Дан хлеба

Ученици трећег разреда, на часу Народне традиције, обележили су Дан хлеба. Од донетог материјала, брашна и соли, правили су маштовите украсе за славски колач и погачу.

"Храни се правилно и буди здрав"

У понедељак , 16. 10. 2017. године, у термину од 10 часова у сали Едукативног центра Дома здравља Ваљево ученици седмог разреда су присуствовали предавању и учествовали у обележавању Светског дана хране, са темом "Храни се правилно и буди здрав".

Обележена годишњица рођења Јована Цвијића

Чланови географске секције са својим наставником Милосавом Милићем су 12. октобра обележили годишњицу рођења великог српског географа и научника светског гласа – Јована Цвијића.  Прелепим фотографијама са пропратним текстом о животу овог научника подсетили су нас на значај и вредност његовог дела.

Час Народне традиције и Природе и друшта

За ученике трећег разреда настава из изборног предмета Народна традиција  одржана у уторак, 10. 10. 2017. ван учионице.

По завршетку обраде  Наставне теме „Занатлије који се баве производњом хране“, посетили смо Посластичарницу „Рим“ и Пекару „ Домино“. Упознали смо пекаре и посластичаре. Видели  које сировине користе и које  алате употребљавају за служење својих укусних производа. Који су посебан и леп укус имали када се поједу у друштву вршњака у природи поред реке Колубаре.

Провели смо дивно време напољу када је Сунце сипало своје јесење зраке, а река блистала на сунчаним зрацима и искористили да утврдимо знање из Природе и друштва о водама нашег краја. Та плитка вода, после летње суше, примила је на своју површину, увеселила и неколико радосних  дивљих патака које су својим кљуновима гљурале плитку бистру воду.

 

 

Наставу реализовале Учитељице трећег разреда:

 Слободанка Ашковић, Милена Миловановић и Драгана Кузмановић.

"Насиље је негативна друштвена појава" и "Полиција у служби грађана"

У Свечаној сали Школе одржано је предавање за ученике четвртог разреда под називом "Насиље је негативна друштвена појава" и "Полиција у служби грађана".

Предавање су одржале полицијске службенице Јелена Филиповић и Јасмина Пушић.

Угледни час из природе и друштва

У уторак 10. 10. 2017. године одржан је угледни час из природе и друштва у одељењу IV2. Ученици су показали и утврдили своја знања о рекама, језерима и бањама правећи "мапе ума" и зидне новине при чему су примењивали и друга стечена знања као што је орјентација и сналажење на географској карти и примена правописних правила у писању географских имена.

Гости из Ротари клуба

Пред крај прошле школске године, Ротари клуб Ваљево донирао је Школи LEGO Миндсторм робот који је замишљен као наставно средство за предмете информатика и рачунарства и физике увођењем модерних учила у основне школе. Овом донацијом школа почиње низ вежби и активности са LEGO роботским комплетом који омогућава извођење великог броја огледа и конструкција.

 

 Коришћењем LEGO комплета комбинују се знања из различитих области и савремене технике конструкција, роботике, аутоматике и програмирања. Ученици ће имати прилику да савладају основне вештине израде и програмирања робота и аутомата, што ће им помоћи у окружењу савремених интерактивних технологија. Компет за роботику омогућава израду низа типских или потпуно оригигиналних решења и уређаја који се могу повезати са градивом које се учи у различитим школским предметима.

             Представници Ротари клуба др Бранислав Ранђеловић, вд директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, Срђан Јанев, технички директор ИС Петница и Никола Митић, асистент дистрикт гувернера задужен за Веб сајт су били гости Школе 2. 10. 2017. године са жељом да виде примену робота у настави.

             Домаћини Школе Ђорђије Бубања, професор информатике и рачунарства и дежурни наставник, Јасмина Радановић, професор енглеског језика су гостима показали оно што их је интересовало највише – кабинет  за информатику, кабинет за техничко и информатичко обарзовање где су ученици вежбали савладавање основних вештина програмирања робота, кабинет за физику, Сензорну собу, кутак за Ученике генерације и Спортисту генерације.

             Гости су желели да се сликају са уечницима који су вежбали програмирање робота и испред паноа – РОБОТОМ ДО ЗНАЊА И ВЕШТИНА.

 

 

"Ментално здравље на радном месту"

Учитељице Слободанка Ашковић, Милена Миловановићи Драгана Кузмановић  присуствовале су предавању "Ментално здравље на радном месту" које је поводом 10. октобра Светског дана менталног здравља одржано у Општој болници Ваљево,одељење за психијатрију. Предавање су реализовале Зорица Миловановићдоктор медицине и Милена Максимовићспец. мед. психологије.