Крај школске године

Ученици II3 су уторак 12.6.2018. године провели су у Спортско рекреативном центру у Петници. Било је право задовољство дружити се и уживати у занимљивим активностима. Лепо време, веселo друштво и крај школске године прави је увод у летња дружења у Петници.

ИЗЛОЖБА РАДОВА VI1 РАЗРЕДА

Поводом завршетка школске године, ученици одељења VI1 организовали су изложбу овогодишњих радова из предмета Техничко и информатичко образовање. Такође су кроз изложбу угостили ученике четвртих разреда. Наставница Ана их је упознала са новим предметом који их очекује у петом разреду – Техника и технологија, који подстиче радозналост, истраживачки дух и финансијску писменост кроз пројектне задатке.

Деца су са задовољством разгледали моделе и макете које су старији другари израдили у току ове школске године.

                                                                                                                       

Наставница:

                                                                                                                        Ана Јовановић

Сађење цвећа у дворишту школе

У среду, 6. јуна 2018. године, ученици одељења IV1, заједно са својом учитељицом, Јасмином Стојановић, садили су цвеће у дворишту Школе. Била је ово још једна од активности којима су ученици желели да подсете на Међународни дан планете Земље, који се широм света обележава 5. јуна. Уз то, они су желели да покажу како и малим трудом можемо улепшати животну средину и мотивисати друге да чине исто.

            Више нас који чине мало – постаје много!

Амбијентална настава у Пољопривредној школи

У понедељак, 30. 4 .2018. ученици I1, са учитељицом Јеленом Димитријевић, део наставе су реализовали у Пољопривредној школи у Ваљеву. Садржаји предмета Свет око нас и Чувари природе уклопили су се у ову посету и ученици су уживали у амбијенталној настави. Захваљујемо наставнику практичне наставе, Ненаду Живковићу на времену и стрпљењу посвећеном нашим првацима.

 

 

„Слаткиши“

„Слаткиши“ – Да научим – Да знам, тема је којом су се ученици II3 бавили 19.4.2018. године у заједничким активностима кроз које су пролазили са задатком да науче и примењују одговоран однос према здравој исхрани и значају физичке активности у очувању здравња а све то кроз непосредан рад на истраживачким задацима које су реализовали Мирјана Јакић-Вељић, професор хемије, др Љиљана Ђерић и Новка Мосуровић- Андрић, професор разредне наставе уз сараднице ученице Пољопривредне школе, Наталију Бранковић, Ану Деспотовић, Данијелу Ђуричић и Наташу Милисављевић. Захвалност сарадницима на задовољству заједничког рада.

"У сусрет ускрсу“

У петак 30. 3. 2018. године у оквиру сарадње са локалном заједницом одељење II2 са учитељицом Марином Ковачевић посетили су Музеј града Ваљева и учествовали у радионичарском раду шарање јаја у оквиру пројекта "У сусрет ускрсу“. Уз лепу причу о празнику који долази, показивању предмета који су се користили за шарање јаја у прошлости и самом шарању јаја које су ученици припремили провели смо дивне тренутке. Након радионице ученици су имали прилику да погледају тренутну поставку у музеју.

Посета је реализована у оквиру часова ликовне културе и слободних активности а у циљу спровођења анбијенталне наставе.

Игре на снегу

Ученици II2 са учитељицом Марином Ковачевић провели су час физичког васпитања играјући се на снегу. Зимске чаролије и здрави стилови живота измамили су срећу, осмех и руменило“ на лицима ученика.

Богојављење

Ученици II3, 19.1.2018. на празник Богојављење, били су у Храму Васкрсења Христовог у знак сабирања, поштовања и очувања верских и народних обичаја.