Радионица за предшколце

У среду, 13.марта 2019. године одржана је нова радионица за предшколце, али у новом простору- кабинету за музичку културу. Деца су се сјајно забавила уз певање, свирање на ритмичким инструментима, плесање уз Бранково коло и Карневал животиња и играње необичне игре са намотавањем канапа. Радионицу су реализовале: наставница музичке културе Биљана Тодоровић, учитељице из боравка - Биљана Сеничић и Мирјана Беговић.

Осмомартовска радионица

Нова радионица за предшколце одржана је 6. марта са темом посвећеној мамама. Будући прваци су уживали правећи честитке и лале за своје маме. Уз рецитовање и певање песама о мами, сат времена је брзо прошло. Надамо се да су маме биле обрадоване поклоном, а ми јесмо децом. Њиховом енергијом и радошћу. Радионицу су припремиле и водиле учитељице Биљана Сеничић и Мирјана Беговић, а у прави час је стигла помоћ учитељице Новке Мосуровић Андрић.

Следеће недеље, најмлађе другаре чека музичка радионица.

"Игром до знања"

Радионица за предшколце "Игром до знања" одржана је 30.1.2019. у великој сали за физичко васпитање. Радионицу су осмислиле и реализовале учитељице 2.разреда, Јелена, Славица и Весна. 

Ово је била последња радионица у првом полугодишту. Настављамо с радом 20.2.2019. Позивамо предшколце да нам се тада придруже. 

 

„Славски обичаји – Свети Сава“

Радионица за предшколце града Ваљева одржана је 23.1. 2019. године на тему „Славски обичаји – Свети Сава“. Предшколци су  с пажњом отпратили презентацију о Светом Сави , весело су певали химну а затим уживали у  украшавању славског колача од теста правећи шаре. Било је задовољство гледати спретне руке предшколаца које су обликовале тесто. Радионицу реализовали Јова Новитовић, вероучитељ, Виолета Кењић, Марија Јанковић и Новка Мосуровић-Андрић, професори разредне наставе.

Забавна математика

Прва радионица за предшколце у овој години одржана је 9. 1. 2019. Кроз занимљиве игре, малишани су се сусрели са математичким појмовима које су веома лако савладали. Судећи по знању, биће ово једна добра генерација, сложиле су се учитељице првог разреда које су припремиле и водиле ову радионицу, а у томе им је помогла и учитељица из продуженог боравка.

„Игром до енглеског“

Радионица за предшколце града Ваљева одржана је 12. 12. 2018. године под насловом „Let’s play into english“ – „Игром до енглеског“. Предшколци су кроз занимљиве игре именовали боје, бројали, певали, бојили и уживали уз музику и покрет. Радионицу реализовали Наташа Андрић-Несторовић, професор енглеског језика и Новка Мосуровић-Андрић, професор разредне наставе.

"Радујмо се"

Дана, 5.12.2018. године у  Школи  одржана је радионица „Радујмо се“, за предшколце града Ваљева. У радосном и ведром расположењу деца су певала новогодишње песме, играла уз музику и бојила новогодишње украсе. Радионицу су планирале и реализовале учитељице четвртог разреда  Слободанка Ашковић и Милена Миловановић и учитељ волонтер Александра Антонијевић.

Јесењи град

На 6. бесплатној радионици за предшколце, која је одржана вечерас, деца су показала да иако су још мали, њихови радови говоре супротно. Прављењем заједничког рада на тему јесени, настао је диван ЈЕСЕЊИ ГРАД. У томе су им помогле: наставница ликовне културе Мира Лукић и учитељице продуженог боравка Мирјана Беговић и Биљана Сеничић. Овај прелепи рад красиће наш ходник наредних недеља. Барем док јесен не оде и уступи место зими.