Угледни час "Рециклажа пластике"

У среду, 30. 5. 2018. одржан је угледни час из Предмета Техника и технологија у одељењу V1. Наставна тема је била Kонструкторско моделовање, а наставна јединица Рециклажа пластике. Сама тема је веома актуелна и циљ и задаци часа су били упознавање са мерама заштите и унапређењa животне средине, као и могућностима рециклаже материјала.

Ученици су, за двочас, прошли кроз презентацију о рециклажи, игру асоцијације, цртани филм на исту тему и практичне радове рециклирања пластичних флаша.

У ведрој и радној атмосфери успели смо да схватимо проблем неразградивости пластике и њене претње природи али и да направимо неколико симпатичних рециклираних производа од старих пластичних флаша, као што су сталак за оловке, саксија за цвеће, држач пластичних чаша и поклон кутијица.

Угледни час "Васкрс"

У четвртак 6. априла 2017. године одржан је угледни час верске наставе и природе и друштва. Ученици су проширили своја знања везана за васкршње празнике и Васкрс, најрадоснији хришћански празник. Своја знања и познавање различитих врста материјала применили су на шарање васкршњих јаја и прављење корпица од рециклираног материјала. Од својих радова ученици су направили изложбу, а на неком од следећих часова направиће и рециклирано васкршње дрво.

Угледни час – Сингапурска математика

У уторак 24. 5. 2016. године Виолета Кењић, професор разредне наставе, одржала је угледни час из математике у одељењу IV1.

Назив наставне јединице: Решавање текстуалних задатака коришћењем израза. На овом часу су примењена знања и искуства са семинара „Сингапурска математика – од проблема до решења“.

Ученици су уживали у решавању текстуалних задатака применом новог начина решавања задатака у 7 корака.

 

 

Угледни час - Коришћење едукативног софтвера MozzaBook 4.5

Угледни час из техничког и информатичког образовања одржан је11. 5. 2016. у одељењу VIII2. Тема часа је била „Коришћење новог едукативног софтвера MozzaBook 4.5 у настави техничког и информатичког образовања“. Систематизована је наставна јединица „Производња електричне енергије“.

Медиотека MozzaBook 4.5садржи више од 1000 интерактивних 3D модела, више стотина образовних видео и аудио снимака и задатака, који буде интересовање ученика за градивом.

Као релаксација за крај часа, ученицима је приказан интерактивни 3Д модел диносауруса.

Час је реализовао наставник Небојша Тодоровић

 

 

Угледни час из историје: „Грађански рат у САД“

У петак 26. 2. 2016. године у одељењу VII2 одржан је Угледни час из историје на тему „Грађански рат у САД“. Поред усвајања нових наставних садржаја, циљ часа био је да се на примеру ове наставне јединице ученици упуте у технике учења. Час је одржала професор историје, Зорица Томић уз асистенцију педагога Школе, Зорице Милић и присуство директора Школе, Ане Савковић.

 

 

Угледни час из шпанског језика: „Аутономне покрајине и језици у Шпанији”

У петак, 22. 1. 2016. године Угледни час из шпанског језика у оквиру Тематске недеље одржала је Оливера Продановић, професор шпанског језика. Сви ученици шестог разреда који уче овај језик слушали су предавање са темом: „Аутономне покрајине и језици у Шпанији”. Ученици су упознати са покрајинама у Шпанији, њиховим културним и географским особеностима. Упозналису се и са другим језицима који се говоре у Шпанији. Путем мултимедијалних средстава били су у могућности и да чују аутентичне говоре ових народа. Часу су присуствовали Биљана Тодоровић, професор музичке културе, Мирјана Лукић, наставник ликовне културе и Драган Павловић, библиотекар.

 

 

Угледни час из музичке културе: „Шпанска песма”

У петак, 22. 1. 2016. године Угледни час из музичке културе у оквиру Тематске недеље одржала је Биљана Тодоровић, професор музичког. Наставна јединица је била: „ Шпанска песма; Пако де Лусија: Entre dos Aguas”. Изузетно надахнут час, препун музике и дивних мелодија, састојао се од обраде шпанске песме које су ученици пратили на ритмичким инструментима. Затим су кроз видео приказ саслушали и погледали шпанску игру фламенко, као и извођење фламенка на гитари од стране нејвећег уметника Пако де Лусије. Часу су присуствовали Оливера Продановић, професор шпанског језика, Мирјана Лукић, наставник ликовне културе и Драган Павловић, библиотекар.

 

Угледни час из ликовне културе: „Градација светлости”

У петак, 22. 1. 2016. године, Угледни час из ликовне културе у оквиру Тематске недеље одржала је Мирјана Лукић, наставник ликовног. Наставна јединица је била: „Градација светлости у односу на одређеност извора”. Час је био изузетно занимљив, а коришћена су и мултимедијална средства како би ученицима била што боље приближена тема. Ученици су на сликама шпанског барока учили о утицају светла на ликовну перспективу. Истовремено су се упознали и са сликарима: Веласкезом, Муриљом и Ел Греком. Часу су присуствовали Оливера Продановић, професор шпанског језика, Биљана Тодоровић, професор музичке културе и Драган Павловић, библиотекар.