамо се да ће наши ученици у свему томе уживати!

 

„Заштитимо децу у саобраћају“

У понедељак, 17. 9. 2018. за ученике првог разреда у просторијама Школе одржано је интерактивно предавање о теми „Заштитимо децу у саобраћају“. Предавање је реализовао Црвени крст у сарадњи са Домом здравља и Заводом за јавно здравље са циљем превенције саобраћајног трауматизма. Предавачи, Алекса Голић, Зорица Јовановић, Снежана Марковић и Славица Филиповић су на занимљив начин представили важне елементе учешћа у саобраћају. Ученици су радо сарађивали у предвиђеној дискусији и на крају добили поклон, распоред часова.

"У парк крочи, у причу ускочи"

Ученици II2, са учитељицом Јеленом Димитријевић, представљали су Школу у пројекту "У парк крочи, у причу ускочи". Пројекат је осмишљен као повезивање читања, лепог понашања и очувања природе. Реализатори пројекта су Матична библиотека "Љубомир Ненадовић", ЈКП "Видрак" и Еуропром-спонзор послужења за ученике. 

Кретање по мапи, тумачење знакова и путоказа, у парку на Јадру, употпунили су доживљај наших другака. 

На кеју Колубаре, упознали су се са возилима која служе да наш град буде чист, и са људима који раде у ЈКП Видрак.

Захваљујемо се Виолети Милосевић, директорки Библиотеке, Еуропрому и осталим реализаторима на лепом и корисном дружењу.

Након завршених радионица уцесници  су добили признања.

 

"Кад си срећан"

Синоћ се у дворишту Школе орила песма и игра, јер се ту одигравала "Журка за срећан почетак школске године". У програму су наступали ученици млађих разреда и балерине "Студија М". Најпре је директорка поздравила све присутне кратким топлим речима и отворила журку, па су ученици другог разреда извели три музичке нумере: "Десет љутих гусара", "Мајмунски плес" и "Кад си срећан". Затим је ученица 5. разреда Лена Топаловић извела Вивалдијеву композицију на флаути, а потом се придружила својим другарицама, са којима је приказала кореографију за песму "Мењам дане" популарне групе "Фрајле". За крај, као шлаг на овој лепој "торти", балерине "Студија М" су показале шта све знају и вежбају на својим часовима кроз две прелепе кореографије. Онда је уследила журка која је употпунила ову лепу школску манифестацију која нам краси септембар већ дуги низ година.

Спортски дан

Већ дуги низ година, ученици Школе се посебно радују једном дану у септембру. То је Спортски дан, који се традиционално одржава у СРЦ "Петница". Сви ученици Школе су уживали у купању и играма у базенима, а млађи ученици су имали и такмичење у трчању. Сигурни смо да ће овај дан за уживање и наставу у природи бити на радост ученика још много година. 

 

Прваци на Градском тргу

Поводом почетка школске 2018/2019. године, на Градском тргу, са почетком у 18 часова, одржан је пријем за све ученике првог разреда. 

Том приликом, они су уживали у пригодном програму и градско руководство им  је поделило поклоне (школски прибор). Уследило је традиционално заједничко фотографисање које је овековечило почетак образовања нове генерације.

ПОНОВО РАДИ БОРАВАК

Продужени боравак је првог дана школске године почео са радом. Ученици првог и другог разреда, који похађају боравак, су већ украшавали пано, учили песмице, слагали слагалице и играли разних игара. Наравно да су радили и домаће задатке и играли се у дворишту, на новом полигону. Почетак у боравку нам је право уживање!

Пријем првака

Добро смо још једну генерацију ђака. До скоро најстарији у вртићу, постали су најмлађи у школи. Дочекали су их вредни ученици другог разреда, који су лепим програмом показали да је школа једнако занимљива и када се глуми и пева. Топло су их је поздравиле директорка и педагог, а онда су их прозвале њихове учитељице: Јасмина Стојановић, Тања Селаковић и Светлана Арсић. Овај лепи дан се завршио фотографисањем и кратким родитељским састанцима у учионицама.

Драги прваци, желимо вам срећно, успешно и радосно школовање, а овај дан ћете дуго памтити. Биће то, сигурни смо, једна дивна успомена.