На крају је увек почетак

Ученици III1 и III3, 31. 1.  2019. године провели су на клизалишту. Крај првог полугодишта је почетак зимског распуста. Ми смо га на опште задовољство почели дружењем на клизаљкама.  Да распуст буде активан и забаван уживајте на клизању, санкању и скијању.

На клизалишту

Ученици III3 и III2 су заједно са својим учитељицама посетили клизалиште испред Центра за културу. Дан као створен за ову активност, а деца расположена да покажу своје умеће на клизаљкама. Учитељице су неуморно пратиле своје веште и окретне ђаке .

"Деда Мраз ће ипак доћи"

Ученици одељења III2 су 27. 12. 2018.године у Свечаној сали Школе заједно са учитељицом извели новогодишњу представу под називом "Деда Мраз ће ипак доћи". 
Улоге за овај комад је осмислио ученик Михаило Вилотић, а текст је написала учитељица Марија Јанковић.
Сала је ове вечери била препуна родитеља, рођака, извођача, радника Школе и њихове деце. 
Убедљива глума малих глумаца измамила је осмехе и аплауз присутних. 
Велико изненађење је био и долазак Деда Мраза који је поделио пакетиће деци запослених у Школи и забавио све у сали.
Овом представом ученици су пожелели свима срећне новогодишње и божићне празнике, као и да не престану да верују у Деда Мраза.

"Кад упознаш, заволећеш"

Ученици одељења III2 су 25. 12. 2018.године заједно са својим родитељима и учитељицом узели учешће у пројекту "Кад упознаш, заволећеш" који је плод заједничког рада Туристичке организације Ваљево и Школе.
Деца су на Градском тргу украсила штанд направљеним новогодишњим честиткама, украсима и порукама које су написали о свом граду.
Суграђани су се могли дружити са ђацима који су били веома расположени да своја знања о Ваљеву поделе са другима.

"Сеча кнезова и улога породице Ненадовић у Првом српском устанку"

Ученици одељења III2 су у петак 21. 12. 2018. године узели учешће у радионици под називом "Сеча кнезова и улога породице Ненадовић у Првом српском устанку" коју је организовао Народни музеј у Ваљеву.

„Новогодишња чаролија“

Ученици III3 разреда 26.12. 2018. године одиграли су представу „Новогодишња чаролија“ за коју је текст и поделу улога припремио Виктор Николић. Глумци су се потрудили да публика ужива у овој чаролији. Велико хвала писцу, глумцима, а и бројној публици која је све нарадила аплаузима. Свако добро у Новој години желимо!

„Кад упознаш – заволиш“

Ученици III3 разреда 25.12. 2018. године на градском тргу у оквиру пројекта Туристичке агенције града и Основне школе „Нада Пурић“ под називом „Кад упознаш – заволиш“ промовисали су знаменитости града кроз лепе поруке и новогодишње даривање. Била је ово заједничка активност ученика, родитеља и суграђана доброг срца.

Радионица „Папирна крила“

У среду, 12. децембра 2018. године, ученици одељења III1 посетили су Дечје одељење Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ и учествовали у радионици „Папирна крила“. Радионицу је реализовала Катарина Јосовић.