Дан школе 2017/2018.

Ове године ОШ „ Нада Пурић“ обележила је 65 година постојања. То је број година који овој школи даје право да се похвали својом традицијом, постигнућима, искуством, а пре свега, и можда тек сада - непролазном и све већом лепотом. Прва ставка у под тачком - образовање, многих великих, светских научника, уметника и спортиста, јесте њено име. Ослањајући се на то име, генерације се труде да буду боље и успешније. Део тих активности приказан је на приредби 22. 3. 2018. године када је у присуству ученика, садашњих и бивших радника Школе, као и многих гостију, обележен Дан школе.

            Да овај Дан школе буде још свечанији и значајнији, допринела су и два признања која су додељена поводом Дана града Ваљева. Директор мр Ана Савковић је признањем за област образовање на најбољи начин увеличала ову свечаност, а Матија Настасић, бивши ученик наше Школе, постао је почасни грађанин Ваљева.

             И док је напољу вејало упркос календарском пролећу, у холу наше школе вејала је позитивна енергија, осмеси упућени предивној деци која су певала, глумила, рецитовала, свирала, као и пријатељске честитке и лепе жеље за следеће успехе.

Дан школе 2016/2017.

Прослава Дана школе је традиционална манифестација коју пропрати низ целодневних активности. Међу њима, највише пажње се посвети централној школској приредби, која се одржава 21. марта. И ове године, потрудили смо се да се обележавање Дана школе разликује од досадашњих и да, као такво, што дуже остане у нашем сећању.

            Програм је отпочео уобичајено, химном Школе, у извођењу хора под руководством Биљане Тодоровић, наставника музичке културе. Присутним гостима се потом обратила мр Ана Савковић, директор Школе, захваливши се свим сарадницима и ученицима који су узели учешће у обележавању Дана школе, као и присутним гостима, који су својим доласком учинили ову прославу још свечанијом.

            Потом је приказан филм о Школи, урађен на иницијативу Тима за презентацију Школе, а по сценарију Љиљане Павловић, наставника српског језика, и техничку обраду Бојана Селаковића, медијатекара Школе. Након кратког историјског прегледа о настанку и животу Школе, филм је представио сва богатства и сву разноврсност којом се Основна школа „Нада Пурић“ може подичити и пружити их генерацијама ученика који у њој уче или ће тек учити.

            У завршном делу програма присутним просветним радницима, родитељима и осталим гостима свој таленат показали су Лазар Дивнић, најуспешнији рецитатор Школе, Лазар Грујичић, млади песник, који је говорио две песме из своје збирке „Дете – деци“, и ученица Кристина Милосављевић, изводећи традиционалну песму „Бела вило“. Свим овим активностима показали смо да, осим што се трудимо да идемо у корак с временом и да пратимо савремена достигнућа, настојимо да сачувамо и традиционалне вредности и лепоте нашег народа.

 

Дан школе 2015/2016.

У понедељак, 21. 3. 2016. године прославили смо Дан школе. Свечаност је отпочела обраћањем директорке Ане Савковић гостима, ђацима и колективу Школе. Уследила је приредба у којој су учествовали бројни ученици млађих и старијих разреда, као и ученици специјалних одељења. Свечану атмосферу је употпунило звецкање небројених медаља наших ученика, освојених на многим такмичењима.

 

Дан Школе 2014/2015.

У понедељак, 23. 3. 2015. године Основна школа „Нада Пурић“ прославила је 62. годишњицу свог постојања. Поводом Дана школе чланови хора, драмске и рецитатотске секције извели су пригодни програм. Прослави су присуствовали бројни гости, ученици и чланови колектива.

 

Дан школе 2013/2014.

Дан Основне школе „Нада Пурић“ обележен је у холу Школе приредбом ученика млађих и старијих разреда, као и ученика са посебним потребама. Прославу је отворио хор Школе, а затим су се ученици представили колажем различитих уметности: игром, глумом, рецитацијама, литерарним радовима, као и соло извођењем и тако употпунили свечаност. На крају приредбе своје сценске таленте показили су и ученици фолклорне и плеснесекције Школе.

Дан школе 2012/2013.

Прослављен Дан школе у години јубилеја. Основна школа „Нада Пурић“ у Ваљеву прославља 60 година постојања.

Део говора директора школе мр Ане Савковић са свечаности

Дана 12. септембра 1953. године решењем Народног одбора градске општине Ваљево је основана четврта по реду, основна школа у граду и добила имепо народном хероју „Нада Пурић“. Школа је почела рад у бараци која се налазила у Синђелићевој улици, на месту где је данас зграда Центра за социјални рад. У првој школској години у Школи је учило 489 ученика распоређених у 14 одељења и радило 14 наставника. Дужност првог директора школе обављала је Вукосава Николић, дипломирани педагог.

Зидану зграду Школа је добила 1961. године. Тај простор није био довољан па је проширен 1975. године а постојеће просторије су адаптиране. Тек од тог времена Школа је била у могућности да ради у две смене, добила је кабинете, спортску салу, радионицу, кухињу трпезарију и спортске терене. Додатни простор за ученике са посебним потребама изграђен је 2002. године.

Опширније: Дан школе 2012/2013.

Дан школе 2011/2012.

Прославили смо Дан школе и хвалили се постигнутим успесима.

Бити једна од 4% најбољих школа у Републици Србији је огроман успех.

(Погледајте видео приказан на ВУЈИЋ ТЕЛЕВИЗИЈИ!)

http://www.vtv.rs/index.php/hronika/1446-ucenici-ponos-skole-2432012

Ово је прилика да изнесемо резултате рада које је Школа постигла у протеклој години. Најзначајнији успех је то што је Школа по мерилима и врeдновању Министарства за просвету и науку Републике Србије од 1236 основних школа у држави сврстана у 47 најбољих.

Опширније: Дан школе 2011/2012.