Колективно учлањење првака у школску библиотеку

У уторак и среду, 30. и 31. октобра 2018. године, ученици првог разреда колективно су се учланили у школску библиотеку. Заједно са својим учитељицама, Јасмином Стојановић, Тањом Селаковић и Јованом Ћебић, наши прваци су посетили библиотеку и провели по један час у њој, како би се што боље упознали са свим што библиотека и књиге нуде деци.

            Ученици су овом приликом видели како се то позајмљују и чувају књиге, као и то које се књиге могу износити из библиотеке, а које се, због своје вредности, могу читати само у библиотеци. Пред њима су били богати светови енциклопедија из разних области, најлепше илустроване бајке, дечије песме и друга издања књига у која су желели да завире.

            Како би вежбали читање, прваци су читали и неке од омиљених песама из велике Змајеве „Ризнице“. Они који су нису читали, трудили су се да пажљиво слушају своје другаре.

            На крају сваког дружења, ученици су представљали своје омиљене књиге – оне које имају у својим кућним библиотекама и које желе да препоруче својим другарима.

            Било је ово забавно дружење са школском библиотеком, које ће, надамо се, подстаћи наше прваке да јој се радо враћају. Јер књиге воде свуда! И тамо куда ноге можда никада неће крочити. Али ће ум и наша срца бити богати, ако пустимо да нам знање и машта буду путовође.

            Дружења у библиотеци осмислила је и реализовала Слађана Ранковић, школски библиотекар.