Амбијентална настава у Пољопривредној школи

У понедељак, 30. 4 .2018. ученици I1, са учитељицом Јеленом Димитријевић, део наставе су реализовали у Пољопривредној школи у Ваљеву. Садржаји предмета Свет око нас и Чувари природе уклопили су се у ову посету и ученици су уживали у амбијенталној настави. Захваљујемо наставнику практичне наставе, Ненаду Живковићу на времену и стрпљењу посвећеном нашим првацима.

 

 

„Слаткиши“

„Слаткиши“ – Да научим – Да знам, тема је којом су се ученици II3 бавили 19.4.2018. године у заједничким активностима кроз које су пролазили са задатком да науче и примењују одговоран однос према здравој исхрани и значају физичке активности у очувању здравња а све то кроз непосредан рад на истраживачким задацима које су реализовали Мирјана Јакић-Вељић, професор хемије, др Љиљана Ђерић и Новка Мосуровић- Андрић, професор разредне наставе уз сараднице ученице Пољопривредне школе, Наталију Бранковић, Ану Деспотовић, Данијелу Ђуричић и Наташу Милисављевић. Захвалност сарадницима на задовољству заједничког рада.

"У сусрет ускрсу“

У петак 30. 3. 2018. године у оквиру сарадње са локалном заједницом одељење II2 са учитељицом Марином Ковачевић посетили су Музеј града Ваљева и учествовали у радионичарском раду шарање јаја у оквиру пројекта "У сусрет ускрсу“. Уз лепу причу о празнику који долази, показивању предмета који су се користили за шарање јаја у прошлости и самом шарању јаја које су ученици припремили провели смо дивне тренутке. Након радионице ученици су имали прилику да погледају тренутну поставку у музеју.

Посета је реализована у оквиру часова ликовне културе и слободних активности а у циљу спровођења анбијенталне наставе.

Игре на снегу

Ученици II2 са учитељицом Марином Ковачевић провели су час физичког васпитања играјући се на снегу. Зимске чаролије и здрави стилови живота измамили су срећу, осмех и руменило“ на лицима ученика.

Богојављење

Ученици II3, 19.1.2018. на празник Богојављење, били су у Храму Васкрсења Христовог у знак сабирања, поштовања и очувања верских и народних обичаја.

На клизању

Ученици II1 и II3, 18. 1. 2018. провели су на клизалишту. Уживало се у зимској идили на клизаљкама. Било је право задовољство посматрати ученике другог разреда како са уживањем клизају.

„Чаролија кићења јелке“

Ученици  II3  22. 12. 2017. одиграли су представу „Чаролија кићења јелке“ за коју је текст написала Маја Николић, васпитач предшколске установе „Милица Ножица“. Занимљива прича, креативни костими уз добру и веселу музику оживели су чаролију предшколцима ОППП групи вртића „Колибри“, групи предшколаца Школе. Васпитачима Маји Николић, Биљани Марјановић и Тањи Дивнић хвала на подршци. Захвалност свим присутним друговима, родитељима, драгим особама и колегама на аплаузима који су улепшали чаролију.

Час о Доситеју Обрадовићу

У уторак, 12. децембра 2017. године, ученици одељења III1, заједно са Слободанком Ашковић, њиховом учитељицом, имали су час у школској библиотеци, који је овога пута био посвећен великом српском просветитељу, Доситеју Обрадовићу. Будући да у току прва четири разреда ученици немају пуно прилика да се (према плану и програму наставе из српског језика) сусретну са делом Доситеја Обрадовића, одлучили су да овај час буде посвећен управо њему. У уводном делу часа ученици су погледали кратак филм о животу и раду Достеја Обрадовића. Затим су сами говорили о Доситеју, допунивши своја знања погледаним филмом. Највећи део часа посветили су читању и тумањечу Доситејевих басни, извлачећи из сваке басне моралне поруке – позната Доситејева наравоученија. На самом крају часа ученици су послушали и једну песму у част Доситеја Обрадовића, што је учинило ову радну атмосферу веселом и полетном. Час о Доситеју Обрадовићу припремила је и реализовала Слађана Ранковић, библиотекар Школе.