Дан школе 2018.

Ове године ОШ „ Нада Пурић“ обележила је 65 година постојања. То је број година који овој школи даје право да се похвали својом традицијом, постигнућима, искуством, а пре свега, и можда тек сада - непролазном и све већом лепотом. Прва ставка у под тачком - образовање, многих великих, светских научника, уметника и спортиста, јесте њено име. Ослањајући се на то име, генерације се труде да буду боље и успешније. Део тих активности приказан је на приредби 22. 3. 2018. године када је у присуству ученика, садашњих и бивших радника Школе, као и многих гостију, обележен Дан школе.

            Да овај Дан школе буде још свечанији и значајнији, допринела су и два признања која су додељена поводом Дана града Ваљева. Директор мр Ана Савковић је признањем за област образовање на најбољи начин увеличала ову свечаност, а Матија Настасић, бивши ученик наше Школе, постао је почасни грађанин Ваљева.

             И док је напољу вејало упркос календарском пролећу, у холу наше школе вејала је позитивна енергија, осмеси упућени предивној деци која су певала, глумила, рецитовала, свирала, као и пријатељске честитке и лепе жеље за следеће успехе.

Дан школе 2014.

Дан Основне школе „Нада Пурић“ обележен је у холу Школе приредбом ученика млађих и старијих разреда, као и ученика са посебним потребама. Прославу је отворио хор Школе, а затим су се ученици представили колажем различитих уметности: игром, глумом, рецитацијама, литерарним радовима, као и соло извођењем и тако употпунили свечаност. На крају приредбе своје сценске таленте показили су и ученици фолклорне и плеснесекције Школе.

Дан школе 2013.

Прослављен Дан школе у години јубилеја. Основна школа „Нада Пурић“ у Ваљеву прославља 60 година постојања.

Део говора директора школе мр Ане Савковић са свечаности

Дана 12. септембра 1953. године решењем Народног одбора градске општине Ваљево је основана четврта по реду, основна школа у граду и добила имепо народном хероју „Нада Пурић“. Школа је почела рад у бараци која се налазила у Синђелићевој улици, на месту где је данас зграда Центра за социјални рад. У првој школској години у Школи је учило 489 ученика распоређених у 14 одељења и радило 14 наставника. Дужност првог директора школе обављала је Вукосава Николић, дипломирани педагог.

Зидану зграду Школа је добила 1961. године. Тај простор није био довољан па је проширен 1975. године а постојеће просторије су адаптиране. Тек од тог времена Школа је била у могућности да ради у две смене, добила је кабинете, спортску салу, радионицу, кухињу трпезарију и спортске терене. Додатни простор за ученике са посебним потребама изграђен је 2002. године.

Опширније: Дан школе 2013.