Специјално одељење

У ОШ ,, Нада Пурић” специјална одељења постоје од школске 1977/78 год.Тада  су у овој школи били разреди од 1. до 4. и са овом популацијом деце су радила два дипломирана дефектолога-олигофренолога.

Од школске 1993/94  сви ученици са менталном ометеношћу школују се искључиво у овој  школи од 1. до 8. разреда.
Данас има 5 одељења са укупно 33 ученика са којима раде дефектолози који су једини оспособљени да едукују и рехабилитују особе са тешкоћама у менталном развоју и функционисању.

Бесплатни прегледи

У оквиру  Здавствене службе која је у ДИЛС пројекту -пружању унапређених услуга на локалном нивоу,  ученици специјалних одељења сваког четвртка у месецу априлу, мају и јуну имали су бесплатне прегледе у просторијама школе од стране педијатра и стоматолога.

Музички фестивал МНРО

 23 .марта ове године Катарина Миловановић(ученица 3. разреда ) и Кристијан Павловић( ученик 8. разреда) узели су учешће у ,,Музичком фестивалу МНРО”које је организовало Министарство рада и социјалне политике и ДИЛС пројекат-прушање унапређених услуга на локалном нивоу.

Годишњица смрти Десанке Максимовић

16.05. oбележава се годишњица смрти наше песникиње Десанке Максимовић. Ученици специјалних одељења су узели учешће у овој манифестацији тако да су са својим дефектолозима Валентином Савић и Милкицом Минић ишлиу Бранковину заједно са ученицима 4. разреда редовних одељења које су водиле учитељице Виолета Кењић и Новка Мосуровић-Андрић.

Активно учешће на часу ликовне културе

Ученици специјалних одељења су боравили и узели активно учешће на часу ликовне културе код учитељице Јелене Димитријевић.Ово је био одличан пример доброг функционисања инклузивне групе код изабраног предмета као и одговарајуће области-вајања .

Извештај са екскурзије ученика специјалних одељења 2010/2011.

Извештај са екскурзије ученика специјалних одељења на релацији: Ваљево-Љиг-Горњи Милановац-Таково-Манастир Жича-Врњачка бања – Ваљево

Шк.год.2010/2011

Екскурзија је изведена 16.06.2011.г. за ученике специјалних одељења у сарадњи са агенцијом „Балканик“из Ваљева.
На екскурзију је ишло 15 ученика, 6 родитеља и три наставника ,дефектолога: Савић Валентина, Минић Милкица и Минић Митра.

Опширније: Извештај са екскурзије ученика специјалних одељења 2010/2011.

Извештај са излета ученика специјалних одељења 2017/2018.

               
Ученици специјалних одељења у уторак 15. маја 2018. године, у оквиру једнодневног излета, посетили су Врњачку Бању, манастире Жичу и Љубостињу и упознали се са знаменитостима истих. На излет је ишло 20 ученика у пратњи родитеља и 3 наставника дефектолога.

Опширније: Извештај са излета ученика специјалних одељења 2017/2018.

Посета ученика Ђачког парламента

Ученике специјалних одељења, данас су посетили ученици Ђачког парламента наше школе. Као што дете има потребу за храном и љубављу, има потребу и за игром, а незадовољавање било које од тих потреба може бити штетно за психофизички, емоционални или социјални развој детета. Ово је било креативно дружење пуно забаве и смеха, где су ученици цртали и бојили кроз игру са својим другарима из Ђачког парламента. Уз помоћ игре деца упознају свет, скупљају животна искуства, усвајају норме понашања, стичу комуникацијске вештине, емоционално сазревају и стичу пријатеље. Хвала на дружењу!