Рад награђен на конкурсу „Зелене учионице“

Ученица IV2 Анђела Анђелковић је на конкурсу „Зелене учионице“ на тему зиме својим саставом „Зима“ освојила прво место у категорији четвртог разреда, међу више стотина пристиглих радова. Награђена је вредним пакетом књига „Креативног центра“. Ево и њеног лепог рада:

 

Зима

После златне јесени, стигла нам је сребрна Зима. Чврсто нас је све загрлила својим леденим рукама и поздравила бројним пахуљама.

Кроз прозор своје собе посматрам праву снежну бајку. Мраз већ данима вештом руком црта најлепше цртеже по стаклу. Из оџака зграда и кућа излази густ дим као из дедине луле. Кровови су добили нове, беле шубаре. Уморне и промрзле гране дрвећа, чаробна Зима је обукла у свечане беле хаљине и украсила светлуцавим бисерима. Парк је добио нови тепих беле боје. Чује се само фијук ветра који се игра са белим снежним пахулјама. Оне као звездице лепршају у ваздуху и врте се у круг, као балерине. Онда тихо падају на румена дечја лица. Тако ледених образа, обучени у топлу одећу, малишани са осмехом на лицу, трче по снежним стазама, а снег пршти под њиховим ногама. Црвених носића и ледених руку праве Снешка Белића, док нежне пахуље падају као из подеране кесе.

Волим краљицу Зиму иако је тада хладно, јер је све бело и светлуцаво. Највише волим и радујем се пахуљама, које ме подсећају на расуте бисере свуда око нас.

 

Анђела Анђелковић IV2