Школска 2016/2017.

            септембар

1. 9. 2016. – Радници који су засновали радни однос: Зорица Табић, наставник биологије – 10%, Марија Аничић, наставник биологије – 10 %, Марија Вуковић, наставник математике – 100%, Жикица Симић, наставник информатике – 15 %, Љубомир Радовић, наставник географије – 5 %, Љубомир Џигурски, наставник физике – 40 %, Јован Новитовић, наставник верске наставе – 50 %, Катарина Живковић, наставник немачког језика – 11%, Милован Лековић, наставник  физике – 50 %, Светлана Ђуковић Матић, наставник историје – 5%, Јована Милић, наставник српског језика – замена Мирјане Смоловић. У школу је дошло 9 нових ученика. У I разред се уписало 65 ученика.

1. 9. 2016. – Почела је нова школска година. Ученици Школе су радосно напунили своје учионице. Директор и наставници Школе су пожелели ученицима срећан почетак.

2. 9. 2016. – Ученици II разреда реализовали наставу српског језика, ликовне културе, физичког васпитања и чувара природе у парку на Петом пуку.

2. 9. 2016. – Ученици IV разреда реализовали наставу у Спортско рекреативном центру „Петница“.

2. 9. 2016. – Настављена је непосредна сарадња предшколска установа – школа. Генерација I разреда је провела дан у занимљивим играма и активностима са васпитачицом Татјаном Дивнић.

2. 9. 2016. – Градоначелник Ваљева, Слободан Гвозденовић, приредио је пригодну свечаност за ђаке прваке ваљевских основних школа. Овој свечаности присуствовали су ученици са својим родитељима и учитељима.

5. 9. 2016. – Одржан је спортски дан у Спортско рекреативном центру „Петница“ за све ученике Школе. Спортском дану одазвало се око 60% ученика Школе.

6. 9. 2016. – У Свечаној сали је за све ученике I разреда одржано предавање на тему „Заштитимо децу у саобраћају“. Предавање су одржали Зорица Јовановић, стручни сарадник програмских активности у Црвеном крсту, Снежана Маринковић, нутрициониста из Завода за јавно здравље, и Славица Филиповић, специјалиста Јавног здравља, стручна медицинска сестра из Дома здравља у Ваљеву.

6. 9. 2016. – Представници Завода за јавно здравље, Поливалентне патронажне службе и Црвеног крста у Свечаној сали Школе поздравили су ученике I разреда, пожелели им срећан почетак и говорили им о безбедности у саобраћају.

8. 9. 2016. – Ученици IV разреда су у оквиру наставе Ликовне културе посетили галерију Народног музеја у Ваљеву. Изложба „Арт тура“ презентовала је дигиталне репродукције познатих уметничких дела из збирке Народног музеја у Београду.

8. 9. 2016. – На базенима Спортско-рекреативног центра ,,Петница” одржано је такмичење у пливању. Петоро ученика Школе се пласирало на Републичко такмичење: Емилија Аћимовић, III разред, заузела је прво место (краул), Нора Дамњановић, IV разред, друго место (краул), Сташа Дамњановић, VI разред, друго место (леђно), док су Тијана Тодорчевић, VI разред, и њен млађи брат Марко, ученик IV разреда, заузели прва места у дисциплини краул и прсно.Остала три наша представника – Мирко Хаџић, VIII разред, Петар Стојановић, V разред, и Вања Максимовић, V разред, нису се пласирали на републичко такмичење у пливању, али су такође имали добар пласман, освојивши III места.

8. 9. 2016. – Директор Школе присуствовао је састанку Радне подгрупе Школске управе Ваљево, чија је тема била расподела технолошких вишкова.

9. 9. 2016. – Ученици III разреда посетили су изложбу слика у Галерији Народног музеја у Ваљеву.

12. 9. 2016. – Одржано је Одељењско веће разреда VI3, у присуству свих предметних наставника, педагога Школе, логопеда и родитеља ученика Ф. Ј.

12. 9. 2016. – Одржано је Одељењско веће VIII разреда.

12. 9. 2016. – Директор Школе је, као члан, присуствовао седници Одбора за утврђивање и спровођење градског програма активности за време трајања „Дечје недеље“ 2016. године.

15. 9. 20116. – Шеф Делегације ЕУ, Мајкл Девенпорт, посетио је Ваљевo. Том приликом, у оквиру пројекта ,,Еутека – ЕУ у вашој библиотеци“, уручио је полицу ваљевској библиотеци ,,Љубомир Ненадовић“. Високог представника ЕУ дочекали су и ваљевски писци. Међу њима је био и Драган Павловић, библиотекар Школе, који је том приликом, у краћем разговору о књижевним темама, поклонио Мајклу Девенпорту своју књигу „Господар живе“.

15. 9. 2016. – Ученици IV разреда реализовали су часове ликовне културе у школском дворишту. Посматрајући околину,вежбалисуна који начин се мешају бојеикако се слика дрво под различитим светлом, односно у сенци.

16. 9. 2016. – Ученици са сметњама у развоју провели су дан у природи. Уз дружење и игру са својим наставницама уживали су у последњим летњим данима.

16. 9. 2016. – У оквиру пилот програма MARCH ,,Наука у нашим учионицама”, ученици IV разреда су имали амбијенталну наставу у парку на Пећини. Тема је била Разноврсност биљног и животињског света“. Учитељица Јелена Димитријевић је прошла ову обуку за едукаторе и примењује је у свом разреду, у сарадњи са колегиницама Славицом Глишовић и Весном Андрић. Ученици су радили у групама, по истраживачким задацима.

20. 9. 2017. –Јовиша Боградновић, родитељ ученика Школе, поклонио је звучнике за учионицу разреда III1.

22. 9. 2016. – Директор Школе присуствовао је састанку Радне подгрупе Школске управе Ваљево, чија је тема била расподела технолошких вишкова.

24. 9. 2016. – Окружни одбојкашки савез Србије је организовао одбојкашки турнир „Одбојка на улици, Ваљево 2016“. На турниру су учествовале екипе основних и средњих школа. Школа је учествовала са три екипе: „Тигрови“, „Другарице“ и „Краљице“. Сви су уживали, а „Другарице“ су освојиле I место.

26. 9. 2016. – Ученици географске секције Школе, заједно са Милосавом Милићем, наставником географије, обележили су Дан заштите озонског омотача пригодним паноом у холу Школе.

27. 9. 2016. – Ученици разреда I3, са учитељицом Новком Мосуровић Андрић, посетили су Пољопривредну школу у Ваљеву и учествовали у пројекту „Дан за науку“, односно огледима у лабораторији ове школе. Огледе је приказала Мирјана Вељић, професор хемије, уз помоћ ученика са смера прехрамбених техничара.

27. 9. 2016. – Ученици из одељења за ученике са посебним потребама и ученици из редовних одељења који раде по ИОП-у ишли су на излет у Београд. Захваљујући Зорану Вуковићу, родитељу ученика Школе, и спонзорима из нашег града, ученици су посетили Зоолошки врт, цркву Ружицу и Калемегдан и ручали су у ,,МекДоналдс” ресторану. На излет је ишло 25 ученика, 6 родитеља, 4 дефектолога и педагошки асистент Школе.

28. 9. 2016. – Директор Школе присуствовао је састанку Комисије за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима Града Ваљева.

28. 9. 2016. – Одржан је састанак Већа млађих разреда.

28. 9. 2016. – Одржан је састанак Савета родитеља, са следећим Дневним редом: 1. Конституисање Савета родитеља Основне школе Нада Пурић“ у Ваљеву, за школску 2016/2017. годину. 2. Избор председника Савета родитеља Основне школе Нада Пурић“ у Ваљеву, за школску 2016/2017. годину. 3. Разматрање извештаја о остваривању Годишњег плана рада Школе за школску 2016/2017. годину. 4. Разматрање предлога Годишњег плана рада Школе за школску 2016/2017. годину. 5. Обавештење о избору уџбеника који ће се користити у Основној школи Нада Пурић“. 6. „Ученички динар“ за школску 2016/2017. годину. 7. Осигурање ученика за школску 2016/2017. годину. 8. Исхрана ученика у продуженом боравку за школску 2016/2017. годину.

29. 9. 2016. – У Школи је одржано предавање у организацији удружења „Културни круг“, са темом „Отимање животне енергије и заштите (од духовног вампиризма)“. Предавање је реализовао Спасоје Влајић.

29. 9. 2016. – Одржан је састанак Тима за инклузију.

30. 9. 2016. – Ученици Школе (око 50 ученика од V до VIII разреда) посетили су Фестивал науке, под називом ,,Миграција знања”, који се одржавао у Истраживачкој станици ,,Петница”.

30. 9. 2016. – Ученици I разреда били су на излету у парку Пећина.

30. 9. 2016. – На конкурс ,,Моја идеална соба“, који је организовала „Форма идеале“, послати су радови ученика I разреда

            октобар

3. 10. 2016. –Ангелина Лукић, представник одбора за одржавање Дечје недеље, поделила је дидактички материјал ученицима са посебним потребама, у вредности од 5000 динара.

4. 10. 2016. – Поводом обележавања Дечје недеље, Друштво „Агора“ организовало је „Музички колаж“ – програм за ученике II разреда.Јелена Голубовић и Лала Недељковић, професори виолине, уз пратњу Милана Голубовића (хармоника) водили су овај сјајан едукативни музички програм. Ученици Основне музичке школе „Марко Тајчевић“ из Лазаревца, а пореклом Мионичани (Огњен Урошевић, Немања Јовановић, Угљеша Јанковић, Лука Адамовић, Александра Урошевић, Ивана Трипковић, Николија Кулинчевић), свирали су кратке нумере на виолини, од народне песме до кантри музике. Народну песму „Густа ми магла“ одпевале су Оливера Савковић, Нада Ивановић и Андреја Пауновић.

4. 10. 2016. – Сви ученици I разреда и ученици са посебним потребама погледали су позоришну представу ,,Чик погоди, ко се воли“, коју је Град Ваљево даровао најмлађима. Ученици су том приликом у холу Центра за културу  погледали и изложбу ликовних радова на тему „Нећу да бригам, хоћу да се играм“.

4. 10. 2016. – Обележен је Дан заштите животиња, пригодним паноом у холу Школе.

5. 10. 2016. – Учитељица Марина Ковачевић присуствовала је састанку Друштва учитеља Ваљево. Она је учествовала као представник учитеља Школе, а била је задужена да информације и знања са састанка пренесе својим колегама.

5. 10. 2016. – Одржана је прва радионица за предшколце на тему „Луткарство“. Радионицу су реализовали учитељи Актива III разреда. Ученици су извели луткарску представу „Човеков најбољи пријатељ“, а затим су се предшколци испробали у улози луткара.

5. 10. 2016. – У оквиру Дечје недеље представници Ученичког парламента су учествовали у раду радионице „Права деце кроз призму заштитника грађана“. Рдионица је одржана у ,,Првој основној школи”, у организацији Агенције за заштиту грађана. Присуствовали су следећи ученици Школе: Александра Вићентић VIII1, Теодора Алексић VIII2, Кристина Спасојевић VIII3, Милица Карановић VII1 и Николина Ђурић VII3.

5. 10. 2016. – Одржана је прва Трибина за родитеље предшколаца града Ваљева, на тему „Подршка породици – најбоља подршка деци“. Овом приликом, родитељи су упознати са радом Школе и креативним радионицама које ће бити организоване за њихову децу. Организатори трибине били су Јелена Димитријевић, учитељица, Ана Савковић, директор Школе, Зорица Mилић, педагог, Светлана Матић, логопед, и Мирјана Беговић, учитељица.За време трајања Трибине, предшколци су били на првој, промотивној радионици „Упознајмо се...“, коју су осмислиле и организовале учитељице  IV разреда.

6. 10. 2016. – У оквиру Дечје недеље Центар за културу Ваљево расписао је ликовни конкурс „Нећу да бригам – хоћу да се играм“. Ликовни радови ученика Школе, Сташе Кузељевић III2, Александре Стојнић VII3 и Кристине Ћосић VI1,  освојили су III место, а ученици из одељења ученика са посебним потребама су добили диплому за учешће на конкурсу. На свечаном отварању изложбе, 5. октобра 2016. године, радови свих учесника конкурса били су изложени у холу Центра за културу Ваљево. Том приликом ученици су добили пригодне поклоне.

6. 10. 2016. – Поводом обележавања Дечје недеље Друштво за церебралну парализу Ваљево је организовало литерарни конкурс на тему ,,Разлике нас спајају“. Награђени су радови ученика Јована Рајовић I1, Марије Младеновић IV2, Јулије Симеуновић IV2, Богдана Јовића IV2, Мине Филиповић IV2 и Нине Пeтаковић IV2.

6. 10. 2016. – Поводом Дечје недељe у Школи је приређен маскенбал. Учешће су узели ученици са посебним потребама, као и сви ученици I разреда. Програм је водила Милица Вуковић, ученица IV разреда.

6. 10. 2016. – Поводом обележавања Дечје недеље, представници Друштва за церебралну парализу, Светлана Јанковић Бељански и Споменка Гавриловић, посетиле су Школу и поклониле двадесет пакетића деци из осетљивих група. Ова активност Друштва је прерасла у традицију, јер се реализује већ трећи пут.

6. 10. 2016. – У оквиру Дечје недеље реализована је ликовна радионица ученика II разреда. Учешће су узели и ученици са потребом за додатном подршком. Тема ове радионице је била „Наше игре и играчке“. Ученици су донели разноврстан материјал за прављење играчака: чаше, вуницу, картонску амбалажу, колаж папир, пластелин, као и друге материјале за цртање и сликање. Показали су изузетну вољу и труд у раду, али и креативност у стваралаштву. Лепо осмишљеним и украшеним играчкама ученици су показали разноврсне могућности за игру са другарима.

6. 10. 2016. – У оквиру Дечје недеље, ученици III разреда су учествовали у спортским активностима на стадиону Фудбалског клуба ,,Раднички” на Петом пуку и у радионици „Вратимо деци игру“. Ученици су се такмичили у полигону спретности, трчању на 200 метара, фудбалу и игри Између две ватре. Најуспешнији су добили дипломе, а Школа захвалницу за учешће. Најбржи су били ученици Сара Ситарица III3 и Данило Булатовић III3.

7. 10. 2016. – Дечја недеља је обележена и Породичном квизијадом, коју већ другу годину за редом организују наставници Основне школе ,,Милован Глишић”. Ове године, у великој сали Центра за културу Ваљево, окупило се много ватрених навијача како би подржали своје представнике, породице које се такмиче. Школу су представљали Ђерићи, мама Љиљана, тата Владо, син Ђорђе (IV1) и кћерка Милица (I3). У неизвесној борби седам екипа, кроз много занимљивих игара, екипа Школе је освојила I место.

7. 10. 2016. – На Светски дан осмеха и добрих дела, у оквиру Дечје недеље, имали смо предиван сусрет са Виолетом Милошевић, директорком Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“, Владом Пантићем, представником Општине, представником Друштва ,,Ром” и члановима Рвачког клуба „Младост“ Ваљево, који су уприличили дружење са нашим ученицима у акцији „Шта читају деца из Колоније!?“. У просторијама Месне заједнице „Нада Пурић“, које за своје тренинге тренутно користе рвачи, спојили смо наизглед неспојиво – рвање и читање. Испоставило се да ове вештине итекако иду заједно, јер снаже дух, тело и ум, што је важно за здраво одрастање наше деце. Након разговора са Виолетом Милошевић, на тему шта читају млади и зашто је читање важно, ученици су видели чланове Рвачког  клуба у  основним рвачким захватима. На крају дружења, деца су добила по две књиге на поклон и договоралао се о даљој сарадњи са овим институцијама.

7. 10. 2016. – У сарадњи са Матичном библиотеком ,,Љубомир Ненадовић”, у току Дечје недеље, у Школи је организовано прикупљање поклон-књига за децу. Ученици I разреда међусобно су поклањали књиге, пишући на њима поруке пријатељства. Ученици од II до IV разреда су доносили књиге по избору и писали поруке за непознате другове до којих ће књиге доспети. Део књига дониран је школској библиотеци (лектире и стручно штиво), а остале су однете у Дечју библиотеку, као део акције ,,Књига пријатељства” друштва ,,Агора”.

8. 10. 2016. – На Колубарском кеју је одржан крос ,,За срећније детињство” у организацији Црвеног крста Ваљево. Одличне резултате су показали следећи ученици: Борис Раковић I1 (I место), Тара Булић I3 (I место), Вељко Митровић II3 (III место) и Данило Булатовић III3 (I место) .

8. 10. 2016. – У оквиру Дечје недеље, у којој су учествовали ученици III разреда, Планинарски клуб „Повлен“ је реализовао програм „Планинарењем до здравља”. Расположени планинари, деца и учитељи, уживали су у лепоти шетње и освајању врхова Повлена. Средњи Повлен, Плоче, Видиковац, Цетиња, Црквица и на крају највиши врх западне Србије, Мали Повлен, била су одредишта на стази коју су успешно савладали.Учитељица Светлана Арсић и дефектолог Неда Аћимовић су поносне на ученике, учеснике ове акције. Дружили су се и заједно планинарили са групом ученика VII разреда „Прве школе“ и њиховим разредним старешином. За све учеснике био је то веома занимљив изазов.

8. 10. 2016. – Традиционална ,,Трка за срећније детињство” на Колубарском кеју протекла је успешно. У пратњи учитељице Виолете Кењић, ученици су сјајно представљали Школу. У конкуренцији девојчица I разреда, Тара Чулић I3 освојила је I место; у конкуренцији дечака I разреда Борис Раковић I1 је освојио I место; у конкуренцији дечака II разреда Вељко Митровић II2 је освојио I место; у конкуренцији дечака III разреда Данило Булатовић III3 је освојио I место. Освојен је и пехар за Школу за свеукупни успех наших ученика.

10. 10. 2016. – Ученици са посебним потребама учествовали су у још једном догађају на крају Дечје недеље. Друштво за Церебралну парализу, на челу са Светланом Јанковић Бељански, организовало је акцију спортског такмичења прилагођену деци са сметњама у развоју, под називом „Хоћу и ја да се играм“. Ученици су се надметали у пикаду, доминама, шаху и др. играма. Уживали су у дружењу, а на крају су добили поколоне, којима су се и највише обрадовали.

10. 10. 2016. – Поводом Светског дана хране Патронажна служба Дома здравља је расписала конкурс на тему ,,Здрава храна”. Ученици Школе су учествовали са 40 ликовних радова који су предати у Завод за јавно здравље Ваљево.

10. 10. 2016. – Почела је серија предавања о биљкама професора Драгана Недељковића, пејзажног архитекте, чиме је започета  реализација плана Тима за заштиту животне средине. Предавање под називом „Биљке рекордери“, одржаваће се у различитим терминима током октобра месеца  за све ученике Школе.

10. 10. 2016. – Школски стоматолог је у стоматолошкој ординацији Школе ученицима одељења I3 говорио о здрављу уста и зуба. Ученици су пажљиво слушали савете стоматолога.

11. 10. 2016. – Ученици VII разреда присуствовали су интересантном предавању о необичним биљкама рекордерима у Свечаној сали Школе. Предавање је реализовао Драган Недељковић, пејзажни архитекта, професор Пољопривредне школе у пензији.

11. 10. 2016. – Планом и програмом обавезне имунизације становништва, на основу позива из Дома здравља Ваљево, обављена је вакцинација против Хепатитиса Б једног броја ученика, уз присуство родитеља,

12. 10. 2016. – У Школи је одржана друга радионица за предшколце Града, под називом ,,Д као другарство“. Радионицу су реализивале учитељице II разреда.

12. 10. 2016. – Одржана је Седница Наставничког већа, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са претходне седнице. 2. Контролне листе. 3. Распоред додатне подршке ученицима по ИОП-у. 4. Разно.

13. 10. 2016. – Ученици I разреда су присуствовали првом часу верске наставе, где је уочена велика заинтересованост и одлично предзнање.

15. 10. 2016. – У Граду је, дочеком и поздравима Горана Николића, који је 43. етапу, од 55, колико намерава да претрчи кроз Србију, окончао у Ваљеву, обележен Међународни дан слепих и слабовидих. На Градском тргу је уприличен дочек и многи суграђани су желели да својим присуством подрже Горана Николића. Ученици IV разреда Школе су са Недом Аћимовић, дефектологом, подржали овог храброг човека, од кога се може много научити о упорности, истрајности и издржљивости у животу.

16. 10. 2016. – Према календару здравља, 16. октобар обележава се као Светски дан здраве хране. У време брзог живота и брзе исхране веома је битно да подсетимо ученике и родитеље на основна начела правилне исхране. Школа се придружила обележавању овог значајног датума, организујући предавања, изложбе ученичких радова и учествујући на ликовном конкурсу ,,Здрава храна“, који је организовао Завод за јавно здравље Ваљево. Кроз занимљиву мултимедијалну презентацију ученици су имали прилику да се упознају са пирамидом правилне исхране, речником појмова, начином исхране као и последицама неправилне исхране. Основни циљ обележавања овог дана је промоција здравих животних навика – здраве, разноврсне и правилне исхране, која је најбитнији фактор за здравље ученика. Презентација је одржана у сарадњи са Зорицом Табић, наставником биологије.

17. 10. 2016. – Одржана је Седница Школског одбора, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са седнице од 14. 9. 2016. године. 2. Доношење ребалнса финансијског плана за 2016. годину. 3. Доношење одлуке о именовању комисије за уништење печата Школе. 4. Разно.

17. 10. 2016. – Ученици VI1 који похађају грађанско васпитање и ученици VIII разреда су на Универзитету Сингидунум посетили изложбу ,,Простор књиге” графичке дизајнерке Данијеле Парацки, некадашње ученице Школе. Ученици су могли видети дизајнерска решења за велики број публикација – књига које је ауторка стварала у сарадњи са многим реномираним институцијама културе. Ученици су изложбу посетили у пратњи Мирјане Лукић, наставника ликовне културе, и Оливере Продановић, наставника шпанског језика.

17. 10. 2016. – У Школи је одржан састанак Актива директора основних школа, са следећим Дневним редом: 1. Реализовање услуге Лични пратилац (гост је била Светлана Јанковић Бељански, секретар Друштва за церебралну парализу). 2. Преузимање књига ,,Пажљивко”. 3. Предавање за професоре техничког и информатичког образовања у реализацији Агенције за безбедност саобраћаја. 4. Презентација објекта на Дивчибарама. 5. Разно

18. 10. 2016. – У оквиру израде Стратегије безбедности у саобраћају Града Ваљева, једна од активности је било предавање „Безбедност у саобраћају“ Ненада Марковића, мастер инжењера саобраћаја, асистента Саобраћајног факултета Универзитета у Београду, и Нине Васиљевић, дипломираног инжењера саобраћаја, сарадника Саобраћајног факултета Универзитета у Београду. Предавње је реализовано за наставнике техничког и информатичког образовања ваљевских основних школа.

18. 10. 2016. – Директор Школе присуствовао је презентацији треће – завршне фазе студије Стратегија безбедности саобраћаја града Ваљева за период од 2016. до 2020. године.

19. 10. 2016. – Ученици одељења I2 учланили су се у школску библиотеку. Лејла Вујетић, библиотекар Школе, упознала је ученике са правилима понашања у библиотеци, уписала их је у картоне корисника и објаснила им да су постали чланови библиотеке. Упутила их је како могу да користе, али и да чувају књиге.

19. 10. 2016. – Tрећа радионица за предшколце, под називом „Игре без граница“, одржана је у фискултурној сали Школе.Предшколци су такмичарски прошли кроз полигоне спретности, музичку игру, а посебно су уживали у скоковима на трамболини. Радионицу су водили Бранко Јовановић, наставник физичког васпитања, Виолета Кењић, Марина Ковачевић и Новка Мосуровић Андрић, наставници разредне наставе.

19. 10. 2016. – Комисија Школе је уништила до тада коришћени печат и од данас се користи нови.

20. 10. 2016. – Ученици VI разреда Уу Свечаној сали Школе присуствовали су интересантном предавању, на тему „Биљке рекордери“. Предавање је реализовао Драган Недељковић, пејзажни архитекта, професор Пољопривредне школе у пензији.

20. 10. 2016. – Одржана је седница Стручног већа млађих разреда.

21. 10. 2016. – Сви запослени радници Школе су присуствовали Обуци за безбедан рад. Обуку је реализовала Љубинка Узуновић, одговорно лице за безбедност и здравље на раду у Основној школи „Нада Пурић“.

21. 10. 2016. – Одржан је Први састанак Тима из Центра за социјални рад са Тимом Школе формираним за праћење ученика VIII1. Тим Школе чине директор Школе, педагог, педагошки асистент и разредни старешина VIII1.

22. 10. 2016. – Ученици I1 посетили су библиотеку и постали њени чланови. Лејла Вујетић, библиотекар Школе, уписала је ученике у картоне корисника и објаснила им да су и они од сада чланови библиотеке. Упутила их је како могу да користе, али и да чувају књиге.

24. 10.2016. – У Матичној библиотеци „Љубомир Ненадовић“ одржано је књижевно вече под називом „Књижевна сцена младих у Ваљеву“. Представници Школе били су Јован Рајовић, I разред, Лука Митровић, V разред, и Елена Букумирић, VII разред. Ученике је надахнуто представио њихов ментор, Драган Павловић, библиотекар Школе. Они су својим кратким, али садржајним песмама показали да свако ко воли књиге и лепо разуме и укршта риме може написати песму.

24. 10. 2016. – Ученици седмих разреда који су желели да се убудуће такмиче у оквиру Регионалног центра за таленте у Лозници (32 ученика), радили су тест који мери развијеност различитих врста способности код деце. Тест је обавила Гордана Сакић, психолог Регионалног центра за таленте у Лозници.

24. 10. 2016. – Одржан је састанак представника Центра за социјални рад и педагошке службе Школе поводом ученика из VIII1.

25. 10. 2016. – Поводом 50 година „Математичког листа“, Подружница математичара Ваљево је организовала Математички квиз, на који се пријавило једанаест ваљевских основних школа. Tим Основне школе „Нада Пурић“, који су чинили ученици Јован Рајовић I1, Филип Марковић II1, Лена Топаловић III2, Часлав Протић IV1, Драган Ђокић V2, Маша Јовановић VI3, Никола Трифуновић VII3 и Сања Петровић VIII1  учествовали су у првом кругу такмичења.

25. 10. 2016. – Ученци II разреда су имали часове у парку на Петом пуку. Омогућено је да ученици заједнички стичу  кондицију и да задовоље основну дечју потребу за кретањем, дружењем и игром. У оквиру припреме за говорну вежбу, ученици су у непосредној околини доживљавали јесење раскоши боја. Учитељи су усмерили ученике да посматрају и описују изглад парка, улице, пролазника, да дочарају боје природе у јесен, да маштовитим и креативним реченицама износе своја запажања и осећања.

25. 10. 2016. – Ученици III разреда су извели часове у природи, на реци Градац. Уживали су у октобарским бојама, обновили знања о речном току и научили нешто о саобраћају у месту.

26. 10. 2016. – У Школи је, у великој сали за физичко васпитање, реализована четврта радионица за предшколце Града, под називом ,,Покрет и окрет“. Радионицу су осмилиле и реализовале Славица Глишовић, Јелена Димитријевић, наставници разредне наставе, и Весна Ивановић, наставник физичког васпитања.

26. 10. 2016. – На ликовном конкурсу ,,Здрава исхрана“ награђена је рад ученице Невене Богдановић III1. 

27. 10. 2016. – Ученици и наставници Школе су посетили 61. Међународни београдски сајам књига. Слоган овогодишњег сајма је био „Књиге у руке“. Ученици су имали прилику да се упознају са делима домаћих и страних аутора и да уживају у празнику књига. Обишли су бројне издаваче, дружили се са писцима, а дружење са књигама су, наравно, наставили и после Сајма. Осим посете Сајму, ученици су посетили Торањ на Авали и прошетали се ужим центром Београда. Ученике су пратили Весна Ивановић, наставник физичког васпитања, и Оливера Продановић, наставник шпанског језика.

27. 10. 2016. – Директор Школе присуствовао је састанку Радне подгрупе Школске управе Ваљево.

28. 10. 2016. – Директор Школе присуствовао је седници Савета за утврђивање и спровођење градског програма активности за време трајања Дечје недеље“ 2016. године.

28. 10. 2016. – У кабинету техничког и информатичког образовања и васпитања за ученике од V до VIII разреда одржана је радионица стрипа. Радионицу су организовали и водили ученик Стефан Крунић и професори Верољуб Бојичић и Весна Павловић.

28. 10. 2016. – На 16. меморијалној атлетској трци „Генерал Ђукић“, одржаној у Ваљеву, у категорији III и IV разреда, на стази 800м, ученик Данило Булатовић III3 освојио је II место.

28. 10. 2017. – Ученици одељења V3 су били на редовном систематском прегледу у Дому здравља Ваљево, у пратњи дежурног наставника.

31. 10. 2016. – Свакодневне посете ученика продуженог боравка школској библиотеци праћене су различитим активностима. Заједно са Лејлом Вујетић, библиотекарком Школе, ученици су читали и препричавали приче по избору.

31. 10. 2016. – Одржан је други састанак Тима из Центра за социјални рад са Тимом Школе формираним за праћење ученика VIII1. Тим Школе су чинили директор Школе, педагог, педагошки асистент и разредни старешина разреда VIII1.

            новембар

1. 11. 2016. – Ученици одељења VI1 који похађају грађанско васпитање, у пратњи Оливере Продановић, наставника шпанског језика, посетили су изложбу „Ана Франк – историја за садашњост“ у Народном музеју у Ваљеву.  Ученицима се изложба јако допала. Са великим интересовањем су погледали фотографије забележене током Аниног живота и прочитали исечке из дневника који је писала.

1. 11. 2016. – У свечаној сали Школе деца предшколске групе су одиграла представу „Диван дан краља Лазара“ за родитеље и ученике I разреда . Текст је написала Маја Николић, васпитачица, а улоге су деца бирала сама.

2. 11. 2016. – Учитељица Марина Ковачевић присуствовала је састанку Друштва учитеља Ваљево. Она је учествовала као представник учитеља Школе, а била је задужена да информације и знања са састанка пренесе својим колегама.

2. 11. 2016. – Одржана је пета радионица за предшколце града Ваљева. Уз помоћ Монтесори материјала, предшколци су вежбала фину моторику, па је ова радионица носила назив ,,Чаробни прстићи. Радионицу су осмислиле и реализовале Јасмина Стојановић, Тања Селаковић и Светлана Арсић, учитељице III разреда, у сарадњи са Светланом Матић, логопедом, и Недом Аћимовић, дефектологом.

2. 11. 2016. – Одржана седница Педагошког колегијума.

2. 11. 2016. – У Сали градског већа одржана је презентацији Erasmus + фондације. Презентацији су присуствовале учитељице Јелена Димитријевић, Светлана Арсић, Марија Јанковић, Новка Мосуровић Андрић и директор Ана Савковић.

2. 11. 2016. – Ученици VIII разреда који похађају грађанско васпитање и историјску секцију, заједно са наставницама Сузаном Јаневском и Зорицом Томић, посетили су изложбу ,,Ана Франк – историја за садашњост” у Народном музеју Ваљева.

2. 11. 2016. – Ученици одељења VII2 су били на редовном систематском прегледу у Дому здравља Ваљево. Ученике су водили  Виолета Кењић, учитељица, и Јована Милић, одељењски старешина одељења VII2.

3. 11. 2016. – Драмска група Техничке школе извела је представу „Како сам покварио рођено дете“ за ученике Основне школе „Нада Нурић“. Представу је режирала Милка Ерић Васиљевић. Изванредна глума двадесет глумаца, ученика Техничке школе, и савремене и инспиративне теме одушевиле су наше ђаке, који су их наградили бројним аплаузима. Музичка пратња оркестра младих средњошколаца, које је припремио Ненад Блажић, професор музичког васпитања, употпунила је пријатан и поучан уметнички перформанс.

3. 11. 2016. – Фотокопир апарат из Наставничке канцеларије се покварио. На њему је копирано 320 000 копија, што је по пет листова на сваког грађанина Ваљева.

4. 11. 2016. – Одржан је састанак Ученичког парламента.

4. 11. 2016. – Директор Школе је присуствовао седници Комисије за координацију послова безбедности и саобраћаја на путевима Града Ваљева.

7. 11. 2016. – Ученици одељења III2 били су на систематском прегледу у Дому здравља Ваљево.

7. 11. 2016. – Нови радници Школе, који су почели да раде 1. септембра, ишли су на тестирање у Националну службу за запошљавање Ваљево.

7. 11. 2016. – Одржан је Трећи састанак са Даром Суботић, социјалним радником, поводом случаја са учеником одељења VIII1. Тим Школе су чинили директор Школе, педагог и педагошки асистент и резредни старешина одељења VIII1.

8. 11. 2016. – Ученици одељења VII2 посетили су Народни музеј у Ваљеву, где су обишли изложбу „Ана Франк – историја за садашњост“. Ученике је водила Јована Милић, наставник српског језика.

9. 11. 2016. – Одржана је седница Одељењског већа старијих разреда.

9. 11. 2016. –  У Основној школи ,,Десанка Максимовић” одржан је семинар под називом „Чувајући природу чувамо себе – еколошко васпитање деце“. Реализатори програма били су Луција Тасић и Каролина Нешковић. На семинару су присуствовале учитељице Марина Ковачевић, Тања Селаковић, Новка Мосуровић Андрић, Виолета Кењић и Светлана Арсић.

9. 11. 2016. – 9. 11. 2016. – У Школи је одржана шеста радионица за предшколце, под називом ,,Кад сам срећан”. Радионицу су осмислиле и реализовале учитељице II разреда.

10. 11. 2016. – Одржана је седница Одељењског већа млађих разреда, са следећим Дневним редом: 1. Анализа реализованих активности. 2. Анализа успеха на крају првог класификационог периода. 3. Анализа владања и васпитно-дисциплинске мере. 4. Пројекат Еразмус плус пројекти. 5. Разно

10. 11.2016. – Одржана седница Већа одељења ученика са посебним потребама, са следећим Дневним редом: 1. Реализација плана и прграма. 2. Успех ученика на крају првог класификационог периода. 3. Васпитно-дисциплинске мере. 4. Разно.

10. 11.2016. – Одржана седница Наставничког већа, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са претходне седнице. 2. Успех и владање ученика на крају првог тромесечја. 3. Предлог представника из реда запослних у Школски одбор. 4. Разно.

9. 11. 2016. – Чланови организационог одбора „Дечје недеље“ Дејан Богојевић, члан Градског већа за културу, Ангелина Лукић, уредник за креативно-образовни програм Центра за културу, и мр Ана Савковић, директор Основне школе „Нада Пурић“ одржали су састанак са члановима ученичких парламената основних школа у Ваљеву. Састанак је организован у циљу успостављања дијалога између Организационог одбора „Дечје недеље“ и ученика старијих разреда, како би програм ове манифестације следеће године био што квалитетнији и у складу са њиховим интересовањима. Овом приликом ученици су изнели неколико занимљивих предлога и добили задатак да прикупе предлоге својих другара и изнесу их на следећем састанку, који је заказан за 7. 12. 2016. у Школи.

10. 11. 2016. – Према плану Тима за професионалну орјентацију, а у оквиру месеца Техничке школе, одржана је друга активност за ученике VII и VIII разреда,  мултимедијални час „Прича о миту”, који су припремили ученици Техничке школе, са ментором Јасмином Дрндарски Стојаковић, професорком књижевности. У уводном делу презентације професорка Јасмина је истакла да је филм оригинално остварење ученика грађевинске струке, који су, захваљујући истраживачком духу, познавању више компјутерских програма и љубави према уметности, остварили својеврстан подухват. Објединили су митологије старих цивилизација (египатску, сумерско-вавилонску, индијску, келтску, нордијску) и открили повезаност и подударност између њих. Дошли су до сазнања да све њих прожима божанска неуништивост природе кроз ликове богова и ништавност човека у односу на њу. Говорећи о занимањима која се изучавају у Техничкој школи, профсорка је истакла повезаност грађевинарства, архитектуре и уметности, па су пројекти који обједињују ове области веома чести, а тимски рад ученика јако развијен. Ученици који желе да упишу Техничку школу имали су прилику да поставе питања и да на њих добију потпуне одговоре.

11. 11. 2016. – Сходно школском календару, у Школи је био ненаставни дан, јер се празнује државни празник Дан примирја у Првом светском рату.

14. 11. 2016. – 18. 11. 2016. – Школа по први пут узима учешће на међународном такмичењу „Дабар”. На школском такмичењу ће учествовати заинтересовани ученици V, VI и VII разреда.

14. 11. 2016. – Уредништво часописа „Бесребреник” при Храму Св. Козме и Дамјана расписало је конкурс за ликовне и литерарне радове поводом славе овог храма. У конкурсу је учествовало педесетак ученика Школе. Радови су изложени у холу Центра за културу.

14. 11. 2016. – Одржан је Трећи састанак са Даром Суботић, социјалним радником, поводом ученика VIII1. Тим Школе су чинили директор Школе, педагог и педагошки асистент.

15. 11. 2016. – Одржана је седница Наставничког већа, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са претходне седнице. 2. Предлог представника из реда запслених за Школски одбор. 3. Презентација наставних средстава за рад са децом са аутизмом, аутора Мирјане Лукић, наставника ликовне културе, и Светлане Матић, логопеда.

15. 11. 2016. – Ученик Лазар Грујичић III2 је добио Специјалну награду на ликовном конкурсу који су расписали Храм светих лекара и бесребреника Козме и Дамјана и Центар за културу Ваљево. Ово је још једна награда у низу за креативног Лазара.

16. 11. 2016. – Одржана је Седма радионица за предшколце, под називом „Свет бајки”. Радионицу су одржале учитељице Виолета Кењић, Марина Ковачевић и Данијела Јанковић, педагошки асистент.

17. 11. 2016. – Ученици III разреда су посетили Историјски архив у Ваљеву. Том приликом су се упознали са поставком Ваљевска болница 1914-1915.

17. 11. 2016. – У Основној школи ,,Десанка Максимовић“ у Ваљеву, за заинтересоване учитеље и наставнике одржан је семинар „Чувајући природу, чувамо себе еколошко васпитање деце“ (Компетенција 1, приоритетна област 1. Програм обуке је донео – одобрио Завод за унапређивање образовања и васпитања, број 570 – 243/2016 од 18. 4. 2016. године). Реализаторке програма су биле Луција Тасић и Каролина Нешковић. На семинару су присуствовале Ана Савковић, директор Школе, Весна Андрић, Слободанка Ашковић, Јелена Димитријевић и Марија Јанковић, наставници разредне наставе.

17. 11. 2016. – У оквиру месеца Техничке школе, а према плану Тима за професионалну орјентацију, одржана је трећа активност за ученике Школе. Изложбу под називом „Кораци среће“ чинили су необични и чудесни модели разноврсне обуће. Изложба је отворена уз музички програм ученика Школе и поздравни говор мр Ане Савковић, директора Школе. Присуствовали су ученици дизајнери, професорка Дина Станимировић, њихов ментор, и ученици Школе. Поред необичног призора који је привлачио пажњу својим бојама, облицима, украсима, застали су и они који су се другим поводом затекли у холу. Дизајн ципела радилсу четири одељења I и четири одељења II разреда Техничке школе. Изложба је имала око 160 ципела, патика, штикли, папуча, чизама. Рађено је у паровима и појединачно. Ниједна ципела није била иста, свака је била посебна на свој начин, оригинална и са посебном поруком. Свака ципела је рађена са љубављу, пажњом и жељом.

18. 11. 2016. – Ученици наше Школе су учествовали на Међународном такмичењу из информатичке и рачунарске логике Дабар. У периоду од 14. до 18. новембра, у Школи је на часовима информатике и рачунарства одржано Школско такмичењеДабар. На такмичењу је учествовало: 40 ученика у категорији Јуниор (III и IVразред); 7 ученика у категорији Дабарчић (V и VI разред) и 9 ученика у категорији Млади дабар (VII и VIII разред). У категорији Јуниор, од укупно 4253 ученика из целе Србије, наша ученица Теа Симић је освојила 82 бодова и била на169 месту. У категорији Млади дабар, од укупно 8340 ученика из целе Србије, наш ученик Младен Ђокић је освојио 116  бодова и заузео високо 124. место (пласман на Државно такмичење му је замало измакао, јер су на Државно такмичење позвани ученици који су освојили од 120 до 150 бодова). Пуно наших ученикa је заузело висока места по освојеним бодовима.

18. 11. 2016. –Ана Савковић, директор Школе, поново је изабрана за члана Савета за безбедност саобраћаја на путевима Града Ваљева и присуствовала је првој седници Савета.

22. 11. 2016. – У свечаној сали Школе одржано је предавање за ученике V разреда, у оквиру пројекта „Безбедно детињство – развој безбедносне културе младих. Предавање је реализовала Јелена Филиповић, полицајац.

23. 11. 2016. – Директор Школе присуствовао је састанку Радне подгрупе Школске управе Ваљево, чија је тема била расподела технолошких вишкова.

22 – 24. 11. 2016. – У Лесковачком културном центру одржан је 3. Фестивал сценских минијатура за децу и младе од 5 до 15 година. Школу су представљали ученици разреда IV1 , са перформансом Не ругај се!, који је посвећен особама са инвалидитетом, прихватању различитости и међуљудском разумевању. Ауторски текст за перформанс написла је учитељица Јелена Димитријевић, а сарадник у припреми била је учитељица Светлана Арсић. У перформансу су коришћени спот и песма „Не ругај се“ хора Чаролија и Делта фондације. Наши ученици су присуствовали свечаном отварању Фестивала, 22. 11. 2016. у 12 часова. Затим су погледали све минијатуре првог такмичарског дана и уживали у програму Фестивала. У 16 часова је за наше ученике организована посета Основној школи ,,Вук Караџић“ у Лесковцу, где је за њих одржан поклон час кинеског језика, који се у овој школи учи факултативно већ пет година. Следећег дана ученици Школе наступили су у конкуренцији старијих ученика. Наша минијатура је врло пажљиво праћена и награђена је великим аплаузом од стране публике. Остатак дана ученици су провели похађајући радионице о позоришту сенки и луткарству. Наша минијатура награђена је специјалном наградом за хуманистичку поруку фестивала.

23. 11. 2016. – Одржана је осма радионица за предшколце, на тему „Код нас се учи немачки језик“. Радионицу су реализовале учитељица Славица Глишовић и Душица Рајевац и Ивана Вујић, наставнице немачког језика.

24. 11. 2016. – Наши ученици су у Дому културе у Ваљеву гледали представу ,,Госпођа министарка“ на немачком језику. Представу су припремили ученици ваљевске Гимназије, заједно са Катарином Мирковић и Иваном Веселиновић, професорима немачког језика.

26. 11. 2016. – У Првој основној школи у Ваљеву одржан је семинар под називом „Упоришне тачке у настави математике“ (компетенција 1, приоритетна област 1). Програм обуке стручног усавршавања је одобрио Завод за унапређење образовања и васпитања, број 570 – 335/2016 од 18. 4. 2016. Реализатори семинара су били Јасмина Стојковић и Ивица Жупањац. На семинару су присуствовали Марина Ковачевић, Тања Селаковић и Марија Јанковић, наставници разредне наставе.

 27. 11. 2016. – У дневном листу ,,Новости је штампана песма Јована Рајовића, ученика првог разреда, који је члана школске секције ,,Песничка школа.

30. 11. 2016. – Одржано је Наставничко веће, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са претходне седнице. 2. Конкурс Министарства просвете, науке и технолошког развоја за избор саветника – спољњих сарадника. 3. Дан хендикепа. 4. Разно.

30. 11. 2016. – Лејла Вујетић и Дрaган Павловић, библиотекари Школе, присуствовали су семинару „Савремено библиотекарство у школској библиотеци“, који је одржан у Градској библиотеци ,,Љубомир Ненадовић. Учесници су стекли право на 8 бодова.

30. 11. 2016. – Девета радионица за предшколце града Ваљева одржана је у среду од 18 до 19 часова у Свечаној сали Школе. Радионица на тему ,,Не ругај се“ била је посвећена: разумевању различитости; примећивању деце и особа са хендикепом; развоју толеранције и међусобног подржавања вршњака. Реализатори су били Светлана Арсић, Јасмина Стојановић и Тања Селаковић, учитељице трећег разреда, Неда Аћимовић, дефектолог, и ученици IV1 разреда, који су овом приликом представили сценску минијатуру посвећену особама са хендикепом.

            децембар

1. 12. 2016. – Ученици Школе, заједно са Радом Ђуровић, наставником биологије, обележили су Светски дан борбе против сиде. Овом приликом урадили су пано и пропратили овај датум поучним сликама и текстовима.

1. 12. 2016. – Директор школе је присуствовао састанку Радне подгрупе Школске управе Ваљево чија је тема била расподела технолошких вишкова.

2. 12. 2016. – У Школи је приредбом обележен Дан особа са инвалидитетом. У одељењима за ученике са посебним потребама и у редовним одељењима учи преко 30 ученика са неком врстом хендикепа. Сваке године се Школа и њени запослени потруде да им улепшају овај дан и да га на најбољи могући начин обележе. Самим тим, скреће се и пажња на потешкоће и проблеме које особе са хендикепом имају и са којима се боре.  Овогодишњу свечаност подржали су функционер Општине Града Ваљева, Саша Симић, помоћник Градоначелника, који је присуствовао приредби и поделио поклоне за ученике са хендикепом. Након поздравне речи Ане Савковић, директора Школе, учешће у приредби су узели чланови најмлађег ансамбла и оркестра КУД-а ,,Абрашевић”, представљајући се игром Тарантела. Део програма припремили су ученици из одељења за ученике са посебним потребама и ученици из редовних одељења, који раде по ИОП-у, представивши се рецитовањем и глумом.

7. 12. 2016. – Чланови организационог одбора „Дечје недеље“, Дејан Богојевић, члан Градског већа за културу, Ангелина Лукић, програмски уредник Центра за културу, и мр Ана Савковић, директор Школе, у Свечаној сали Школе одржали су други састанак са представницима Ученичког парламента свих ваљевских основних школа. На претходном састанку ученици су добили задатак да питају своје школске другове које програмске садржаје би желели да виде у оквиру манифестације „Дечја недеља“, па су на овом састанку ученици изнели неколико занимљивих предлога (концерти, журка под маскама, такмичење у талентима, турнир у одбојци и кошарци, карневалска поворка кроз град и други). Следећи сусрет је договорен у другом полугодишту, када ће бити представљен предлог програма „Дечје недеље“.

7. 12. 2016. – Одржана је Десета радионица за предшколце града Ваљева. Радионица на тему „Игра речима“, бавила се речима којима се може одговорити на питање Како је било?“Реализатори су биле учитељице Слободанка Ашковић, Биљана Сеничић, Љиљана Павловић, наставник српског језика, и ученици одељења VIII2. Сусрет ученика који завршавају основну школу и оних који тек почињу да уче био је јако занимљив. Уз помоћ великих другара, предшколци су имали прилику да седе у кабинету и да цртају по табли кредама у боји. Након тога су пронашли двадесет речи којима су могли да опишу доживљај са ове радионице. Ипак, најбољи опис је био обострана жеља да се чешће реализују оваква дружења.

7. 12. 2016. – Ученици III и IV разреда су ишли на излет у Београд . Најпре су погледали представу „Цар је го!“, по популарној бајци Ханса Кристијана Андерсена Царево ново одело, која је за њих одиграна у Малом позоришту Душко Радовић. Након представе, ученици су посетили цркву Светог Марка, а затим су кренули у кратку шетњу кроз центар града. Посетили су и изложбу „Медицина у Србији кроз векове“ у Српском лекарском друштву, а највећу пажњу и интересовање је изазвала посета Музеју науке и технике. Изложба и научна играоница је одушевила ученике, који су се лепо провели и забавили у простору за игру, који је направљен по законима физике.

13. 12. 2016. – Ученици VIII разреда су присуствовали предавању „Очување и заштита репродуктивног здравља код школске деце и омладине“ у организацији Дома здравља, Завода за јавно здравље и Црвеног крста. Предавање су одржали медицински стручњаци Славица Филиповић, Снежана Маринковић, Иван Аксентијевић и Зорица Јовановић.

13. 12. 2016. – Ученици I и II разреда били су на излету у Београду. Најпре су посетили Галерију природњачког музеја, затим су прошетали Калемегданом, па су у УК ,,Вук Караџић гледали представу ,,Пепељуга Позоришта Бошко Буха. Након кратког предаха у МекДоналдсу, задовољни и лепо расположени ученици су се вратили у Ваљево.

14. 12. 2016. – Обележен је Дан библиотекара и Читалачки дан у одељењу IV1. Ученици су презентовали радове о лирским песмама, представљали су своје омиљене књиге и читали омиљене одломке, били су на часу у библиотеци са Лејлом Вујетић, библиотекарем Школе, и размењивали књиге за лектиру по избору. У поподневним часовима организован је општи родитељски састанак на тему ,,Деца нам лоше читају. Шта ја ту могу?!“.

14. 12. 2016. – Директор школе присуствовао је састанку Радне подгрупе Школске управе Ваљево, чија је тема била расподела технолошких вишкова.

14. 12. 2016. – Одржана је Једанаеста радионица за предшколце. Тема ове радионице била је „Играјмо се бојама“ – „Let`splaywithcolours“. Радионица је реализована кроз занимљиве активности, у којима су предшколци, играјући се, научили називе боја на енглеском језику. Радионицу реализовали Вања Анђелковић, Наташа Андрић Несторовић, наставници енглеског језика, и Новка Мосуровић Андрић, наставник разредне наставе.

19. 12. 2016. – Драган Павловић, библиотекар Школе, успешно је завршио курс Вики-библиотекар, након што је присуствовао дводневном семинару у Матичној библиотеци ,,Љубомир Ненадовић. Организатор семинара је била Универзитетска библиотека ,,Светозар Марковић из Београда. Семинар је акредитован код Народне библиотеке Србије. Овај курс оспособљава библитекаре да на Википедији буду сарадници за српски језик, односно да самостално постављају различите теме и информације на Википедију.

21. 12. 2016. – Учитељица Марина Ковачевић присуствовала је састанку Друштва учитеља Ваљево. Она је учествовала као представник учитеља Школе и била је задужена да информације и знања са састанка пренесе својим колегама.

21. 12. 2016. – По програму Тима за професионалну орјентацију, за ученике VIII разреда Школе, професори и ученици Медицинске школе „Др Миша Пантић“ реализовали су презентацију своје школе. Бојана Ђурић, Данијела Марковић и Јелена Митровић, професори здравствене неге и чланови Тима за каријерно вођење Медицинске школе, кроз видео презентацију и живу реч представиле су школу, а тринаест ученика Медицинске школе, који су чланови секције Прва помоћ из одељења II5 и III2,  извели су реалистички приказ повреда стања и обољења.

21. 12. 2016. – Одржана је дванаеста радионица за предшколце, у организацији Бранке Старчевић, наставника хемије, неколико ученица VIII разреда и Весне Андрић и Јелене Димитријевић, учитељица IV разреда. Предшколци су присуствовали демонстрацији занимљивих хемијских огледа, које су за њих извеле Нина, Ања и Драгица, ученице одељења VIII2. Уз одушевљење свих присутних, нашим малим гостима реализатори радионице приближили су хемију – науку о магији, како су је они назвали. После огледа, предшколци су правили домаћи пластелин и уживали у изради фигурица од направљеног материјала.

22. 12. 2016. – У Дечјем одељењу Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ у Ваљеву одржана је ликовна радионица, у којој су учествовали ученици III разреда Школе. Тема радионице је била „Израда новогодишњих честитки и украса“. У пријатној и подстицајној атмосфери ученици су израдили мноштво креативних честитки и украса. Ученици су позвани да у среду, 28. 12. 2016. године, у 12часова, присуствују украшавању новогодишње јелке испред библиотеке.

23. 12. 2016. – Ученици I разреда су са својим учитељицама посетили Градску библиотеку „Љубомир Ненадовић“ и постали њени чланови. Ученици су се кроз пријатан разговор са библиотекаром упознали са начином рада библиотеке и врстама књиге које могу позајмљивати.

23. 12. 2016. –  У холу Школе је одржан Божићни фестивал (Weihnachtsmarkt). Манифестацију су организовале наставнице немачког језика које раде у Ваљеву и околним ваљевским општинама. На фестивалу је учествовало око 60 ученика оних основних школа Колубарског округа у којима се изучава немачки језик. Учесници су уживали радећи различите задатке везане за Божић. Правили су божићне честитке, маске Божић Бате, Снешка Белића од пластичних чаша, играли домино, игру меморије и слушали празничну музику. Уз то су решавали и радне листиће и на тај начин усвајали вокабулар, а пажњу су привукле и дигиталне божићне честитке, које су ђаци писали и слали једни другима на мејл. Фестивал је улепшало извођење божићних песама на виолинама, као и мирисни колачи.

23. 12. 2016. – Учитељице и ученици одељења III3 и IV1 имали су угледни тематски дан „Сачувајмо јеле“. У току овог дана ученици су интердисциплинарно приступили теми, кроз наставу српског језика, чувара природе, природе и друштва и ликовне културе како би са више аспеката говорили о екологији, заштити биљног света и рециклажи. На часовима ликовне културе придружили су им се родитељи, па су заједно правили јелке од рециклираног материјала. Организатори и учесници су се захвалили предузећу „Ерозија“, које је овим поводом поклонило једну јелку са бусеном како би је ученици после новогодишњих празника засадили у школском дворишту.

25. 12. 2016. – Група од осам ученика разреда IV1 је, поводом Нове године, извела свој перформанс „Не ругај се!“ у StopShop-у у Ваљеву.

26. 12. 2016. – Ученици одељења I3 су за предшколце извели новогодишњи програм под називом „Стиже Нова година“.

26. 12. 2016. – Ученици III2 су одржали представу за родитеље, под називом „У сусрет Новој години“.

27. 12. 2016. –Ученици I1 су за родитеље, баке и деке одржали новогодишњу приредбу у Свечаној сали Школе.

28. 12. 2016. – Школа је пројектом Министарства просвете, науке и технолошког развоја добила 36.500 динара за набавку књига за библиотеку. Тим поводом, међу ученицима је спроведена анкета како би се утврдило које књиге они највише читају у слободно време, која су њихова интересовања. На основу тога, направљен је избор различитих наслова ван редовне школске лектире. Приликом избора књига водило се рачуна о квалитету самих наслова и дела, као и о техничкој опремљености књига (повез, тврдо коричење), јер су књиге намењене за вишегодишње коришћење. Фонд школске библиотеке обогаћен је новим и актуелним публикацијама за децу, романима, енциклопедијама (преко 70 наслова), које су ученици, како млађих, тако и старијих разреда, нестрпљиво дочекала са широким осмесима и великом радошћу.

28. 12. 2016. – На ликовни конкурс „Зима је и падају беле пахуље“, који је расписао Дечји савез града Врања, послато је 30 радова ученика I, III и  IV разреда.

28. 12. 2016. – Четрдесет ученика ромске националности Основне школе Нада Пурић“ је гледало новогодишњу представу и примило пакетиће. Представу и пакетиће је даровао Град Ваљево.

28. 12. 2016. –Одржана је 13. радионица за предшколце под називом „Новогодишње чаролије“. Предшколци су уживали у новогодишњој приредби и изради новогодишњих честитки које су за њих приредили ученици III разреда и њихове учитељице Јасмина Стојановић, Светлана Арсић и Тања Селаковић.

28. 12. 2016. – У сусрет празницима и Холдинг компанија „Крушик“ Ваљево је даровала новогодишње пакетиће ученицима којима је потребна додатна подршка у виду дидактичког материјала. Нову јелку је даровао и уручио Деда Мраз.

28. 12. 2016. – Светлана Томић, директор компаније „Дунав осигурање” Ваљево, испред своје компаније је и ове године обрадовала ученике којима је потребна додатна подршка поклонивши им новогодишње пакетиће. Госпођа Томић већ неколико година уназад улепшава новогодишње празнике овим ученицима. Топлим речима и поклонима, уз пуно емпатије, изрази своју хуманост. Своју хуманост сваке године показује и донаторством за излет ученика ових одељења.

28. 12. 2016. –Милица Вуковић, ученица Школе, показала је да има велико срце. Ваучер који је добила од татине фирме за свој новогодишњи пакетић одлучила је да дарује ученицима са сметњама у развоју.

28. 12. 2016. – У Свечаној сали Школе одржан је тематски дан „Нова година“, који су припремили и реализовали ученици I разреда са учитељицама Новком Мосуровић  Андрић, Марином Ковачевић, Виолетом Кењић и Сузаном Јаневски, наставником енглеског језика. Ученици су кроз предмете српски језик, енглески језик, математику и ликовну културу приказали своја знања и умења, као и своју креативност. Радост и весеље су подарили и предшколци, који су одиграли своју новогодишњу представу. Учешће на тематском дану су узели и родитељи и тако учини да тематски дан буде још лепши и забавнији.

28. 12. 2016. – У просторијама ваљевске болнице одржана је промоција књиге „Дете –деци“ Лазара Грујичића, ученика Школе. Промоцију су увеличали песник Бојан Ивановић, др Зоран Милосављевић и ученици III разреда, који су припремили пригодан програм у част свог друга.

28. 12. 2016. – Одељење I3 је од родитеља добило је новогодишњи поклон, „белу таблу“. Иницијативу за набавку „беле табле“ на родитељском састанку покренула је Мирјана Јакић Вељић, члан Савета родитеља. Родитељи су подржали идеју и тиме узели активно учешће у побољшавању услова рада у Школи.

29. 12. 2016. – У Свечаној сали Школе за ученике је одиграна новогодишња представа „Кад откуца поноћ“, по тексту Маје Николић, васпитача предшколске групе. Публика је са одушевљењем поздравила директора Школе, учитеље и васпитаче – глумце.

29. 12. 2016. – Ученици одељења I2 са својом учитељицом, Марином Ковачевић, одржали су новогодишњу приредбу у Свечаној сали Школе.

30. 12. 2016. – Ученици одељења I3 су за предшколце извели новогодишњи програм под називом „Стиже Нова година“. Уживали су и глумци и публика.

30. 12. 2016. – 30 ученика III разреда је у Центру за културу у Ваљеву погледало представу „Новогодишња заврзлама“.

           

            јануар

4. 1. 2017. – Према школском календару, почео је први део зимског распуста.

5. 1. 2017. – Министарство просвете, науке и технолошког развоја одлучило је да због епидемије грипа први део зимског распуста продужи за два дана. Настава у основним и средњим школама почеће у среду, 11. 1. 2017. Министарство је у интензивном контакту са Институтом за јавно здравље Србије др Милан Јовановић Батут и Министарством здравља, а епидемиолошка ситуација на терену прати се на дневном нивоу. Нова процена стања биће урађена у понедељак, 9. 1. 2017.

5. 1. 2017. – Директор школе је присуствовао састанку Радне подгрупе Школске управе Ваљево, чија је тема била расподела технолошких вишкова технолошких вишкова.

9. 1. 2017. – Министарство просвете, науке и технолошког развоја, на основу података које су прикупиле школске управе, а имајући у виду да је веома тешко надокнадити пропуштене часове,  донело је одлуку да настава у основним и средњим школама почне у среду, 11. 1. 2017. године. Према расположивим информацијама, број оболеле деце је у стагнирању или опадању, с тим што је у Београду и другим већим центрима значајан пад броја оболелих. Локалне самоуправе у којима је проглашена ванредна ситуација донеће одлуку о томе да ли има услова да се настави школска година и о тој одлуци обавестити Министарство. Код начина надокнаде часова важно је да се поштује школски календар, као и да план надокнаде одобри Министарство. Апеловано је на просветне раднике да имају разумевања и омогуће надокнаду пропуштеног градива деци која су дуже одсуствовала или ће одсуствовати и да их одмах не пропитују и тестирају.

11. 1. 2017. – Након завршеног првог дела зимског распуста почела је настава. Због епидемије грипа, распуст је био продужен за два дана, па је уместо 9. јаунара настава почела 11. јануара.

13. 1. 2017. – Одржан је састанак Школског одбора, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са седнице од 12. 12. 2016. године. 2. Доношење финансијског плана Основне школе ,,Нада Пурић” у Ваљеву, за 2017. годину. 3. Допис Министра просвете, науке и технолошког развоја, заведен у Школи под бројем 1, од 5. 1. 2017. године.

17. 1. 2017. – Одржано је седница Наставничког већа, са следећим Дневним редом. 1. Усвајање записника са претходне седнице. 2. Договор о реализацији Светосавске прославе. 3. Разно.

18. 1. 2017. – Oдржана je 15. радионица за предшколце, под називом „Дружбалица“. Радионицу су реализовале Драгана Кузмановић, наставник разредне наставе, и Неда Аћимовић, дефектолог.

19. 1. 2017. – Одржано је Школско такмичење из математике. Учествовало је 20 ученика III разреда, 37 ученика IV разреда и 26 ученика од V од VIII разреда.

23. 1. 2017. – На конкурс Министарства просвете, науке и технолошког развоја за избор саветника – спољних сарадника, који је објављен 16. 11. 2016. године, из Школе се пријавило пет наставних радника: Ђорђије Бубања, професор технике и информатике, Новка Мосуровић Андрић, професор разредне наставе, Биљана Тодоровић, професор музичке културе, Јелена Димитријевић, професор разредне наставе, и Јасна Мирковић, дефектолог-олигофренопедагог. Сви наставници имали су разговор са комисијом у Школској управи у Ваљеву 16. 12. 2016. Од пет наставника Школе, који су конкурисали, изабрана је Биљана Тодоровић, професорка музичке културе, једина из свих основних школа у ваљевској општини.

24. 1. 2017. – Ученици I разреда су са својим учитељицама, Виолетом Кењић, Марином Ковачевић и Новком Мосуровић Андрић, посетили клизалиште испред Центра за културу. Ученици су уживали у клизању и зимским чаролијама праћеним снегом. Велику радост и храброст су показали и они који никада нису клизали. Сви су се вратили срећни и задовољни јер су уживали и научили да клизају.

25. 1. 2017. – Учитељица Марина Ковачевић присуствовала је састанку Друштва учитеља Ваљево. Она је учествовала као представник учитеља Школе, а била је задужена да информације и знања са састанка пренесе својим колегама.

25. 1. 2017. – Шеснаеста радионица за предшколце града Ваљева, под називом Свети Сава, школска слава,  одржана је у среду, 25. јануара 2017. године. Радионицу за предшколце организовале су учитељице III разреда.

25. 1. 2017. – У холу Школе одржана је трибина „Припрема за полазак у школу“. На Трибини су са родитељима разговарали мр Ана Савковић, директор Школе, Зорица Милић, педагог, Светлана Матић, логопед, и учитељице I и IV разреда.

25. 1. 2017. – У Свечаној сали Школе, за ученике од V до VII разреда, одржано је предавање „Безбедност деце на интернету“. Предавач је био Влада Арсић, новинар, писац и публициста.

27. 1. 2017. – Школска слава, Савиндан, и ове године је великом радошћу испунила Основну школу „Нада Пурић“ у Ваљеву. Музичким и драмским програмом, лик и дело утемељитеља српске просвете славили су ученици свих разреда, запослени и бројни гости свечаности. Најуспешнијим наставним радницима и добротворима школе уручене су Светосавске похвале. Свечаност је завршена агапама у школској трпезарији. Обред ломљења славског колача и освећења жита и вина обавио је надлежни парох, протојереј-ставрофор Драгомир Јовановић, уз саслуживање проте Милорада Средојевића и ђакона Јована Новитовића, вероучитеља Школе. Част домаћина за предстојећу годину припала је учитељици Јасмини Стојановић. Према критеријуму, успеху ученика на такмичењима из разних наставних области, Светосавским похвалама награђено је 12 учитеља и наставника. У знак благодарја, похвале су уручене и предузећима и појединцима, који су несебично помагали школске активности, као и васпитаче Предшколске установе „Милица Ножица“, са којима школа „Нада Пурић“ остварује изузетну сарадњу. У завршници обраћања, Ана Савковић, директор Школе, захвалила је свештенству, домаћину славе, представницима локалне самоуправе, Школског одбора, Дома здравља Ваљево и свима који су били део славља. У оквиру уметничког програма, песмама о Светом Сави представио се ученички хор, са диригентом Биљаном Тодоровић, наставником музичке културе. Чланови Културно-уметничког друштва  Крушик“ извели су сплет игара из ваљевског краја, док су полазници веронауке приближили делове житија Светог Саве представом који је осмислио ђакон Јован Новитовић.

27. 1. 2017 – 11. 2. 2017. – У Школи је спроведена хуманитарна акција под називом „Донеси – однеси“. Своју гардеробу и обућу која је очувана ученици су носили у хол Центра за културу. Циљ акције је био сакупљање гардеробе којом ће се помоћи угроженим становницима Града.

30. 1. 2017. – Одржана је седница Школског одбора, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са седнице од 13. 1. 2017. године. 2. Усвајање Извештаја о попису основних средстава, потраживања и обавеза за 2016. годину. 3. Доношење плана јавних набавки Основне школе „Нада Пурић“ у Ваљеву, за 2017. годину. 4. Извештај директора о успеху и владању ученика у Школи на крају првог полугодишта школске 2016/2017. године. 5. Извештај директора о свом раду и раду Школе на крају првог полугодишта школске 2016/2017. године.

            фебруар

1. 2. 2017. – Крај I полугодишта. Почео је други део зимског распуста.

10. 2. 2017. – Према школском календару, завршио се други део зимског распуста.

13. 2. 2017. – Према школском календару, почело је настава у другом полугодишту.

13. 2. 2017. – 17. 2. 2017. – Данијела Јанковић, педагошки асистент, присуствовала је тренингу под називом ,,Јаки од почетка”, у организацији Агенције ,,Deep dive”. Обука под називом „База података“ одржана је у оквиру програма „Овде смо заједно – Европска подршка за инклузију Рома“, у организацији ОЕБС мисије у Србији.

14. 2. 2017. – Директор Школе присуствовао је састанку Радне подгрупе Школске управе Ваљево за технолошке вишкове.

15. 2. 2017 – 16. 2. 2017. – Нерадни дани због обележавања државног празника Дана државности Републике Србије – Сретења.

19. 2. 2017. – У Основној школи ,,Андра Савчић“ је одржано Општинско такмичење из физике. Ученици који су се пласирали на Окружно такмичење били су: Маша Јовановић и Лука Топаловић, ученици VI разреда, и Никола Трифуновић, ученик VII разреда.

19. 2. 2017. – У Првој основној школи оджан је Програм стручног усавршавања „Покренимо нашу децу“, који је добио статус програма од јавног интереса, у трајању од 8 сати. На обуци, тј. стручном усавршавању су присуствовале Јасмина Стојановић и Марина Ковачевић, које су као координатори у обавези да одрже хоризонталну обуку за наставнике и учитеље.

20. 2. 2017. – У оквиру пројекта „Сто школа за детињство без бола“ под покровитељством Центра за едукацију и превенцију социјалне патологије „Доротеј“ Београд, а уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, одржано је едукативно предавање под називом „Безбедност деце на интернету“. У свечаној сали Школе предавање је реализовао Влада Арсић, новинар, писац и публициста. Предавању су присуствовали ученици VI и VIII разреда Школе.

22. 2. 2017. – У оквиру акције „Књига солидарности“ ученици Ваљевске гимназије, заједно са библиотекарком Слађаном Марјанац, посетили су Школу и поклонили преко сто књига за школску библиотеку. Том приликом су ученици припремили пригодан програм.

22. 2. 2017. – Одржана је 17. радионица за предшколце, на тему Веселе играрије. Реализатори су биле учитељице Марина Ковачевић, Новка Мосуровић Андрић и Виолета Кењић.

23. 2. 2017. – Одржана је седница Школског одбора, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са седнице од 30. 1. 2017. године. 2. Усвајање Извештаја о пословању и годишњег обрачуна Основне школе „Нада Пурић“ у Ваљеву за 2016. годину. 3. Извештај директора о успеху и владању у Школи на крају I полугодишта школске 2016/2017. године. 4. Извештај директора о свом раду и раду Школе на крају I полугодишта школске 2016/2017. године.

23. 2. 2017. – Реализована je хоризонтална обука учитеља и дефектолога Школе, у оквиру пројекта „Покренимо нашу децу“. На обуци је присуствовало 12 учитеља и 5 дефектолога. Кроз презентацију и представљање расположивог материјала колеге су упознате са системом рада и начином подршке у реализацији Пројекта. Присутнима су подељени приручници и панои. Хоризонталну обуку су одржале координатори Јасмина Стојановић и Марина Ковачевић, које су похађале обуку 19. 2. 2017. године у Првој основној школи у Ваљеву.

25. 2. 2017. – У „Првој основној школи“ одржано је Општинско такмичење из математике за ученике од I до IV разреда, а у Основној школи „Владика Николај Велимировић“ Општинско такмичење из математике за ученике од V до VIII разреда. Учествовало су 52 ученика Школе.

            Ученици III разреда који су учествовали и показали највише резултате били су: Сташа Кузељевић (Тања Селаковић) I награда – 100 бодова; Уна Стефановић (Тања Селаковић) III награда; Иван Бирташевић (Светлана Арсић) III награда; Михаило Никић (Светлана Арсић) похвала; Невена Богдановић (Јасмина Стојановић) похвала; Борис Трипковић (Јасмина Стојановић) похвала; Ана Тешић (Светлана Арсић) похвала; Лана Топаловић (Тања Селаковић) похвала; Милица Пивић (Јасмина Стојановић) похвала.

            Ученици IV разреда који су учествовали и постигли највише резултате: Лука Протић (Јелена Димитријевић) I награда – 100 бодова; Часлав Протић (Јелена Димитријевић) I награда – 100 бодова; Душица Јовановић (Јелена Димитријевић) II награда; Стефан Савић (Весна Андрић) II награда; Урош Исаиловић (Славица Глишовић) II награда; Елена Радосављевић (Весна Андрић) III награда; Ирина Ђурић (Јелена Димитријевић) III награда; Огњен Пешић (Јелена Димитријевић) III награда; Матија Пантелић (Весна Андрић) III награда; Филип Лукић (Јелена Димитријевић) похвала; Богдан Јовић (Славица Глишовић) похвала; Богдан Филиповић (Славица Глишовић) похвала; Марија Ђуричић (Славица Глишовић) похвала; Мина Филиповић (Славица Глишовић) похвала.

            Ученици V разреда који су постигли запажене резултате: Марија Петрић (Маја Станковић) I награда; Лазар Дивнић (Маја Станковић) III награда; Владимир Андрић (Маја Станковић) похвала; Драган Ђокић (Маја Станковић) похвала.

            Ученици VI разреда који су постигли запажене резултате: Маша Јовановић (Марија Вуковић) II награда; Лука Топаловић (Марија Вуковић) III награда.

            Ученици VII разреда који су постигли запажене резултате: Никола Трифуновић (Маја Станковић) II награда; Лука Станић (Маја Станковић) похвала.

25. 2. 2017. – У Основној школи „Милован Глишић“ одржано је Општинско такмичење из енглеског језика. Учествовали су ученици Александра Вићентијевић VIII1, Александар Недељковић VIII1, Теодора Алексић VIII2, Нина Вајагић VIII2, Матеја Цветковић VIII3. Ученик Александар Недељковић VIII1 се пласирао на Окружно такмичење.

26. 2. 2017. – У Основној школи „Сестре Илић“ је одржано Општинско такмичење из хемије. Учествовали су ученици Сања Петровић VIII1, Нина Вујичић VII3, Матеја Мутаповић VII3 и Елена Букумирић VII2. Ниједан ученик се није пласирао на Окружно такмкичење.

27. 2. 2017. – Одржана је седница Наставничког већа, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са претходне седнице. 2. Успех и владање ученика на крају I полугодишта. 3. Васпитно-дисциплинске мере. 4. Светосавске похвале. 5. Реализација такмичења. 6. Припрема школског листа. 7. Договор о прослави Дана Школе. 8. Разно.

27. 2. 2017. – Одржан је састанак Савета родитеља, са следићим Дневним редом: 1. Обавештење о успеху и владању ученика на крају I полугодишта школске 2016/2017. Године. 2. Организација прославе Дана школе. 3. Информација о такмичењима. 4. Разно

28. 2. 2017. – Вук Мандић је поклонио школској библиотеци стотинак књижица, које су излазиле уз суботња издања Дневних новина „Блиц“.

            март

1. 3. 2017. – Реализована је 18. радионица за предшколце, под називом „Свако слово нешто ново“, у организацији Актива IV разреда.

1. 3. 2017. – Учитељица Марина Ковачевић присуствовала је састанку Друштва учитеља Ваљево. Она је учествовала као представник учитеља Школе, а задужена је да информације и знања са састанка пренесе својим колегама.

4. 3. 2017. – У Основној школи „Николај Велимировић“ одржано је Општинско такмичење из књижевности „Књижевна олимпијада“. Учествовало је 6 ученика: Теодора Алексић VIII2, која је освојила II награду, Катарина Мирковић VIII2, која је освојила III награду, Сања Петровић VIII1, Лука Станић VII1, Елена Букумировић VII2 и Николина Ђурић VII3. На Окружно такмичење су се пласирале ученице Теодора Алексић VIII2 и Катарина Мирковић VIII2.

4. 3. 2017. – У Ваљевској гимназији одржано је Општинско такмичење из информатике и рачунарства. Учествовао је ученик Никола Николић VI3, који је освојио I награду и пласирао се на Окружно такмичење.

5. 3. 2017. – У Основној школи „Сестре Илић“ одржано је Општинско такмичење из биологије. Учествовало је 14 ученика: Маша Краговић V1, која је освојила I место, Марија Петрић V1, која је освојила I место, Драган Ђокић V2, који је освојио II место, Ђорђе Радовановић V3, који је освојио II место, Сара Живановић VI1, која је освојила II место, Нађа Ђурасовић VI1, која је освојила II место, Стефан Ћирић VI1, Кристина Ћосић VI1, Емилија Јовановић VII2, која је освојила III место, Михаило Марковић VII3, који је освојио III место, Ивана Барзетовић VII2, Софија Глишић VIII1, Сања Петровић VIII3, Катарина Мирковић VIII2. На Окружно такмичење су се пласирала два ученика: Маша Краговић V1 и Марија Петрић V1.

5. 3. 2017. – У Првој основној школи одржано је Општинско такмичење из историје. Учествовало је 12 ученика: Тара Димитријевић V2, Драган Ђокић V2, Лука Станић VII1, Никола Вуловић VII1, Лазар Остојић VII3, Михаило Марковић VII3, Елена Букумировић VII2, Катарина Мирковић VIII2, Валентина Шутић VIII2, Софија Глишић VIII1, Филип Петровић VIII2 и Лазар Бранковић VIII2. На Окружно такмичење су се пласирала четири ученика: Катарина Мирковић VIII2, која је освојила II награду, Софија Глишић VIII1, која је освојила III награду, Валентина Шутић VIII2, која је освојила III награду и Никола Вуловић VII1, који је освојио III награду.

6. 3. 2017. – У Свечаној сали Школе одржано је предавање о туберкулози, поводом Светског дана борбе против туберкулозе, који се обележава 24. марта. Предавање „Како да препознамо, спречимо и лечимо туберкулозу“ реализовали су Славица Филиповић из Патронажне службе Дома здравља Ваљево, Зорица Јовановић из Црвеног крста Ваљево и Дарко Савић из Завода за јавно здравље Ваљево. Предавању је присуствовало 76 ученика VI разреда.

8. 3. 2017. – Реализована је 19. радионица за предшколце под називом „Најлепша мама на свету“. Реализатори су биле учитељице III разреда.

8. 3. 2017. – У Свечаној сали Школе одржано је, друго по реду, предавање о препознавању, спречавању и лечењу туберкулозе. Предавању је присуствовало 48 ученика V разреда.

9. 3. 2017. – Ликовни и литерарни радови ученика I1 послати су на „Велики Витезов наградни конкурс“.

9. 3. 2017. – У Школи је организовано математичко такмичење „Мислиша 2017.“. Учествовало су 93 ученика од II до VII разреда. Нјабоље резултате постигли су следећи ученици: Лазар Јовановић II1 – похвала, Часлав Протић IV1 – похвала и Никола Трифуновић VII3 – похвала.

9. 3. 2017 – 11. 3. 2017. – Учитељица Новка Мосуровић Андрић учествовала је на стручном скупу „Нове технологије у образовању“, који је Министарство просвете, науке и технолошког развоја организовало у Београду (место одржавања Belexpocentar). На тај начин је стекла право на три бода.

10. 3. 2017. – Тематски дан „Северна Америка“ осмислили су и реализовали Зорица Томић, наставник историје, Милосав Милић, наставник географије, Биљана Тодоровић, наставник музичке културе, и Мирјана Лукић, наставник ликовне културе. Реализоване су следеће наставне јединице: „Настанак музичких жанрова у Америци“ (музичка култура), „Композиција у простору“ (ликовна култура), „Историја САД – од открића до грађанског рата“ (историја) и „Северна Америка – природно-географске карактеристике“ (географија).

11. 3. 2017. – Школа је била домаћин Општинског такмичења из техничког и информатичког образовања. На такмичењу је учествовало 60 ученика и 12 професора из школа Општине Ваљево. Школу је на такмичењу представљало 12 ученика: Тадија Аћимовић V1, Реља Димитријевић V1, Предраг Планић V2, Драган Ђокић V2, Владимир Андрић V2, Лазар Дивнић V2, Јана Јовановић VI3, Вукашин Секулић VI2, Петар Обрадовић VI2, Михаило Марковић VII3, Николић Лазић VII3 и Небојиша Миливојевић VII3. Пласман на Окружно такмичење остварила су три ученика: Драган Ђокић V2 је освојио I награду у категорији „Ракетно моделарства“, Владимир Андрић V2 је у истој категорији освојио II награду и Никола Лазић VII3 освојио је II награду у категорији „Бродомоделарство“.

11. 3. 2017. – У Основној школи „Андра Савчић“ одржано је Окружно такмичење из физике. Учествовала су три ученика: Маша Јовановић VI2, Лука Топаловић VI1 и Никола Трифуновић VII3. Ниједан ученик се није пласирао на Републичко такмичење.

11. 3. 2017. – Рајна Бранковић, наставник српског језика, присуствовала је семинару „Ка савременој настави српског језика и књижевности II“ и стекла право на осам стручних бодова. Семинар је реализован у Техничкој школи Ваљево, а организатор је био Друштво за српски језик и књижевност.

12. 3. 2017. – У Основној школи ,,Андра Савчић“ одржано је Општинско такмичење из географије. Учествовало је шест ученика: Софија Глишић VIII1, Елена Букумировић VII2, Емилија Јовановић VII2, Бојана Недељковић VII3, Лазар Остојић VII3 и Михаило Марковић VII3. III награду освојили су Емилија Јовановић VII2 и Лазар Остојић VII3, а II награду освојио је Михаило Марковић VII3, који се пласирао на Окружно такмичење.

13. 3. 2017. – У школском дворишту за све ученике одржана је показна вежба ватрогасне јединице Ваљево. Ученици су се подсетили како треба реаговати у ситуацијама елементарних непогода или кућних незгода (пожара, поплава и сл).

16. 3. 2017. – Одржано је Школско такмичење рецитатора за млађе разреде за избор на Општинско такмичење. На основу мишљења жирија, пет ученика нижих разреда ће узети учешће: Филип Марковић II1, Матија Солдатовић II3, Вук Дамњановић III1, Виктор Мирковић IV2 и Богдан Јовић IV2.

18. 3. 2017. – У Основној школи „Десанка Максимовић“ одржано је Општинско такмичење из српског језика. Учествовало је 12 ученика: Драган Ђокић V2, Лазар Дивнић V2, Милица Бранковић V3, Елена Матић V3, Маша Јовановић VI3, Јана Јовановић VI3, Оливера Филиповић VI2, Миљана Давидовић VI2, Ема Појак VI1, Валентина Вукомановић VI1, Јелена Новокмет VII2, и Андријана Павловић VII2. На Окружно такмичење пласирале су се Валентина Вукомановић VI1, Оливера Филиповић VI2, Маша Јовановић VI3, Јелена Новокмет VII2 и Андријана Павловић VII2.

18. 3. 2017. – Истраживачка станица Петница је за ученике и наставнике осам школа из Ваљева и Шапца, којима су уручени роботски комплети LEGO, организовала једнодневни курс Роботом до знањао употреби, чувању и одржавању роботског комплета. Из наше Школе у обуци су учествовали Ђорђије Бубања, наставник техничког и информатичког образовања, Милован Лековић, наставник физике, и ученици Никола Николић VI3 и Реља Димитријевић V1.

20. 3. 2017. – 24. 3. 2017. – Поводом Дана школе, Организациони одбор је усвојио Програм прославе, који ће бити реализован током целе недеље.

20. 3. 2017. – У Свечаној сали је одржано Музичко-поетско подне за ученике нижих разреда. Учешће у организацији су узеле учитељица III разреда, ученици рецитатори, ученици који свирају различите инструменте и ученици који су талентовани за писање.

20. 3. 2017. Поводом Дана школе, у организацији Ученичког парламента одржана је Караоке журка.

20. 3. 2017. – Ученици млађих разреда присуствовали су представи „Још само данас у вашем граду“, која је осмишљена као интерактивни школски час. Аутор и извођач је била  Гордана Тасић, глумица из Београда.

21. 3. 2017. – Престао је радни однос Јелени Велимировић, вероучитељу.

21. 3. 2017. – Ученици I1 су са својом учитељицом Виолетом Кењић били на систематском прегледу у Дому здравља.

21. 3. 2017. – Обележен је Дан школе, пригодном приредбом и филмом. Приредбу је организовала Љиљана Павловић, професор српског језика, а филм је такође осмислила Љиљана Павловић, заједно са Бојаном Селаковићем.

22. 3. 2017. – Ученици I2 иI3 су са својим родитељима и учитељицама били на систематском прегледу у Дому здравља.

22. 3. 2017. – Географска секција је занимљивим цртежима и текстом о водама на паноу у холу Школе подсетила на 22.март  – „Дан вода“.

22. 3. 2017. – Поводом обележавања Дана школе, ученици II разреда су у холу Школе приредили ликовну изложбу, на тему „Модне креације за пролеће“.

22. 3. 2017. – Поводом прославе и обележавања Дана школе, одржан је турнир у одбојци, на коме су учествовале следеће екипе: ЖОК „Србијанка“, ЖОК ОШ „Десанка Максимовић“, ЖОК ОШ „Браћа Недић“, и ЖОК ОШ „Нада Пурић“. У одржаном турниру постигнут је следећи успех: 1. место је освојила екипа ОШ „Нада Пурић“; 2. место екипа ОШ „Браћа Недић“; 3. место ЖОК „Србијанка“ и 4. место екипа ОШ „Десанка Максимовић“.

22. 3. 2017. – Поводом обележавања Дана школе, реализована је музичка радионица за предшколце, под називом „Музика је свуда око нас“. Радионицу су реализовали Биљана Тодоровић, наставник музичке културе, Споменка Ђуровић, васпитач, и Актив I разреда.

23. 3. 2017. – Поводом обележавања Дана школе, у дворишту Школе организован је Пролећни базар. Организаторке су биле учитељице IV разреда.

23. 3. 2017. – У СРЦ „Петница“ ученици II разреда су имали час обуке пливања. Тиме је отпочела реализација Пројекта „Град без непливача“, који ће бити реализован свaког четвртка после наставе, до краја школске године.  Програмом развоја спорта Града Ваљева 2016/2017. Школа  је укључена кроз пројекат „Град без непливача“, који подразумева похађање часова пливања ученика II разреда у СРЦ „Петница“, у периоду од марта до јуна 2017. године. Пројекат је одобрен од стране Министарства просврете, науке и технолошког развоја Школске управе Ваљево. Обуку ће изводити лиценцирани учитељи пливања, ангажовани од стране Града Ваљева и „Валиса“. Услуге превоза реализоваће Аутобуски превозник „Europabus”. Ученици ће све услуге користе бесплатно.

23. 3. 2017. – Реализацијом програма Професионалне оријентације у школи, спроведена је активност којом су заинтересовани ученици посетили Техничку школу у Ваљеву. У циљу што потпунијег информисања о самој школи и ради што бољег личног опредељења за упис у средњу школу, 36 ученика VIII разреда је посетило ову установу.

23. 3. 2017. – У Свечаној сали је реализован „Едукативни школски програм о пубертету – Све што желиш да знаш о пубертету“, за девојчице VI разреда. Програм је подржан од стране Завода за унапређење образовања и васпитања, а реализовала га је Каћа Радић.

23. 3. 2017. – У Школи је одржана обука за стручно усавршавања наставника из Ваљева, Лознице и Осечине за коришћење mBot робота, уз помоћу којих ће ученици моћи да науче основе кодирања и програмирања. Предавачи су били програмери  из Центра за креативно размишљање „Кликер“. Наставницима је уручено по пет робота.

23. 3. 2017. – Одржана седница Савета родитеља.

23. 3. 2017. – Обележен је Светски дан шума. За ову прилику ученици су урадили плакат.

23. 3. 2017. – Одржана је седница Школског одбора, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са седнице од 23. 2. 2017. године. 2. Измене школског програма Основне школе „Нада Пурић“, дел. број 1205. од 13. 9. 2013. године. 3. Верификација Мандата члана Школског одбора Иване Вујић, решење Скупштине Града Ваљева, бр: 112-86/17-04. од 10. 2. 2017. године.

23. 3. 2017. – Директор Школе присуствовао је састанку Радне подгрупе Школске управе Ваљево за технолошке вишкове.

24. 3. 2017. – Поводом обележавања Дана школе, одржана је спортска активност из пројекта „Покренимо нашу децу“, „Причам ти причу“, „Плеши и заледи се“ и „Пролећне играрије“.

24. 3. 2017. – Поводом обележавања Дана школе, реализован је акиција сађења цвећа.

24. 3. 2017. – Директор Школе је присуствовао састанку Радне подгрупе Школске управе Ваљево, који је одржан у Пољопривредној школи у Ваљеву.

24. 3. 2017. – У склопу прославе обележавања Дана града, у галерији Интернационланог уметничког студија „Радован Трнавац Мића“, отворена је изложба „Дечја уметност“. На изложби су представљени радови ученика од до VIII разреда ваљевских основних школа. Од изложена 22 дечја цртежа, Основна школа „Нада Пурић“ представљена је са четири рада, јер је у изложбу увршћен и заједнички рад ученика VI разреда одељења деце са посебним потребама Школе.

24. 3. 2017. – Ученици IV разреда радили су ликовне радове за изложбу поводом манифестације „Сат за нашу планету“. Изложба је организована у просторијама Друштва истраживача „Владимир Мандић – Манда“ у Ваљеву.

25. 3. 2017. – У Основној школи „Милован Глишић“ одржано је Окружно такмичење из математике. Учествовало је 17 ученика Школе: Лука Протић IV1, Часлав Протић IV1, Душица Јовановић IV1, Стефан Савић IV3, Урош Исаиловић IV2, Елена Радосављевић IV3 , Ирина Ђурић IV1, Огњен Пешић IV1, Матија Пантелић IV3, Марија Петрић V1, Лазар Дивнић V2, Владимир Андрић V2, Драган Ђокић V2, Маша Јовановић VI3,  Лука Топаловић VI1, Никола Трифуновић VII3, Лука Станић VII1. Најбоље резултате постигли су следећи ученици: Лука Протић IV1I награда (100 бодова), Часлав Протић IV1 I награда (100 бодова), Урош Исаиловић IV2 – III награда, Стефан Савић IV3 – похвала, Душица Јовановић IV1 – похвала, Ирина Ђурић IV1 – похвала, Марија Петрић V1 – II награда, Лазар Дивнић V2 – похвала, Маша Јовановић VI3 – II награда, Никола Трифуновић VII3 I награда и пласман на Републичко такимичење.

25. 3. 2017. – У Основној школи „Милован Глишић“ одржано је Окружно такмичење из енглеског језика. Ученик Александар Недељковић VIII1 је освојио III награду и пласирао се на Републичко такмичење.

26. 3. 2017. – Школа је била домаћин Окружног такмичења из техничког и информатичког образовања. Школу су представљала три ученика:  Драган Ђокић V2, Владимир Андрић V2 и Никола Лазић VII3. Пласман на Републичко такмичење остварила су два ученика Школе: Драган Ђокић V2, који је на тесту знања постигао максималан број бодова и освојио I награду, и Никола Лазић VII3, који је освојио је II награду.

26. 3. 2017. – У Основној школи „Андра Савчић“ одржано је Окружно такмичење из географије. Школу је представљао ученик Михаило Марковић VII3, који је освојио III награду, али није успео да се пласира на Републичко такмичење.

28. 3. 2017. – У Културном центру Града одржано је Општинско такмичење у рецитовању. Представници Школе у категорији млађег узраста били су: Филип Марковић II1, Вук Дамњановић III1, Матија Солдатовић II3, Виктор Мирковић IV2 и Богдан Јовић IV2. На Окружно такмичење се пласирао Матија Солдатовић II3, који је освојио II награду. У категорији старијег узраста, Школу су представљала четири ученика: Лазар Дивнић V2, Маша Јанковић VI2, Тамара Петаковић VII1, Сања Петровић VIII1. На Окружно такмичење се пласирао ученик Лазар Дивнић V2, који је освојио III награду.

29. 3. 2017. – На конкурс „Мени су моја безбедност и здравље баш важни“ послато је десет радова ученика Школе. Конкурс је расписало Министарство ПНТР поводом обележавања 28. априла, Дана безбедности и здравља на раду у Републици Србији

29. 3. 2017. – У Свечаној сали Школе је одржано предавање на тему „Трговина људима“. Предавање су реализовали стручни сарадници Црвеног крста – Александар Томић и Весна Матић. Предавању су присуствовали ученици сва три одељења VIII разреда, са наставницима Ђорђијем Бубањом, Радмилом Ђуровић и Вањом Анђелковић.

29. 3. 2017. – Одржана је радионица за предшколце, под називом „Код нас се учи шпански“. Радионицу су реализовале Оливера Продановић, професор шпанског језика, и Весна Андрић и Славица Глишовић, професори разредне наставе.

30. 3. 2017. – У Свечаној сали Школе одржано је предавање за све ученике V разреда, на тему „Насиље на спортским теренима“. Предавање је реализовала Милена Јевтић, официр одељења полиције ПУ Ваљево. Предавању је присуствовала и Вања Анђелковић, наставница енглеског језика и координатор Тима за превенцију ризичног понашања деце и младих.

            април

1. 4. 2017. – У Основној школи „Милован Глишић“ одржано је Окружно такмичење из књижевности „Књижевна олимпијада“. Школу су представљале две ученице: Теодора Алексић VIII2 и Катарина Мирковић VIII2. Ученица Катарина Мирковић VIII2 освојила је I награду и пласирала се на Републичко такмичење.

4. 4. 2017. – Ученици VIII разреда посетили су Пољопривредну школу у Ваљеву, у циљу професионалне оријентације. Ученике су водили Биљана Тодоровић, наставник музичке културе, и Мирјана Лукић, наставник ликовне културе.

6. 4. 2017. – Одржан је угледни час верске наставе и природе и друштва. Ученици су проширили своја знања везана за васкршње празнике и Васкрс, најрадоснији хришћански празник. Своја знања и познавање различитих врста материјала применили су на шарање васкршњих јаја и прављење корпица од рециклираног материјала. Од својих радова ученици су направили изложбу, а на неком од следећих часова направиће и рециклирано васкршње дрво.

7. 4. 2017. – У Основној школи „Владика Николај Велимировић“ одржан је квиз из верске наставе. Ученици Школе су освојили III место. Учествовали су следећи ученици: Милица Тимотијевић VIII2, Никола Новаковић VII1 и Маша Јовановић VI3.

10. 4. 2017. – Одржано је Стручно веће за разредну наставу, са следећим Дневним редом: 1. Анализа успеха и владања на крају трећег класификационог периода. 2. Извештај са такмичења. 3. Разно.

11. 4. 2017. – Одржано је Стручно веће старијих разреда, са следећим дневним редом: 1. Реализација плана и програма. 2. Анализа успеха на крају трећег класификационог периода. 3. Васпитно-дисциплинске мере. 4. Разно.

11. 4. 2017. – У Свечаној сали Школе одржан је тематски дан „Пролећна забава“, који су припремиле учитељице I разреда и Вања Анђелковић, наставница енглеског језика.

12. 4. 2017. – У Свечаној сали Школе одржано је предавање о безбедности за ученике V разреда.

12. 4. 2017. – У дворишту Школе одржан је „Васкршњи базар“. Ученици који похађају продужени боравак продавали су предмете, украсе и честитке, које су направили уз помоћ својих родитеља и учитељица из продуженог боравка.

12. 4. 2017. – У Свечаној сали Школе је у организацији Књижевне заједнице Ваљева одржано књижевно вече песника Радована Обрадовића. Поезија коју пише Обрадовић, песник и пуковник у пензији, родољубива је и са пуно историјских чињеница, али у лирском духу, прожета дубоком емоцијом. Вече је отворио хор Школе, који води Биљана Тодоровић, професор музичке културе, уз песму „Тамо далеко“. Након огромног аплауза хору и песми, поезију је читала Светлана Јевтић Петронијевић, председник Књижевне заједнице Ваљева, док је водитељ програма била Драгана Дада Радовић. О аутору и његовом делу говорили су и Драгољуб Ивановић, сликар, Александар Дивац, професор машинства у пензији, и Добрила Узелац, уметница. Наши ученици, који су пажљиво слушали поезију, имали су прилику да присуствују јако надахнутом рециталу.

12. 4. 2017. – Учитељице III разреда су одржале угледни тематски дан под називом „Април“. Овај дан и настава протекли су у шали и у знаку пролећа и ускршњих празника.

12. 4. 2017. – Одржан је Teматски дан Празници – дани радости и одмора“, за ученике II разреда, који су планирали и реализовали Слободанка Ашковић, Милена Миловановић, Драгана Кузмановић, учитељи II разреда, Јасмина Радановић, професор енглеског језика, и Јован Новитовић, вероучитељ. 

12. 4. 2017. – Млади истраживачи ни ове године нису заборавили на оне којима је потребно највише љубави и пажње! Данас су нас обрадовали и са разлогом можемо рећи да ћемо сви памтити овај дан. Даровали су нам поклоне и дивно дружење.

12. 4. 2017. – Одржан је тематски дан „Пролећна забава“. У оквиру тематског дана одржани су српски језик, енглески језик, математика, свет око нас и физичко васпитање. Тематски дан су припремиле учитељице I разреда и наставница енглеског Вања Анђелковић. Ученици су ужвали у подсећању на лепоте које нам доносе весници пролећа.

12. 4. 2017. – Ученик Школе Јован Рајовић, I1, освојио је I награду на конкурсу „Волим ДОМАЋЕ“, који је расписао „Еуропром“. На конкурсу су учествовали ученици основних школа Града са својим поетским, прозним и ликовним радовима. Радови учесника конкурса били су изложени на изложби „Домаћа прича“ 8. априла у Омни центру.

12. 4. 2017. – На ликовни и литерарни конкурс, који је организовала Патронажна служба Дома здравља Ваљево, не тему „Одрасли пуше и децу гуше“ послато је 30 радова ученика Школе од  I до IV разреда.

12. 4. 2017. – За све ученике V разреда одржано је предавање „Безбедност деце у саобраћају“, које је реализовао Александар Обрадовић, вођа сектора прве категорије Полицијске управе Ваљево. Ученици су у презентацији могли видети ситуације које су безбедне и које су небезбедне у саобраћају. На пример: где се играмо, како се крећемо тротоаром, како прелазимо улицу, како обилазимо препреке на тротоару, како се крећемо путем са и без тротоара и друге. Ученици су могли да уочавају и анализирају правилне и погрешне поступке учесника у саобраћају.

13. 4. 2017. – Према школском календару, почео је пролећни распуст.

17. 4. 2017. – Према школском календару, завршио се пролећни распуст и почела је настава.

19. 4. 2017. – Одржана је седница Наставничког већа, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са претходне седнице. 2. Успех и владање ученика на трећој класификацији. 3. Литература за инклузију. 4. Извештај са такмичења. 5. Анализа резултата анкетираних родитеља из области  „Брига о ученицима“. 6. Разно.

19. 4. 2017. – Реализована је радионица за предшколце, а у Свечаној сали трибина „Полазак у школу“ за све родитеље будућих првака.  Родитеље су о изборним предметима, уџбеницима за I разред и организацији рада информисали Зорица Милић, педагог, Јелена Димитријевић, Славица Глишовић и Весна Андрић, учитељице IV разреда, Новка Мосуровић Андрић, учитељица I разреда, и Јован Новитовић, вероучитељ.

21. 4. 2017. – Ученику Школе Богдану Максимовићу IV3 објављен је рад „Војна касарна војвода Живојин Мишић“ у дечијем интернет часопису „Табла“.

21. 4. 2017. – Директор Школе присуствовао је састанку Радне подгрупе Школске управе Ваљево за технолошке вишкове.

22. 4. 2017. – Школа је била организатор Општинског такмичења „Шта знаш о саобраћају“. Учествовало је пет ученика Школе: Давид Јовановић V2, Маша Јанковић VI2, Димитрије Орестијевић VI2, Петар Обрадовић VI2 и Јана Јовановић VI3. На Окружно такмичење су се пласирали Давид Јовановић V2, који је освојио I награду у Б категорији, и Јана Јовановић VI3, која је освојила I награду у Ц категорији. Ученица Маша Јанковић VI2 је освојила III награду. Школа је екипно освојила II награду у Ц категорији.

22. 4. 2017. – У Основној школи „Сестре Илић“ одржано је Окружно такмичење из биологије. Школу су предстваљале две ученице: Маша Краговић V1 и Марија Петрић V1. Ученица Марија Петрић V1 је освојила III награду.

22. 4. 2017. – У Ваљевској гимназији одржано је Окружно такмичење из информатике и рачунарства. Школу је представљао ученик Никола Николић VI3. Ученик није остварио пласман на Републичко такимичење.

22. 4. 2017. – На кросу „У трци за здравље, будимо бржи“, који је организовао Спортски савез Ваљево, атлетски клуб „Металац“ и месна заједница Градац, учествовало је 50 ученика школе. Најуспешнији је био ученик Данило Булатовић III3, који је освојио I место. У трци су учествовали атлетски клубови из Ваљева, Лазаревца и Крупња.

22. 4. 2017. – У оквиру предмета српски језик, математика, физичко васпитање и свет око нас ученици I разреда, са својим учитељицама, обележили су Дан планете Земље, светски Дан књиге и представили показне вежбе из пројекта ,,Покренимо нашу децу“. Ученици су уживали читајући предивне песме Јована Јовановића Змаја. Презентацијом и разговором о очувању наше планете дошли су до многих нових сазнања о томе како да и они дају свој допринос и утичу на очување планете Земље.

23. 4. 2017. – У Основној школи „Прва основна школа“ одржано је Окружно такмичење из историје. Школу су представљала четири ученика: Катарина Мирковић VIII2, Софија Глишић VIII1, Валентина Шутић VIII2 и Никола Вуловић VII1. Ученица Катарина Мирковић VIII2 је освојила III награду и пласирала се на Републичко такмичење.

23. 4. 2017. – На предлог Ученичког парламента, ученици Школе су се укључили у пројекат и хуманитарну акцију опремања библиотека на Косову и Метохији, под називом „Знањем до победе“. Пројекат је покренуло Министарство просвете, науке и технолошког развоја и подразумева прикупљање књига (сликовница, лектира, белетристике) за ученике на Косову и Метохији. Уз књиге које ће поклонити својим другарима, наши ученици ће им написати топле поруке и посвете.

23. 4. 2017. – На Окружној смотри рецитатора млађег узраста одржаној  на Великој сцени Центра за културуМатија Солдатовић II3 освојио је II место.

25. 4. 2017. – Дом здравља Ваљево је у оквиру својих редовних превентивних активности и области Промоције очувања здравља у широј локалној заједници, са својим службама (Педијатрија, Патронажа) и сарадницима психолога и психијатара, припремио радионицу за Вршњачку едукацију. Тема је била „Превенција депресије“, што је био и слоган овогодишњег Светског дана здравља, 7. априла 2017. године, а са циљем унапређивања менталног здравља у школама. Радионици је присуствовало 16 ученика VII разреда, родитељ Славица Уверић и директор Школе.

25. 4. 2017. – Почео је са реализацијом Пројекат „Корективна гимнастика“, за ученике III и IV разреда. Пројекат ће се реализовати уторком трећи час за ученике III разреда, а за ученике IV разреда четвртком први час. Реализатори су Жељко Остојић и Бранко Јовановић, наставници физичког васпитања.

26. 4. 2017. – Ученици I разреда ишли су на излет у Београд. Том приликом су посетили београдски Културни центар и одгледали позоришну представу ,,Марко Краљевић – од предања до реповања“. Затим су посетили ЗОО врт и уживали у посматрању разних животиња. Излет је завршен предивном шетњом Калемегданом.

29. 4. 2017. – У Основној школи „20. октобар“ у Београду одржано је Републичко такмичење из математике. Школу је представљао ученик Никола Трифуновић VII3. Ученик није освојио награду.

29. 4. 2017. – Ваљевска културна мрежа ВАКУМ организовала је омладински пројекат “Култура авантура“, који је имао форму оријентационог кроса. Ученици Школе који су узели учешће у Пројекту остварили су одличан резултат – II место. Тим Школе чинили су Лука Маџаревић VIII1, Реља Арсенијевић VII1 и Лука Станић VII1. Њих је водио Нилосав Милић, професор географије.

            мај

1. 5. 2017 – 3. 5. 2017. – Према школском календару, због обележавања Међународног празника рада, није било наставе.

1 – 4. 5. 2017. – Школа је организовала прво онлајн коло лиге КОДиграња помоћу mBot едукативног роботског сета. Ученици су своја знања приказивали израдом задатака путем интернета, а затим ће се у другом колу уживо такмичити са противничким роботима својих вршњака. Четири ученика Школе који су постигли најбоље резултате у решавању програмирања робота у првом задатку онлајн лиге КОДиграња су Никола Николић VI3, Димитрије Милошевић VI3, Реља Димитријевић V1 и Драган Ђокић V1. Они ће представљати екипу Школе на предстојећем физичком колу лиге КОДиграња.

4. 5. 2017. – Одржан је састанак Савета родитеља, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са седнице од 23. 3. 2017. године. 2. Успех и владање ученика на трећем тромесечју. 3. Избор члана Савета родитеља који је представник у Комисији за избор „Ученика генерације“ у школској 2016/2017. години. 4. Избор представника родитеља за дежурство на Завршном испиту у школској 2016/2017. години. 5. Обавештење о уџбеницима који се користе у Школи. 6. Припрема за организовање Мале матуре. 7. Безбедност ученика у Школи. 8. Разно.

6 – 7. 5. 2017. – У Основној школи „Петар Кочић“ у Земуну одржано је Републичко такмичење из техничког и информатичког образовања. Школу су представљали ученици Драган Ђокић V2 и Никола Лазић VII3. Ученици нису освојили награде.

8. 5. 2017. – На овогодишњи конкурс XX Књижевних сусрета „Гордана Брајовић“ у Алексинцу пристигло је 898 радова уз учешће 70  школа. Прву награду за прваке за веома надахнуту песму  „У срцу“ добио је ученик Школе Јован Рајовић, I1.

На XI Књижевном конкурсу „Шантићево перо“, на који је пристигло укупно750 радова из 55 основних и средњих школа и гимназија са територије Републике Србије, Републике Српске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Македоније, а на ком су ученици писали на теме „Да сам ја неко“ и „Постојим да волим“ (основне школе) и „Зашто (не) гледати телевизију?“ и „Куд се деде Немањино благо?“ (средње школе), ученик Школе Јован Рајовић је освојио III награду за песму „Где је љубав?“. У току последњих месец дана ово је трећа награда за поезију коју Јован добија, на огромну радост ученика Iи учитељице Виолете Кењић.

10. 5. 2017. – На IV међународном књижевном конкурсу „Краљевство Бијелих Рада“ који је део пројекта „Европа за културу, Култура за Европу“, а такође и део званичног програма манифестације „Ратковићеве вечери поезије“ ученик Лазар Грујичић III2 освојио је врло запажене резултате и његов поетски рад ће се наћи у овогодишњем зборнику.

10. 5. 2017. – У оквиру Недеље здравља, ученици IV, V и VI разреда присуствовали су спортским активностима на Градском тргу. Ученици IV разреда су се такмичили у штафетним играма, а ученици V и VI разреда у одбојци и фудбалу. Ученици су присуствовали и демонстрацији активности прве помоћи, које су извели ученици Медицинске школе „Др Миша Пантић“, при повредама у саобраћајној несрећи и сл.

10. 5. 2017. – Ученици биолошке секције, коју води Рада Ђуровић, професор биологије, направили су пано поводом 10. маја – Дана дрвећа и птица. Веома креативне и занимљиве слике пропраћене текстом изложене су у холу Школе. На овај начин биолози су желели пробудити свест код свих људи о значају птица и дрвећа, као и о значају њиховог очувања.

11. 5. 2017. – Учитељица Марина Ковачевић присуствовала је састанку Друштва учитеља Ваљево. Она је учествовала као представник учитеља Школе, а задужена је да информације и знања са састанка пренесе својим колегама.

11. 5. 2017. – На XV Београдском фестивалу писаца за децу „Витезово пролеће“ књигом и дипломом награђени су следећи ученици Школе: Борис Раковић I1, Матија Софронић I1, Невена Богдановић III1 и Александра Радовановић III3.

12. 5. 2017. – Изузетним ангажовањем Иване Вујић, професорке немачког језика, потписан је Споразум о сарадњи са др Борисом Менратом, консултатнтом за немачки језик и руководиоцем регионалне канцеларије за југоисточну Европу Централне службе за школство у иностранству. Тиме је Школа постала једна од малобројних школа у Србији у којој се може стећи Немачка језичка диплома првог степена (ДСД - DeutschesSprachdiplom). То је међународно призната диплома о постигнутом нивоу знања немачког језика, који одговара нивоу A2 заједничког европског оквира. Стална конференција министара просвете Савезне Републике Немачке додељује је ученицима немачког језика у иностранству и призната је на немачком говорном подручју као званични доказ о познавању немачког језика. Ученици VIII разреда, који уче немачки језик, имаће прилику да испит полажу у јуну.

12. 5. 2017. – У школском дворишту за ученике II разреда одржан је Крос РТС-а „Кроз Србију“. Постигнути су следећи резултати: (дечаци) Вања Танасијевић II3 I место, Лука Богдановић II2II место и Матија Солдатовић II3  III место; (девојчице) Софија Милутиновић II3I место, Емили Ђокић II1II место и Неда Сандић II2 III место. Ученици су за освојене медаље добили дипломе. За учешће на Кросу медаљу је добио и ученик Данило Тројанчевић II1.

13. 5. 2017. – На Републичком такмичењу из српског језика у Сремским Карловцима ученица Катарина Мирковић VIII2, освојила је III место у конкуренцији од 360 ученика из целе Србије, а у категорији VIII разреда од 120 ученика.

13. 5. 2017. – Школа је била организатор Окружног такмичења „Шта знаш о саобраћају?“. Школу су представљала два ученика: Давид Јовановић V2 и Јана Јовановић VI3. Изузетан резултат постигла је ученица Јана Јовановић VI3, која је освојила I награду у Ц категорији и пласирала се на Републичко такмичење.

13.–14. 5. 2017. – Ученици разреда IV1, са својом сценском минијатуром, били су учесници Марковданских сусрета деце и песника у Панонији (Бачкој Тополи). Ученица Школе Нора Дамњановић проглашена је за најбољу глумицу.

14. 5. 2017. – У Београду је одржано Републичко такмичење из енглеског језика. Школу је представљао ученик Александар Недељковић VIII1. Ученик није освојио награду.

14. 5. 2017. – У Основној школи „Боривоје Ж. Миливојевић“ у Крупњу одржано је Републичко такмичење из историје. Школу је представљала ученица Катарина Мирковић VIII2. Ученица није освојила награду.

15 – 17. 5. 2017. – Ученици VIII разреда обавили су лекарски преглед у Дому здравља Ваљево, уз пратњу разредних старешина.

18. 5. 2017. – У оквиру активности које имају за циљ смањење ризика од поплава и изложености непогодама у Србији, CaritasValjevo је организовао занимљиво такмичење између ученика IV разреда из четири основне школе: ОШ „Нада Пурић“, ОШ „Прота Матеја Ненадовић“, ОШ „Сестре Илић“ и ОШ „Миолован Глишић“. Екипа Школе је заузела III место.

18. 5. 2017. – Ученици VIII разреда, заједно са Мирјаном Лукић, наставником ликовне културе, посетили су Ваљевску гимназију. Њих је сачекала Гордана Аврамовић, психолог. Потом је Војислав Андрић, директор школе, топло поздравио ученике.

18. 5. 2017. – Директор Школе је присуствовао састанку Радне подгрупе Школске управе Ваљево за технолошке вишкове.

21. 5. 2017. – У нашем граду је од 19. до 21. маја одржан V стручно-научни скуп са међународним учешћем, са темом Актуелности у едукацији и рехабилитацији особа са сметњама у развоју. Дефектолози и учитељице, заједно са директорком  Школе, били су учесници на овом скупу, који је организовао Ресурсни центар за специјалну едукацију из Београда. Стручни скуп је признат као облик стручног усавршавања.

21. 5. 2017. – Ученици IV1 су, припремајући се за фестивал Марковдански сусрети деце и песника у Панонији, одиграли представу Не ругај се!, за три васпитне групе из вртића Наша радост. Најпре се говорило о толеранцији, различитостима и о томе да неки људи уче знаковни језик да би могли да комуницирају са особама које не чују добро. Деца су јако лепо и пажљиво пратила све активности и доста тога су научили кроз разговор.

21. 5. 2017. – Гости КУД-а Крушик, чланови КУД-а Славуј са Косова, одржали су мини-концерт у холу Школе. Уз песме и игре из свог краја, поделили су са нама своју добру енергију, расположење и жељу за очувањем српске народне традиције и музике. Ученици I и III разреда уживали су у наступу гостију са Косова.

22. 5. 2017. – На Књижевном конкурсу Шантићево перо у Калуђерици – Београд, ученик Јован Рајовић је освојио III награду за песму Где је љубав?

24. 5. 2017. – Одржана је састанак Педагошког колегијума, са следећим Дневним редом: 1. Завршни испит – информације и календар активности. 2. Организација мале матуре. 3. Извештај са спортских и других такмичења. 4. Индивидуални састанци са родитељима ученика који раде по ИОП-у. 5. Упис ученика у I разред.

25. 5. 2017. – У холу Школе отворена је изложба макете „Свет око нас“, која ће трајати до 3. 6. 2017. године. Изложба, чији је аутор Боривој Вујић, обрађује наставне теме за предшколски и школски узраст, из предмета Свет око нас, Познавање природе и друштва, Техничко образовање, и има врло изражену едукативну улогу, посебно у функционалном знању. Кроз 5000 експоната који обрађују живот и људе у граду и селу, са мотивима великих градова, ученици се могу упознати како функционише саобраћај у великим градовима: возови, трамваји, аутомобили и како се они покрећу. Макетама и играчкама (аутомобили, барбике, солитери, пруге, паркови) је веродостојно приказано функционисање природних појава и процеса, као и функционисање различитих људских делатности у конкретним околностима.

25. 5. 2017. – У Свечаној сали ШколеЈелена Пиљић Никићевић, инспектор за малолетничку деликвенцију ПУ Ваљево, одржала је предавање на тему „Вршњачко насиље“ за ученике сва три одељењаV разреда. Ученици су упознати шта све спада у вршњачко насиље, а посебан акценат је стављен на злоупотребу интернета.

25. 5. 2017. – На иницијативу ученика Школе, у холу су ученици VI, VII и VIII разреда одржали још један „Фестивал науке“. Изузетно мотивисани ученици-научници показали су ванредан ентузијазам и уз многобројну публику приказали су своје експериментално знање из физике и хемије. Сам фестивал науке је постао традиционалан и изазвао је огромну пажњу својим едукативним садржајима, тако да су га посетили и ученици из ОШ „Драгољуб Илић“ из Драчића, као и ученици ОШ „Прота Матеја Ненадовић“ из Бранковине. Ученици Иван Радојевић и Живота Пакић, као гости из Бранковине, учествовали су и извођењем експеримента „Електромагнет“. У самој организацији прикупљања материјала за експерименте ученицима су помагали њихови професори,  Милован Лековић, Љубомир Џигурски и Бранка Старчевић. Приказано је тридесет експеримената, а њихови називи су магични и задивљујући, а залазе у сферу врло озбиљних открића из физике и хемије. Приказани су: Примери ротационог транслаторног кретања; Хидраулични цилиндри: Роботска рука; Примена Паскаловог закона; Паскалов закон са шприцевима и доказивање тачности овог закона; Процес бушења балона; Прављење батерије од воћа; Слонова паста; Њутнова течност; Ватрени торнадо; Сода бикарбона и балон; Ооблецт; Вибратил у чашама; Бојење цвећа помоћу прехрамбене боје; Ватрена рука; Гужвање под притиском; Маглена комора; Врело/хладни балон; Облак у боци; Језива плава боја; Картезијански гњурац; Хидростатички притисак; Атмосферски притисак; Тегла усисивач; Магично млеко; Балон и свеће; Кљова; Лава у чаши; Аватар; Дугине чаролије; Сода бикарбона, вода и балон.

25. 5. 2017. – Ученици Школе учествовали су на Малим олимпијским играма у спортској сали „Студент“ и остварили одличне резултате. Екипе I и II разреда освојиле су I место и пласирале се на Републичко такмичење. Женска екипа III разреда освојила је III место, а мушка екипа III разреда II место.

Екипу I разреда чинили су следећи ученици: Лена Радојчић I1, Бојана Јањић I1, Теодора Ћосић I1, Давид Недељковић I1, Лука Милошевић I1, Душан Ичагић I2, Никола Веселић I2, Урош Вајагић I2, Милица Милoсављевић I2, Богдан Исаиловић I3, Лена Цвијетић I3, Нина Цвијетић I3.

Екипу II разреда чинили су: Емили Ђокић II1, Милош Вујић II1, Лука Богдановић II2, Андреј Јовановић II2, Неда Сандић II2, Ирис Тешић II2, Софија Миловановић II3, Наталија Маринковић II3, Матија Солдатовић II3, Андреј Николић II3, Вања Танасијевић II3.

25. 5. 2017. – Ученици II разреда су у холу Школе посетили Фестивал науке и изложбу макета „Свет око нас“.

25. 5. 2017. – Родитељ Јовиша Богдановић поклонио је маркере за белу таблу у учионици разреда III1.

26 – 27. 5. 2017. – У Београду је одржано Републичко такмичење „Шта знаш о саобраћају?“. Школу је представљала ученица Јана Јовановић VI3. Ученица није освојила награду.

26. 5. 2017. – У оквиру 13. међународног фестивала дечјег стваралаштва „ВОДАВОДА – КРЕАТИВНА ЧАРОЛИЈА“, на ликовном конкурсу са темом „Из извора, кап по кап“, похваљен је рад ученика Школе Лазарa Косићa I1. Стручни жири је донео одлуку да између више од 3000 ликовних радова, пристиглих из 8 земаља, похвали 170 најуспешнијих радова. На овај начин, организатори конкурса имали су идеју да побуде дечју свест о очувању и коришћењу домаће изворске воде. Ученик Лазар Косић, заједно са својом учитељицом, Виолетом Кењић, присуствовао је изложби похваљених радова, која је реализована у Бањи Врујци, где му је и уручена похвала.

27. 5. 2017. – Школа је била домаћин регионалног такмичења другог – физичког кола лиге KODigranja, где су се ученици „физички“ такмичили у програмирању, уз помоћ својих робота. На такмичењу су учествовали ученици из Ваљева, Шапца и Лознице. Тим Школе чинили су учениици Драган Ђокић V2, Реља Димитријевић V1, Никола Николић VI3 и Димитрије Милошевић VI3. Школа ће, као домаћин такмичења, проследити резултате организатору, који ће одредити број школа које ће имати право на пласман из једне школске управе.

27. 5. 2017. – BancaIntesa је деци са сметњама у развоју донирала новчана средства за једнодневни излет и тим гестом учинили крај школске године посебним. Сви ученици, са својим родитељима/старатељима, и њихове наставнице – дефектолози потпуно су бесплатно провели диван дан обилазећи Аранђеловац, Опленац, Тополу и Крагујевац. У повратку су посетили и Етно село Бабину реку. Ово је за децу и њихове родитеље најлепши поклон који нема цену!

27. 5. 2017. – Ученици II и VI разреда су уредили пано Верске наставе, под називом „Светитељи – Божији угодници“.

27. 5. 2017. – На XV Београдском фестивалу писаца за децу „Витезово пролеће“ које ће бити одржано 11. 6. 2107. године, дипломом и књигом наградиће се радови ученика Школе: Бориса Раковић I1, Матије Софронић I1, Невене Богдановић III1 и Александре Радовановић III3.

28. 5. 2017. – У Тршићу је одржано Републичко такмичење из српског језика. Школу је представљала ученица Андријана ПавловићVII2. Ученица није освојила награду.

30. 5. 2017. – Ученици II разред су са својим учитељицама ишли на Концерт у подне, који су одржали ученици Музичке школе „Живорад Грбић“. Ученици су извели занимљив репертоар, свирајући на различитим инструментима: гитари, саксофону, флаути, виолини, труби, виолончелу, кларинету, хармоници.

30. 5. 2017. – Ученици из ОШ „Прота Матеја Ненадовић“, из издвојених одељења у Котешици, Јошеви и Голој Глави били су гости Школе. Они су посетили изложену макету у холу Школе, а затим су ученици IV разреда у Свечаној сали за њих одиграли представу Не ругај се!“. После представе је уследио разговор о подршци и разумевању особа са хендикепом, толеранцији, поштовању и разумевању.

31. 5. 2017. –Поводом Светског дана без дуванског дима најкреативнијим основцима и предшколцима су уручене награде у Основној школи „Андра Савчић“. На ликовном конкурсу који је овим поводом организовао Одбор за јавно здравље, у сарадњи са Патронажном службом Дома здравља, награђени су ученици Школе: Андријана Радовановић I1 и Тијана Јанковић II1.

31. 5. 2017. – Ученици II разреда су у школском дворишту обележили  Дан изазова – Вратите своје улице! Вратите своју будућност!“

31. 5. 2017. – Школа је са четири екипе учествовала у игри „Између две ватре“ на „Спорским играма младих“ у хали „Студент“. Екипа IV разреда је освојила III место.

            јун

1. 6. 2017. – У току месеца априла и маја 2017. године родитељи ученика из разреда III1 сакупили су новац (3000 динара) и купили завесе за учионицу.

1. 6. 2017. – Одржано је предавање Друштва истраживача Владимир Мандић Манда за ученике III и IV разреда. Подмладак овог друштва окупља децу – основце која имају у себи истраживачки дух и жељу за учењем и дружењем у природи.

1. 6. 2017. – Ученици одељења IV1 организовали су представу и радионицу за предшколце, а гостовали су предшколци из вртића Наша радост“ са својим учитељицама.

1. 6. 2017. – Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарсрво трговине, туризма и телекомуникација покренули су пројекат под називом „Развој ИКТ инфраструктуре у установама образовања, науке и културе“. Пројектом ће свим основним и средњим школама у току 2016. године бити омогућено да се повежу на рачунарску мрежу Информационо-комуникационе установе Академска мрежа Републике Србије –АМРЕС, а тиме и на интернет. Повезивањем школа на АМРЕС мрежу омогућиће се безбедан приступ интернету деци школског узраста, захваљујући уређајима за филтрирање неприкладних садржаја које АМРЕС поседује. За школе ће повезивање на АМРЕС мрежу и интернет бити бесплатно.

2. 6. 2017. – Одржан је састанак Савета родитеља, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са седнице од 4.5.2017. године 2. Организовање прославе Мале матуре ученика VIII разреда у просторијама Школе.

5. 6. 2017. – У Школи је реализован испит из немачког језика за ученике VIII разреда.
Поред ученика Школе, тест полажу и ученици ОШ „Андра Савчић“, ОШ „Десанка Максимовић“ и ОШ „Стеван Филиповић“ Дивци (укупно 21 ученик). Тест је обухватао све четири језичке компетенције: слушање, читање, писање и говор. Они који су успешно савладали тест добиће сертификат о стеченом нивоу знања немачког језика А2, односно немачку језичку диплому првог степена (
DSD - DeutschesSprachdiplom), која је призната на немачком говорном подручју као званични доказ о познавању немачког језика.

5. 6. 2017. – Ученици III разреда су присуствовали Духовној литији улицама Града“, а затим присуствовали ломљењу колача поводом славе Града Ваљева.

5. 6. 2017. – Поводом Дана заштите животне средине, ученици су урадили пригодан пано и тако се укључили у активности и кампању која има циљ да скрене пажњу јавности на бројне еколошке проблеме.

5. 6. 2017. – Поводом обележавања Светског дана заштите животне средине и еколошког дана Школе, ученици I разреда, са својим учитељицама, били су „Зелене патроле“. Они су били задужени да брину о заштити животне средине. Знак распознавања зелених патрола били су беџеви у облику зелене јабуке.Слоган акције је био ,,Зелене патроле за пажњу вас моле“.

5. 6. 2017 – Одржан је састанак Тима за заштиту од насиља.

6. 6. 2017. – Одржана је седница Наставничког већа, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са претходне седнице. 2. Реализација наставног плана и програма 3. Разматрање и усвајање успеха и владања ученика VIII разреда у школској 2016/2017. години. 4. Извештај Комисије за избор Ученика генерације“ и „Спортисте генерације“. 5. Разматрање и усвајање предлога одељењских старешина VIII разреда за доделу Вукових диплома, посебних диплома и похвала Школе. 6. Разно.

7. 6. 2017. – Ученици I и II разреда су учествовали на Малим олимпијским играма у Параћину. Екипу су водили Весна Ивановић, професор физичког васпитања, Милена Миловановић и Виолета Кењић, професори разредне наставе.

7. 6. 2017. – Ученици VIII разреда генерације 2016/2017. године у холу Школе прославили су матурско вече.

8. 6. 2017. – Вршњачка едукација са ученицима VII разреда основних школа, а поводом Светског дана здравља, организована је у Едукативном центру Дома здравља Ваљево. У свечаности у оквиру кампање под слоганом „Депресија – хајде да разговарамо“ активно су учествовали, поред основаца, и ученици III разреда Медицинске школе, психолози, психијатри, педијатри, патронажне сестре, професори здравствене неге, представници Завода за јавно здравље и Црвеног крста. Након едукације организована је изложба ликовних и стрип радова основаца. Учесници ове радионице били су ученици Школе: Никола Лазић, Вук Новаковић, Војин Драгојловић, Николина Ђурић, Бојана Недељковић, Андријана Матић из одељења VII3; Емилија Јовановић, Елена Букумирић; Александар Митровић, Ивана Барзетовић из одељења VII2 и Реља Арсенијевић из одељења VII1.

8. 6. 2017. – Дечији савез града Врања, након литерарног и ликовног конкурса „Новогодишња чаролија“, дипломама и књигама наградио је ученике Школе: Анђелу Челекетић III2, Александру Петровић III2 и Јована Рајовића I1.

8. 6. 2017. – Ученици III разреда су час верске наставе реализовали у Цркви Св. Козме и Дамјана у кругу Ваљевске болнице.

8. 6. 2017. – На Градском тргу наступили су предшколци Школе. Представили су се под редним бројем 7, са песмом „Деца су украс света“.

8. 6. 2017. – Ученици разреда IV2 су били гости Пољопривредне школе у Ваљеву. У договору са Бранком Андрић, наставницом хемије, реализован је час у лабораторији. Ученици су учествовали у занимљивим огледима.

9. 6. 2017. – У хуманитарној акцији Чепом до осмехау току 2016/2017. године сакупљено је осам џакова (око 200 кг) чепова, који ће бити одвезени у Нови Сад.

9. 6. 2017. – Ученици III разреда су у оквиру обележавања Дана заштите животне средине очистили школско двориште и околину, а затим засадили цвеће.

9. 6. 2017. – За ученике IVразреда у Тршићу, Троноши и Текеришу реализована је амбијентална настава, у оквиру тематског дана Историјат нашег краја“.

9. 6. 2017. – Подружница математичара Ваљево реализовала је Завршну математичку свечаност. На свечаности су додељене награде и похвале свим ученицима од I разреда основне до IV разреда средње школе, за резултате постигнуте на редовним такмичењеима из математике и информатике, као и међународном математичком такмичењу „Кенгур без граница“, а у организацији Друштва математичара Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Свечаности су присуствовали сви ученици Школе који су имали похвали или награду на Општинском, Окружном или Републичком такимичењу у организацији Друштва математичара Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и Међународном математичком такмичењу „Кенгур без граница“. То су били следећи ученици: Невена Бограновић III1, Милица Пивић III1, Борис Трипковић III1, Сташа Кузељевић III2, Лена Топаловић III2, Уна Стефановић III2, Ана Тешић III3, Михаило Никић III3, Иван Бирташевић III3, Часлав Протић IV1, Лука Протић IV1, Душица Јовановић IV1, Ирина Ђурић IV1, Филип Лукић IV1, Огњен Тешић IV1, Урош Исаиловић IV2, Богдан Јовић IV2, Богдан Филиповић IV2, Марија Ђуричић IV2, Мина Филиповић IV2, Стефан Савић IV3, Матија Пантелић IV3, Елена Радосављевић IV3.

9. 6. 2017. – Директор Школе је присуствовао састанку Радне подгрупе Школске управе Ваљево за технолошке вишкове.

11. 6. 2017. – На Отвореном купу Србије „Улицама Саве Шумановића“ у Шиду, у организацији Бициклистичког савеза Србије и БК Шида, учествовала је Тара Чулић I3.  Поред  домаћих такмичара учетвовали су и такмичари из Хрватске, Словеније, Босне и Херцеовине. У генералном пласману (девојчице и дечаци заједно) Тара је у категорији до 11 година освојила IV место.На Купу Србије (само домаћи такмичари) Тара је у генералном пласману у категорији до 11 година освојила  III  место, а у категорији само девојчица до 11 година, Тара је освојила I место.

12. 6. 2017. – Ученици разреда I2 у Свечаној сали Школе приредили су завршну приредбу за родитеље.

13. 6. 2017. – Ученици разреда I2 и I3, заједно са својим учитељицама Новком Мосуровић Андрић и Марином Ковачевић, провели су дан у заједничком дружењу и игрању у Насељу Миливоја Бјелице.

13. 6. 2017. –  Ученици IV1 су у Свечаној сали Школе приредили завршну свечаност за родитеље и госте у Свечаној сали.

13. 6. 2017. –  Одржана је опроштајна журка Караоке и Just dance party“ за све ученике IVразреда у Свечаној сали Школе.

13. 6. 2017. – Реализована је промоција књиге „Уживај док си дете“ ауторке Славице Бијелић. Промоцији су присуствовали сви ученици од Iдо IVразреда.

14. 6. 2017. –Школа се одазвала на позив за укључивање у пројекат „Знањем до победе“, који је подржало Министарство просвете, науке и спорта, и на тај начин учествовала у хумантираној акцији прикупљања књига за опремање библиотека на Косову и Метохији. Носилац пројекта је била Омладинска организација „Уједињена Србија“ из Београда, која је Школи упутила позив за учешће у акцији 21. марта 2017. године.Током месеца априла и маја, ученици Школе су доносили књиге у библиотеку, на којима су често остављали и лепе поруке другарима са Косова и Метохије, који ће добити и читати њихове књиге. Један од најлепших начина да се покаже брига за пријатеље са којима се можда никада неће упознати, био је поступак Саре Живковић, ученице разреда VI1, која је дарујући књиге, на свакој од њих оставила посвету да се погледа на страну бр. 7, где је другаре са Косова и Метохије чекао неки знак пажње – новац, сличица или цртеж. Поред ученика, у акцију се укључио и колектив Школи и такође даровао књиге за децу. Током ове хуманитарне акције Школа је прикупила и послала око 400 књига. 

15. 6. 2017. – Одржано је Одељењско веће старијих разреда, са следећим Дневним редом: 1. Реализација плана и програма 2. Анализа успеха на крају школске 2016/2017. године 3. Васпитно-дисциплинске мере 4. Разно

17 – 18. 6. 2017. – Одржан је Сабор учитеља у Београду. Од 11 послатих радова из Школе, један рад је одабран за презентовање на Сабору, а још 10 радова ће бити објављено у електронском Зборнику примера добре праксе.Од 78 радова који су изабрани за презентовање, један је био рад Новке Мосуровић Андрић, професора разредне наставе, под називом „Дан за науку – aмбијентална настава у хемијској лабараторији Пољопривредне школе“.Од 140 радова одабраних за електронски Зборник примера добре праксе 11 радова је наставника Школе, што је 7,86% Зборника. Радови који су у Зборнику, а чији су аутори наставници Школе:1. Спортски дан у СЦР ,,Петница“ (аутор Новка Мосуровић Андрић);2. ,,Покренимо нашу децу – Сваки дан радостан“(аутори Новка Мосуровић Андрић и Марина Ковачевић);3. ,,Нова година“ – тематски дан(аутори Марина Ковачевић, Новка Мосуровић Андрић, Сузана Јаневска);4. „Предшколско – школа“(аутори Марина Ковачевић, Новка Мосуровић Андрић);5. ,,Пролећна забава“ – тематски дан(аутори Марина Ковачевић, Новка Мосуровић Андрић, Вања Анђелковић);6. „Празници – дани радости и одмора“ – тематски дан(аутори Слободанка Ашковић, Драгана Кузмановић, Милена Миловановић, Јасмина Радановић, Јован Новитовић);7. Играјмо се бојама „Let`splaywithcolours“ (аутори Новка Мосуровић Андрић, Наташа Андрић Несторовић, Вања Анђелковић); 8. „Чаролија је створена – стиже Нова година“ – представа(аутори Новка Мосуровић Андрић, Маја Николић);9. ,,Веселе играрије“ – радионица за предшколце(аутори Марина Ковачевић, Новка Мосуровић Андрић); 10. Сценска минијатура ,,Не ругај се“ (аутори Јелена Димитријевић и Светлана Арсић); 11. „Дан за науку – Амбијентална настава у хемијској лабараторији Пољопривредне школе“ (аутори Новка Мосуровић Андрић, Мирјана Јакић Вељић). Сабору су присуствовали Новка Мосуровић Андрић, Јелена Димитријевић, Светлана Арсић, Јасмина Стојановић, Биљана Сеничић, Тања Селаковић, Ана Савковић и Драгана Кузмановић.

19. 6. 2017. – Одржана је седница Наставничког већа, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са претходне седнице. 2. Реализација наставног плана и програма. 3. Разматрање и усвајање успеха и владања ученика од V до VIII разреда у школској 2016/2017. години. 4. Разно.

20. 6. 2017. – Одржана је седница Наставничког већа, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са претходне седнице. 2. Усавршавање организације израде ИОП-а у Школи. 3. Разно.

20. 6. 2017. – У Школи је реалзовано предавање о стручном усавршавању наставника, на тему „Напредовање у струци“. Предавачи су били Луција Тасић и Весна Сировљевић, професори разредне наставе у Основној школки „Драгољуб Илић“ у Драчићу.

21. 6. 2017. – Одржана је седница Наставничког већа, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са претходне седнице. 2. Препоруке за унапређивање образовно-васпитног рада у Школи. 3. Разно.

22. 6. 2017. – Одржана је седница Наставничког већа, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са претходне седнице. 2. Похвале ученика Школе. 3. Успех и достигнућа наставника Школе. 4. Разно.

26. 6. 2017. – Одржана је седница Наставничког већа, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са претходне седнице. 2. Извештај Тима за самовредновање за школску 2016/2017. годину. 3. Утврђивање оцена из владања за ученике Немању Петровића VII2 и Михаила Марковића VII1. 4. Разно.

28. 6. 2017. – Одржана је састанак Педагошког колегијума, са следећим Дневним редом: 1. Анализа успеха и владања. 2. Анализа рада у Школи. 3. Рад Колегијума и Извештај. 4. Разно.

29. 6. 2017. – Директор Школе је присуствовао састанку Радне подгрупе Школске управе Ваљево за технолошке вишкове.

            август

30. 8. 2017. – Одржана је седница Наставничког већа, са следећим Дневним редом: 1. Усвајање записника са претходне седнице. 2. Организација почетка нове школске године. 3. Допуна оцењивања стручног усавршавања унутар установе. 4. Презентација са темом „Кућни ред у немачким школама“. 5. Разматрање Извештаја о остваривању Годишњег плана рада Школе за школску 2016/2017. годину и измена Школског програма Основне школе „Нада Пурић“ у Ваљеву. 6. Разно.

 

 

Школска 2015/2016.

септембар

1. 9. 2015. – Одржана је седница Стручног већа II разреда на којој је донет следећи Дневни ред:1. Договор у вези са почетком Школске 2015/2016. године. 2. Задужења у оквиру Стручног већа II разреда. 3. Разно

1. 9. 2015. – Одржана је седница Тима за самовредновање на којој је донет следећи Дневни ред:1. Формирање школског Тима за самовредновање и избор координатора Тима. 2. Израда плана самовредновања. 3. Израда плана Тима за самовредновање. 4. Анализа извештаја о самовредновању за школску 2014/2015. годину. 5. Договор о избору стандарда који ће бити самовредновани у током 2015/2016. године. 6. Договор о активностима у току процеса самовредновања и после процеса самовредновања. 7. Разно

Прочитајте Школска 2015/2016.

Школска 2014/2015.

Септембар 2014.

1. 9. 2014. – Радници који су засновали радни однос: Мирјана Смоловић 60%, Ненад Живковић 80%, Неда Буљубашић 100%, Ана Гајић 11%, Катарина Мирковић 11%, Ивана Виторовић 22%, Предраг Стојковић 44%.

1. 9. 2014. –Почетак школске 2014/2015. године, по следећем распореду – плава смена (I, III, V, VII) преподне у 8.00, aцрвена смена (II, IV, VI, VIII) поподне у 13.30 часова.

1. 9. 2014 – 30. 9. 2014. – Трећи Ликовни конкурс ,,Нацртај, обоји и освоји” у организацији ,,Форма Идеале”.

Прочитајте Школска 2014/2015.

Школска 2013/2014.

Септембар 2013.

2. 9. 2013. – Први наставни дан.

2. 9. 2013. – Засновали радни однос на одређено време: Милица Павловић 22%, Марија Сиришки 70%, Лејла Мутап 75%, Катарина Живковић 22%, Вида Никић 44%, Драгана Миливојевић на 60 дана, Марија Миловановић, Јелена Велимировић, Данијела Јанковић, Тања Селаковић.

2. 9. 2013. – Драган Радосављевић, наставник физике, прекинуо радни однос јер је добио трогодишњу стипендију за докторске студије нанофизике од фондације JoinEu-see, која се додељује у оквиру програма Erazmus Mundus на Универзитету у Антверпену.

Прочитајте Школска 2013/2014.

Школска 2012/2013.

Септембар 2012.

1. 9. 2012 – 5. 9. 2012. – Семинар Уводна обука за педагошког асистента”, Ангелина Скареп, Министарство просвете.

1.9.2012 –30.9.2012. – Пружање помоћи и додатне подршке ученицима (реализовано укупно 52 часа).

1. 9. 2012 – 30. 9. 2012. – Помоћ и разговор са ученицима од V до VIII разреда. Обављено 5 разговора са ученицима.

1. 9. 2012 – 30. 9. 2012 – Сарадња са родитељима/старатељима. Обављено 5 разговора са родитељима на терену.

Прочитајте Школска 2012/2013.

Школска 2011/2012.

Септембар 2011.

1. 9. 2011. Одржан је састанак Стручног већа II разреда, а након тога и састанак Стручног већа за разредну наставу на почетку школске 2011/2012.

1. 9. 2011. Почело прво полугодиште.

1. 9. 2011. – Конституисан је актив историје и географије и донет план рада за ову школску годину.

Прочитајте Школска 2011/2012.

Школска 2010/2011.

Септембар 2010.

1. 9. 2010. Организован свечани пријем првака које су дочекали ученици другог разреда лепом приредбом. Током дружења са новим познаницима прваци су се постепено упознавали и са својим учитељицама.

1. 9. 2010. Почело прво полугодиште.

1.9. 2010. Слађана Ранковић, вероучитељ, засновала радни однос.

Прочитајте Школска 2010/2011.

Школска 2009/2010.

Септембар 2009.

1. 9. 2009. – Почело прво полугодиште.

1. 9. 2009. – Милкица Минић, дефектолог, засновала радни однос.

1. 9. 2009. – Приредба поводом пријема првака коју су припремили ученици II разреда са својим учитељицама.

1. 9. 2009. – Први дан на базену – СРЦ ,,Петница”, III разред.

Прочитајте Школска 2009/2010.