Гости из Ротари клуба

Пред крај прошле школске године, Ротари клуб Ваљево донирао је Школи LEGO Миндсторм робот који је замишљен као наставно средство за предмете информатика и рачунарства и физике увођењем модерних учила у основне школе. Овом донацијом школа почиње низ вежби и активности са LEGO роботским комплетом који омогућава извођење великог броја огледа и конструкција.

 

 Коришћењем LEGO комплета комбинују се знања из различитих области и савремене технике конструкција, роботике, аутоматике и програмирања. Ученици ће имати прилику да савладају основне вештине израде и програмирања робота и аутомата, што ће им помоћи у окружењу савремених интерактивних технологија. Компет за роботику омогућава израду низа типских или потпуно оригигиналних решења и уређаја који се могу повезати са градивом које се учи у различитим школским предметима.

             Представници Ротари клуба др Бранислав Ранђеловић, вд директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, Срђан Јанев, технички директор ИС Петница и Никола Митић, асистент дистрикт гувернера задужен за Веб сајт су били гости Школе 2. 10. 2017. године са жељом да виде примену робота у настави.

             Домаћини Школе Ђорђије Бубања, професор информатике и рачунарства и дежурни наставник, Јасмина Радановић, професор енглеског језика су гостима показали оно што их је интересовало највише – кабинет  за информатику, кабинет за техничко и информатичко обарзовање где су ученици вежбали савладавање основних вештина програмирања робота, кабинет за физику, Сензорну собу, кутак за Ученике генерације и Спортисту генерације.

             Гости су желели да се сликају са ученицима који су вежбали програмирање робота и испред паноа – РОБОТОМ ДО ЗНАЊА И ВЕШТИНА.