Светски дан особа са аутизмом

Поводом обележавања Светског дана особа са аутизмом, 2. априла, ученици одељења I2 , сазнали су много занимљивих и нових информација о развоју, карактеристикама и проблемима са којима се сусрећу ове особе. Кроз активан разговор, заједничку израду одељенског паноа и упућивањем порука подршке,ученици су на овај симболичан начин желели да пошаљу поруку колико је важно прихватити разлике и помоћи онима којима је то потребно.

Сачувајмо нашу планету

Ученици 41 са својом учитељицом Слободанком Ашковић су у уторак, 26. 3. 2019. у 12 часова посетили Градску библиотеку "Љубомир Ненадовић" и у клубу младих присуствовали радионици "Сачувајмо нашу планету" коју је реализовала  Маја Младеновић, професор биологије. 

Радионица је посвећена развијању еколошке свести код деце. 

 

Час српског језика у библиотеци

Дана 7. марта 2019. године организован је одлазак у Градску библиотеку „Љубомир Ненадовић“.

Ученици одељења II3 са учитељицом Весном Андрић су имали час српског језика у Градској библиотеци. Ученици су најпре са библиотекарком разговарали о народним умотворинама, тумачили их и читали занимљиве приче. Исказивали су своја мишљења и причали догодовштине на тему изабране народне умотворине.

Након тога су разговарали о томе која им је најдража књига коју су прочитали и због чега. Потом је сваки ученик добио листић на којем су требали да напишу коју књигу би препоручили свом другу или другарици. Сви листићи су убачени у посуду која носи назив „Препоручићу му књигу...Од деце за децу“, тако да свако дете које посети Градску библиотеку може да извуче листић на ком пише књига коју друго дете препоручује. Ученици су уживали у овом задатку и радо писали називе својих омиљених књига.

Остатак времена провели су истражујући многобројне књиге које нуди Градска библиотека. Најинтересантније књиге биле су о животињама, људском телу, о витезовима, свемиру и друге. Размењивали су књиге међу собом, читали их и разговарали о њима.

Овај час је ученицима био веома интересантан. Они који су детаљније желели да прочитају књиге које су их занимале, позајмили су их и њима се бавили у току викенда.

 

На крају је увек почетак

Ученици III1 и III3, 31. 1.  2019. године провели су на клизалишту. Крај првог полугодишта је почетак зимског распуста. Ми смо га на опште задовољство почели дружењем на клизаљкама.  Да распуст буде активан и забаван уживајте на клизању, санкању и скијању.

На клизалишту

Ученици III3 и III2 су заједно са својим учитељицама посетили клизалиште испред Центра за културу. Дан као створен за ову активност, а деца расположена да покажу своје умеће на клизаљкама. Учитељице су неуморно пратиле своје веште и окретне ђаке .

"Деда Мраз ће ипак доћи"

Ученици одељења III2 су 27. 12. 2018.године у Свечаној сали Школе заједно са учитељицом извели новогодишњу представу под називом "Деда Мраз ће ипак доћи". 
Улоге за овај комад је осмислио ученик Михаило Вилотић, а текст је написала учитељица Марија Јанковић.
Сала је ове вечери била препуна родитеља, рођака, извођача, радника Школе и њихове деце. 
Убедљива глума малих глумаца измамила је осмехе и аплауз присутних. 
Велико изненађење је био и долазак Деда Мраза који је поделио пакетиће деци запослених у Школи и забавио све у сали.
Овом представом ученици су пожелели свима срећне новогодишње и божићне празнике, као и да не престану да верују у Деда Мраза.

"Кад упознаш, заволећеш"

Ученици одељења III2 су 25. 12. 2018.године заједно са својим родитељима и учитељицом узели учешће у пројекту "Кад упознаш, заволећеш" који је плод заједничког рада Туристичке организације Ваљево и Школе.
Деца су на Градском тргу украсила штанд направљеним новогодишњим честиткама, украсима и порукама које су написали о свом граду.
Суграђани су се могли дружити са ђацима који су били веома расположени да своја знања о Ваљеву поделе са другима.

"Сеча кнезова и улога породице Ненадовић у Првом српском устанку"

Ученици одељења III2 су у петак 21. 12. 2018. године узели учешће у радионици под називом "Сеча кнезова и улога породице Ненадовић у Првом српском устанку" коју је организовао Народни музеј у Ваљеву.