Похвале и награде

Три вредна ученика IV2 су претходне недеље награђена и похваљена у ваннаставним областима.

Ученик Лазар Грујичић је на Међународном конкурсу Народне библиотеке „Вук Караџић“ из Крагујевца, под називом „Креативни генијалци“, освојио ПЛАКЕТУ и 2. НАГРАДУ за цртеж „Књига – мој водич кроз свет маште“ и ДИПЛОМУ за цртеж „Мој робот“. Награђен је вредним комплетом књига „Креативног центра“.

Ученица Анђела Анђелковић је на Конкурсу „Зелене учионице“ на тему зиме својим саставом „Зима“ освојила прво место у категорији четвртог разреда, међу више стотина пристиглих радова. Биће награђена, такође, вредним пакетом књига „Креативног центра“.

Ученица Сташа Кузељевић је протеклог викенда освојила плави појас у каратеу. То је велики успех за њене године, како тврде они који познају овај борилачки спорт.

Честитамо им свима на успеху и желимо да и у наредној години нижу оваква и већа признања.  

„Чаролија кићења јелке“

Ученици  II3  22. 12. 2017. одиграли су представу „Чаролија кићења јелке“ за коју је текст написала Маја Николић, васпитач предшколске установе „Милица Ножица“. Занимљива прича, креативни костими уз добру и веселу музику оживели су чаролију предшколцима ОППП групи вртића „Колибри“, групи предшколаца Школе. Васпитачима Маји Николић, Биљани Марјановић и Тањи Дивнић хвала на подршци. Захвалност свим присутним друговима, родитељима, драгим особама и колегама на аплаузима који су улепшали чаролију.

Час о Доситеју Обрадовићу

У уторак, 12. децембра 2017. године, ученици одељења III1, заједно са Слободанком Ашковић, њиховом учитељицом, имали су час у школској библиотеци, који је овога пута био посвећен великом српском просветитељу, Доситеју Обрадовићу. Будући да у току прва четири разреда ученици немају пуно прилика да се (према плану и програму наставе из српског језика) сусретну са делом Доситеја Обрадовића, одлучили су да овај час буде посвећен управо њему. У уводном делу часа ученици су погледали кратак филм о животу и раду Достеја Обрадовића. Затим су сами говорили о Доситеју, допунивши своја знања погледаним филмом. Највећи део часа посветили су читању и тумањечу Доситејевих басни, извлачећи из сваке басне моралне поруке – позната Доситејева наравоученија. На самом крају часа ученици су послушали и једну песму у част Доситеја Обрадовића, што је учинило ову радну атмосферу веселом и полетном. Час о Доситеју Обрадовићу припремила је и реализовала Слађана Ранковић, библиотекар Школе.

Колективно учлањење ученика одељења I-1

Ученици одељења I1, заједно са Јеленом Димитријевић, њиховом учитељицом, посетили су школску библиотеку и постали њени чланови. Слађана Ранковић, библиотекар Школе, упознала их је са библиотеком, њеним могућностима и лепотама, начином рада библиотеке и правилима понашања у библиотеци. После тога, ученици су могли да разгледају и читају књиге које су им се највише допале, а многи од њих су већ пожелели да неку књигу понесу са собом и прочитају је код куће. Тиме је отпочела њихова нова, читалачка авантута!

Вежбамо, за здравље!

Коришћењем сале за физичко и много нових реквизита, ученици  I1 редовно вежбају и тако развијају своју снагу, брзину, прецизност и спортски дух. Вежбамо, за здравље! 

Колективно учлањење одељења I-2 у школску библиотеку

У понедељак, 11. децембра 2017. године, ученици одељења I2, заједно са Славицом Глишовић, њиховом учитељицом, посетили су школску библиотеку и колективно су се учланили у библиотеку. Том приликом, о школској библиотеци, начину њеног рада и правилима понашања у библиотеци говорила им је Слађана Ранковић, библиотекар Школе. Затим су ученици могли да погледају занимљива школска издања и прочитају одломке из књига које су им се највише допале. На крају овог часа упознавања са школском библиотеком ученици су одабрали књиге које би желели да прочитају у слободно време. Тако су већ данас ови вредни прваци почели активно да користе своју библиотеку и да се упознају са царством књига.

РАД СА МУЛТИМЕДИЈОМ

На часу информатике ученици V разреда добили су задатак да помоћу програма Sound Recorder сниме једну кратку радио драму под називом “Неће увек да буде први”. Текст ове драме су добили од наставника. У драми постоје 4 лика: мама, кћи и син. Задатак треба урадити у групи од четири ученика, од којих ће троје глумити ликове из драме, а четврти вршити снимање на рачунару. У току снимања треба да воде рачуна да текст буде јасно и изражајно прочитан.

Од неколико  урађених радио драманаставник се потрудио да изабере најбоље.У креирању свих радио драма ученици су уложили велики труд и наставник Ђорђе Бубања је био  задовољан  свим радовима. Сви су се лепо забавили снимајући их. Али као што сам и обећао ево и најбољих:

 

I  место:

·         Мина Филиповић, Миленко Трифковић, Лука Тодоровић - (V2 )

·         Јулија Симеуновић, Нина Петаковић, Марија Младеновић, Теа Симић – (V2 )

·         Јаков Тодоровић и мама - ( V3)

·         ОгњенПешић - (V1)

 

Све радио драме можете послушати на следећим линковима:

Јулија Симеуновић, Нина Петаковић, Марија Младеновић, Теа Симић – (V2 )

https://www.youtube.com/watch?v=WT1lPHwxlj4&feature=youtu.be

 

 

Мина Филиповић, Миленко Трифковић, Лука Тодоровић - (V2 )

https://www.youtube.com/watch?v=mamV6T3y_SE

 

 

Јаков Тодоровић и мама - ( V3)

https://www.youtube.com/watch?v=f_hL_LiNCSE

 

 

ОгњенПешић - (V1)

https://www.youtube.com/watch?v=hSogVaTmnJ4

 

Колективно учлањење

 У среду, 8. новембра 2017. године, ученици одељења I3, заједно са Слађаном Ранковић, библиотекарем Школе, имали су час у школској библиотеци. Ученици су се учланили у библиотеку, боље упознали са библиотеком и тиме шта она нуди, као и са правилима понашања у библиотеци. Након тога, ученици су могли слободно да разгледају књиге и часописе, прочитају одабране одломке и да са библиотекарем и својим другарима поделе своја размишљања о читању, књигама и библиотеци, а затим су се пуни утисака вратили редовној настави. Надамо се да ће нашим првацима школска библиотека бити место у које ће се радо враћати и да ће се што чешће дружити са књигама.