Светосавска прослава 2017/2018

Све што је српско, данас клања се и велича Светог Саву. Он се излива у све људе, нарочито децу, која су светосавским духом испуњена. Он је снага и песма свих ђака, једна је од порука светосавске приредбе, коју су ученици наше школе приредили на уздарје оцу српске писмености и небеском заштитнику образовних установа.

Химну Светом Сави отпевао је школски хор, под управом Биљане Тодоровић. Са њима углас певали су сви присутни, што је дало посебну лепоту славској свечаности. Кроз игроказ и рецитације, који је осмислио и одабрао вероучитељ Јован Новитовић, ђаци различитих узраста, укључујући и полазнике специјалног одељења, дочарали су део житија Светог Саве у коме се говори о помирењу браће Стефана и Вукана над моштима оца им Светог Симеона.

Славски колач је благосиљао надлежни парох протојереј – ставрофор Драгомир Јовановић. Директорка школе мр Ана Савковић честитала је славу колегама, ученицима и драгим гостима, негујући леп савиндански обичај ове школе – похваљивање најбољих наставника и благодарје онима који помажу рад школе. Тако, и ове 2018. године, уручене су похвале наставницима који су ученике водили на савезна такмичења из различитих предмета, похвале за дуготрајан рад (30 и више година стажа) и добротворима, захваљујући чијој подршци наша школа успева да реализује низ програма који за циљ имају унапређење квалитета образовања. Овогодишња домаћица славе била је учитељица Јасмина Стојановић, а колач за наредну годину преузела је учитељица Светлана Арсић.  Славска свечаност завршена је ручком у свечаној сали школе.