Час лепог читања

У уторак, 16. октобра 2018. године, ученици одељења II2 су провели час у школској библиотеци, који су посветили лепом читању. Будући да су наши другаци тек пре годину дана постали школарци, развијање лепог читање је и даље један од њихових најважнијих задатака – то је задатак без којег нема успешног ученика нити лепог говорника!

            Како би проверили да ли постају добри читаоци, ученици су читали омиљене песме, одломке из књига, а били је и рецитовања стихова. Уз врлину лепог читаоца, неизоставна је врлина доброг слушаоца, па су се ученици трудили да пажљиво слушају другаре док читају, јер тако могу да сазнају нешто о књигама које можда нису прочитали.

            Добро је позната мудрост да онај ко пише, чита двапут! Због тога су наши другаци учили и како да воде своје мале дневнике читања и тако сачувају од заборава богате светове маште у које, уз помоћ књига, путују.

            Час посвећен лепом читању реализовали су учитељице Славица Глишовић и Јована Ћебић и библиотекар Слађана Ранковић. Часу се придружила и Љиљана Павловић, наставник српског језика. Она је за наше мале читаоце имала важну поруку – читање је важно колико и дисање и читање књига нас учи умећу говорења.