Светосавска прослава

Све што је српско, данас клања се и велича Светог Саву. Он се излива у све људе, нарочито децу, која су светосавским духом испуњена. Он је снага и песма свих ђака, једна је од порука светосавске приредбе, коју су ученици наше школе приредили на уздарје оцу српске писмености и небеском заштитнику образовних установа.

Химну Светом Сави отпевао је школски хор, под управом Биљане Тодоровић. Са њима углас певали су сви присутни, што је дало посебну лепоту славској свечаности. Кроз игроказ и рецитације, који је осмислио и одабрао вероучитељ Јован Новитовић, ђаци различитих узраста, укључујући и полазнике специјалног одељења, дочарали су део житија Светог Саве у коме се говори о помирењу браће Стефана и Вукана над моштима оца им Светог Симеона.

Славски колач је благосиљао надлежни парох протојереј – ставрофор Драгомир Јовановић. Директорка школе мр Ана Савковић честитала је славу колегама, ученицима и драгим гостима, негујући леп савиндански обичај ове школе – похваљивање најбољих наставника и благодарје онима који помажу рад школе. Тако, и ове 2018. године, уручене су похвале наставницима који су ученике водили на савезна такмичења из различитих предмета, похвале за дуготрајан рад (30 и више година стажа) и добротворима, захваљујући чијој подршци наша школа успева да реализује низ програма који за циљ имају унапређење квалитета образовања. Овогодишња домаћица славе била је учитељица Јасмина Стојановић, а колач за наредну годину преузела је учитељица Светлана Арсић.  Славска свечаност завршена је ручком у свечаној сали школе.

Тематски дан "Свети Сава, школска слава"

Учитељице првог разреда Јелена Димитријевић, Славица Глишовић и Весна Андрић, у сарадњи са вероучитељем Јованом Новитовићем, одржале су удледни тематски дан "Свети Сава, школска слава", посвећен животу и значају Растка Немањића. Ученици су слушали краткепесме и приче, рецитовали су о Светом Сави, учили су Светосавску химну и цртали су портрет Светог Саве. Кроз занимљиву презентацију научили су о необичном и испуњеномживотном путу нашег просветитеља. 

 

Тематски угледни дан „Свети Сава - лик и дело”

Учитељи трећег разреда су у петак, 26.1. 2018. у Школи одржали тематски угледни дан у одељењима III1, III2, III3 у времену од 8:00 до 11:35 часова.

Тематски угледни дан под називом „Свети Сава - лик и дело”. Реализовани су наставни предмети:

1.      Српски језик:

-        Наставна јединица: Свети Сава као инспирација песника и приповедача, утврђивање

 

2.      Музичка култура:

-        Наставна јединица: Химна Светом Сави, утврђивање

 

3.      Ликовна култура:

-        Наставна јединица: Лик Светог Саве кроз различите материјале и технике, вежбање

 

4.      Верска настава:

-        Наставна јединица: Свети Сава брине о нама, утврђивање

 

5.      Слободне активности: Свети Сава – дечје стварлаштвo”.

 

Тематски угледни дан успешно су реализовали професори разредне наставе: Слободанка Ашковић, Милена Миловановић, Драгана Кузмановић, наставник верске наставе Јован Новитовић и библиотекар Слађана Ранковић.

ПРИПРЕМА ЗА ПОЛАЗАК У ШКОЛУ

Продужени боравак

Продужени боравак је место где деца радо проводе време у игри, дружењу и учењу. Дружење се наставља и у 2018. години. Срећно!

ШКОЛА ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ ИЗ ШАПЦА

У уторак, 26. децембра 2018. године, у Првој основној школи је одржана презентација Школе примењених уметности из Шапца. Презентацији је присуствовало десет ученика осмог разреда наше школе.


http://www.spu.edu.rs/skola_profil.php

„Срећна Нова Година“

У среду, 27. 12. 2017. године, у Свечаној сали Школе, ученици II1 одржали су приредбу за родитеље под називом „Срећна Нова Година“.

„Нова Година се спрема, а поклона нема“

Ученици  II3, 29. 12. 2017. учешћем на новогодишњем конкурсу “Еуропрома“ добили су поклон пакет за разред и улазнице за позоришну представу „Нова Година се спрема, а поклона нема“. Уживали су ученици у веселој атмосфери сладећи се слаткишима из поклон пакета.