Донације

ДОНАЦИЈЕ 2016/2017

20. 9. 2017. – Родитељ Јовиша Боградновић поклонио је звучнике за учионицу разреда III1.

25. 5. 2017. – Родитељ Јовиша Богдановић поклонио је маркере за белу таблу у учионици разреда III1.

28. 12. 2016. – Четрдесет ученика ромске националности ОШ Нада Пурић“ је гледало Новогодишњу представу и примило пакетиће. Представу и пакетиће је даровао Град Ваљево.

28. 12. 2016. – У сусрет празницима и Холдинг компанија „Крушик“ Ваљево је даровала новогодишње пакетиће ученицима којима је потребна додатна подршка у виду дидактичког материјала. Морамо се похвалити и новом јелком коју нам је даровао , а уручио нам је лично Деда Мраз. Срећни празници!

28. 12. 2016. – Светлана Томић, директор компаније „Дунав осигурање” Ваљево је испред своје компаније и ове године обрадовала ученике којима је потребна додатна подршка новогодишњим пакетићима. Госпођа Томић, уназад неколико година, улепшава Новогодишње празнике овим ученицима. Топлим речима и поклонима уз пуно емпатије изрази своју хуманост. Али њу покаже и донаторством за излет ученика ових одељења сваке године.

28. 12. 2016. – Ученица Школе, Милица Вуковић, има велико срце! Ваучер који је добила од татине фирме за свој новогодишњи пакетић одлучила је да дарује ученицима са сметњама у развоју. Деца се уче хуманости од малих ногу! Очито је ова породица сјајно обавила овај део васпитања! Хвала вам породицо Вуковић!

28. 12. 2016. – Новогодишњи поклон „Белу таблу“ добило је I3 од родитеља 28. 12. 2016. године. Иницијативу за набавку беле табле на родитељском састанку покренула је Мирјана Јакић-Вељић, члан Савета родитеља. Родитељи су идеју подржали и тиме узели активно учешће у побољшавању услова рада у школи. Хвала родитељима за иницијативу и реализацију.

У току месеца априла и маја 2017. године родитељи ученика из разреда III1 сакупили су новац (3000 динара) и купили завесе за учионицу.

25. 12. 2016. – Група ученика IV1, наступила је уСтоп-шопу Ваљево са својом минијатуром „Не ругај се2 и песмом  „Ово је земља за нас“ на знаковном језику за глуве и наглуве особе. Руководилац објекта Александар Ранисављевић је поклонио јелку за наше ученике са посебним потребама и пригодне поклоне за учеснике.

23. 12. 2016. – Учитељице и ученици III3 и IV1 имали су угледни тематски дан „Сачувајмо јеле". У току овог дана ученици су интердисциплинарно приступили теми, кроз наставу српског језика, чувара природе, природе и друштва и ликовне културе и са више аспеката говорили о екологији, заштити биљног света и рециклажи. На часовима ликовне културе придружили су им се родитељи, па су заједно правили јелке од рециклираног материјала. Захваљујемо се и предузећу „Ерозија", који су нам поклонили овим поводом једну јелку са бусеном, да је засадимо у школском парку после новогодишњих празника.

2. 12. 2016. – У Школи приредбом обележен Дан особа са инвалидитетом, 3.децембар. У специјалним одељењима и у редовној настави учи преко 30 ученика са неком врстом хендикепа. Сваке године, потрудимо се да им овај дан улепшамо и да га на најбољи могући начин обележимо. Самим тим, скрећемо наравно и пажњу на потешкоће и проблеме које лица са хендикепом имају и са којима се боре.  Овогодишњу свечаност подржали су функционери Општине Господин Саша Симић, помоћник Градоначелника који је присуствовао приредби, и том приликом поделио поклоне за ученике са хендикепом. Након поздравне речи директорке Ане Савковић, на приредби су узели учешће чланови најмлађег ансамбла и оркестра КУД ,,Абрашевић”  игром тарантела. Део програма припремили су ученици специјалних одељења и ученици из редовне наставе који раде по ИОП-у представивши се рецитовањем и глумом.

10. 10. 2016. – Ученици из специјалних одељења учествовали су у још једном догађају на крају Дечје недеље. Друштво за Церебралну парализу на челу са Светланом Јанковић Бељански организовало је акцију спортског такмичења прилагођену деци са сметњама у развоју под називом „Хоћу и ја да се играм“. Ученици су се надметали у пикаду, доминама, шаху... Уживали су у дружењу и на крају добили поколоне којима су се највише и обрадовали.

7. 10. 2016. – У сарадњи са Матичном библиотеком ,,Љубомир Ненадовић”, у току Дечје недеље у Школи је организовано прикупљање поклон-књига за децу. Ученици првог разреда су поклањали књиге међусобно уз писање порука пријатељства. 
Ученици од другог до четвртог разреда су доносили књиге по избору и поруке за непознате другове до којих ће књиге доспети. Део књига дониран је школској библиотеци (лектире и стручно штиво),
 а остале су однете у Дечју библиотеку као део акције ,,Књига пријатељства” друштва ,,Агора”.

6. 10. 2016. – Представници Друштва за церебралну парализу, Светлана Јанковић Бељански и Споменка Гавриловић су поводом Дечје недеље посетиле Школу и поклониле двадесет пакетића деци из осетљивих група. Ова активност Друштва је прерасла у традицију, јер се реализује већ трећи пут.

4. 10. 2016. – Сви ученици првог разреда и ученици са посебним потребама погледали су позоришну представу ,,Чик погоди, ко се воли“, коју је Град даровао најмлађима. Ученици су том приликом у холу Центра за културу  погледали и изложбу ликовних радова „Нећу да бригам, хоћу да се играм“.

27. 9. 2016. – Ученици специјалних одељења и ученици из редовне наставе који раде по ИОП-у су ишли на излет у Београд. Захваљујући родитељу Зорану Вуковићу и спонзорима из нашег града, ученици су посетили Зоолошки врт, цркву Ружицу и Калемегдан, и ручали су у ,,МекДоналдс” ресторану. На излет је ишло 25 ученика, 6 родитеља, 4 дефектолога и педагошки асистент.

27. 9. 2016. – Наша Школа је захваљујући Весни Стевановић, мајци наше ученице Сузане Стевановић, добила вредне поклоне од ПроКредит банке у виду донације, а чине их значајан и вредан број намештаја: Столица, 8 комада; Радни сто, 3 комада; Мобилна касета, 1 комад; Виши сто за клијенте, 2 комада; Сто за фотокопир, 2 комада; Дрвени ормар, 7 комада; Округли сто, 1 комад; Рамови за постере клик клак, 6 комада и Сталак за обавештења, 3 комада.

ДОНАЦИЈЕ 2015/2016.

31. 12. 2015. – Ученички парламент Школе покренуо је хуманитарну акцију прикупљања новца за ученике ометене у развоју. Као и претходних и ове године су им даровали новогодишње пакетиће и улепшали предстојеће празнике.

 30. 12. 2015. – одржана је новогодишња позоришна представа и подела пакетића  за ученике ромске националности на нивоу града. Представу је извела трупа ПУ „Милица Ножица“.Децу и њихове родитеље поздравили су помоћница градоначелника Светлана Јанковић Бељански, Олга Јукић одборница и  домаћин и директор школе Ана Савковић. Поклоне за децу обезбедили су Град Ваљево и предузеће Еуропром.

30. 12. 2015. – Група за друштвене науке Друштва истраживача ,,Владимир Мандић Манда” даровала је деци ометеној у развоју новогодишње пакетиће.

29. 12. 2015. – У свечаној сали је одржана поклон радионица Креативне радионице „Пипи“. Драгана Грујичић, родитељка ученика Школе и водитељка радионице, са 15 ученика Школе правила је новогодишње украсе, честитке и новогодишње кугле, које су ученици након израде понели кући.

29. 12. 2015. – У сусрет Новогодишњим празницима ученике специјалних одељења посетили су представници Компаније Дунав осигурања и том приликом уручили им пакетиће. Своју захвалност ученици су показали кроз песму и игру.

7. 10. 2015. – У оквиру Дечије недеље Светлана Бељански Јанковић, помоћница Градоначелника и члан Друштва за церебралну парализу је посетила Основну школу „Нада Пурић“ у двострукој улози. Као представник Града и члан Одбора за обележавање Дечије недеље предала је дидактички материјал ученицима Одељења са посебним потребама. Овакви поклони од стране Одбора за обележавање Дечије недеље су постали традиција, јер их њихови представници уручују нашим ученицима сваке године.Испред Друштва за церебралну парализу Светлана Бељански Јанковић поклонила је 40 пакетића школског прибора деци која су слабијег материјалног стања. Новац су чланови Друштва скупили током „Тешњарских вечери“ продајом својих рукотворина. Ову акцију су поред Друштва својом донацијом помогли и хуманитарно удружење „Анђели чувари“, као и књижара „Подгорина-Тима“.

23. 9. 2015. – Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза  Катарина Карађорђевић су посетитли Школу поводом отварања Сензорне собе, која је настала као резултат рада Тима за пројекте, а финансирана је из Фонда Принцезе Катарине.

3. 9. 2015. – Господин Добросав Јанковић, председник Комисије за кординацију послова безбедности саобраћаја на путевима Града Ваљева, предао је директорима ваљевских школа поклон за све прваке, књиге „Пажљивкова правила у саобраћају“ поклон Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

28. 4. 2015. – Јована Живановић и Ивана Урошевић, ученице VII2 су купиле четири рибице за школски акваријум. 

1. 4. 2015. – Представници Центра за вантелесну оплодњу су посетили ученике са посебним потребама, и том приликом им уручили поклон – дидактички материјал потребан за манипулативан рад (коцкице, слагалице, дрвене табле са бројевима и словима). Новац којим је купљен материјал, Центар је добио као Награду града Ваљева.

18. 3. 2015. – Ученике са посебним потребама посетили су чланови друштва „Коло српских сестара“ и донели поклоне у виду воћа и слаткиша.

ДОНАЦИЈЕ 2014/2015.

26. 12. 2014. – Припадници Баптистичке цркве са гостима из Америке посетили су ученике којима је потребна додатна образовна, здарвствена и социјална помоћ у оквиру новогодишњих празника и том приликом им традиционално уручили пакетиће. Ученике су посетили и представници Ђачког парламента са професорком Иваном Вујић као и ученици II разреда на челу са учитељицом Јеленом Димитријевић, који су ученичким прилозима купили потребан дидактички материјал и пакетиће.

18. 8. 2014– 26. 8. 2014. – Ученици Школе (13) заједно са Виолетом Кењић, учитељицом, путовали су у Словачку. Црвени крст Србије је добио иницијални позив посредством Амбасаде Републике Србије у Братислави од стране Трнавског самоуправног региона у Словачкој и њиховог председника господина Тибора Миклуша, који је платио све трошкове. Двадесеторо деце из поплављених подручја из Ваљева су упућена на опоравак у Словачку у Школу у природи Моравски Свети Јан у Пјесочни у организацији Црвеног крста Србије.

ДОНАЦИЈЕ 2013/2014.

27. 12. 2013. ‒ Представници Баптистичке цркве посетили ученике одељења са посебним потребама и поделили им пригодне пакетиће, поводом предстојећих празника.

17. 9. 2013. Почетак школске 2013/2014. године није остало само на речима и лепим жељама за срећан почетак. Jош један јубилеј се поклопио са нашим у коме прослављамо 60 година постојања ОШ “Нада Пурић“. Као значајан датум у оквиру активности поводом обележавања Дана школе остаће забележен 11. септембар 2013. године.

Поводом обележавања десетогодишњице пословања у Србији, компанија „Лукоил Србија“ покренула је акцију „Покренимо мотор љубави“. Игор Семеничев, генерални директор Лукоил Србије, уручујући поклоне за ученике, рекао је да њихова компанија жели да активно учествује у животу свих грађана, а посебно да постоји пуно школа којима је потребна помоћ и, као социјално одговорна компанија, помагаће школама у Србији.

ОШ „Нада Пурић“ је добила пет нових рачунара, једну интерактивну таблу и пројектор. Директор школе Ана Савковић каже да се компанија Лукоил обратила њима и да је школа заправо предложила шта се може налазити у донацији. Добили смо управо оно што смо тражили. Примера ради, ову интерактивну таблу нема ниједна школа у Ваљеву, а ево ми је сада имамо. Тражили смо ствари за које смо проценили да су нам потребне. Заиста смо задовољни овом акцијом и срећни што су изабрали нашу школу“.

До самог почетка програма све је било обавијено велом неке узбудљиве неизвесности. Сама слика дворишта препуног наших раздраганих ученика, јер они се увек радују када се у школи нешто дешава посвећено њима, убрзо добија нова обележја. Поред жутих мајица забелеле су се и рекламне мајице „Лукоил, покренимо мотор љубави“, што је био и главни мото целе активности. Сценографију су употпунили и балони са истим слоганом, који су подељени ученицима.

И када су многи помислили да је програм завршен, онда је тек стигло главно. Након протоколарног дела уследило је изненађење. На сцени се појавио Милорад Мандић Манда који је одмах освојио и пажњу и сарадњу свих ученика, а запажено је да су и многи наставници и присутни родитељи певали „Десет љутих гусара“ и „Кад си срећан“. Да ли је успео да кроз неколико драматизованих тачака покрене мотор љубави међу ученицима, оставићемо као тајну.

Али оно чиме ћемо се хвалити јесу поклони и награде за низ активности које су организоване.

Ученици II разреда су се такмичили у полигону спретности. Победничка екипа је одељење II3Чланови екипе су добили прибор за школу.

Ученици IV и III разреда има ли су турнир у малом фудбалу. Победничка екипа су 3 ученика IV3(Војин Драгојловић, Лазар Остојић, Стефан Марковић) и 2 ученика III3

(Дејан Давидовић и Димитрије Аћимовић).

Ученици старијих разреда имали су турнир у баскету. Међу осам екипа победничка је била екипа ученика VII разреда коју су чинили: Илија Михаиловић, Огњен Стефановић и Александар Теофиловић.

Организован је и наградни ликовни конкурс, на три теме:

1Осликајмо цистерну

2) Изглед пумпе

3) Русија (мотиви)

Учествовали су ученици млађих, старијих разреда и ученици са посебним потребама. Награђена су три рада: прво место - Катарина Куњић VII1, друго место - Неда Весић VIIIи треће место - заједнички рад ученика са посебним потребама.

Сви чланови победничких екипа добили су MP3 плејер.

ДОНАЦИЈЕ 2012/2013.

1. 2. 2013.  Зорица Михаиловић, власница лабораторије „Хемикал”, донирала Монтесори материјал ученицима са посебним потребама.

ДОНАЦИЈЕ 2011/2012.

27. 12. 2012. Ученици  са посебним потребама гледали новогодишњу представу у Центру за културу и добили новогодишње пакетиће од удружења „Анђели чувари”.

21. 12. 2012. – Учитељица Александра Петровић и директор Основне школе ,,Драгољуб Илић” Зоран Новаковић посетили одељења ученика са посебним потребама и даровали им новогодишње честитке које су израдили ученици издвојеног одељења Основне школе ,,Драгољуб Илић”  у Бачевцима.

14. 12. 2012.–Ученици Основне школе „Драгољуб Илић” из Драчића поклонили новогодишње честитке ученицима са посебним потребама.

8. 11. 2012. –Завршен једномесечни бесплатни курс енглеског и немачког језика у организацији ,,NS Pro Group”.

28. 12. 2011. – Педагошки асистент је  водио 28 ученика ромске националности на пријем новогодишњих пакетића у Баптистичку цркву.

22. 12. 2011. Банка ,,Интезадаривала новогодишње пакетиће за ученике са посебним потребама.

ДОНАЦИЈЕ 2010/2011.

31. 12. 2010. – Ученицима из специјалних одељења даривани су поклони Баптистичке цркве из Ваљева.

ДОНАЦИЈЕ 2006/2007.

31. 12. 2006. Деца из специјалних одељења примила пакете од ,,Анђела чувара”.

 31. 12. 2006. Набавка опреме је извршена од средстава Републике – столови и столице 90 хиљада, Општине Ваљево столови, столице, косачица 226 хиљада, дозначена средства за Пројекат „Достићи плус” 53 хиљаде, пренета средства Ђачке задруге 26 хиљада, сопствена средста и донације 60 хиљада.

 18. 7. 2007. Један родитељ окречио зубну амбуланту.

 19. 7. 2007. – Седница Школског одбора

20. 7. 2007.  Један родитељ поправио рефлекторе.

21. 7. 2007.Родитељ ученика Јасмине Спасојевић платио хобловање и лакирање учионице.