Излет у Београд и посета Сајму књига

У уторак, 23. октобра 2018. године, ученици Школе, заједно са својим наставницима, Весном Ивановић, Оливером Продановић, Мирјаном Смоловић, и Слађаном Ранковић, библиотекарем, посетили су Сајам књига у Београду. Излтет у главни град и посета овогодишњем Сајму књига организован је за заинтересоване ученике од петог до осмог разреда.

            Ученици су са наставницима најпре обишли Храм Светог Саве на Врачару. Будући да су у току радови у унутрашњости Храма, ученици су након делова који су отворени за посету обишли и Крупту Храма Светог Саве. Њихову пажњу је поред раскошног уређења Крипте привукла и изложба „Од огњишта до новог свитања“ аутора Николе Бркановића, која је инспирисана српским светињама са Косова и Метохије.

            После обиласка Храма, ученици су посетили Сајам књига, где су провели и највише времена. Као и претходних година, ученици и наставници су имали прилику да посете велики број добро снабдевених штандова и изаберу наслове који су им се највише допали. Пред ученицима су се ређала занимљива и богато илутрована издања, па су зато многи од њих били неодлучни за које да се одлуче. Време је, као и увек када смо на оваквим местима, брзо пролетело, а остао жал да нам је требало још мало дружења са књигама и њиховим богатим световима.

            Путовање је заокружено посетом продајном центар „Delta City“. Након предаха и обиласка центра, излет је био завршен, а ученици и наставници су, богати новим путовањем, утисцима и новим књигама, кренули у Ваљево.