Забавна математика

Прва радионица за предшколце у овој години одржана је 9. 1. 2019. Кроз занимљиве игре, малишани су се сусрели са математичким појмовима које су веома лако савладали. Судећи по знању, биће ово једна добра генерација, сложиле су се учитељице првог разреда које су припремиле и водиле ову радионицу, а у томе им је помогла и учитељица из продуженог боравка.

„Игром до енглеског“

Радионица за предшколце града Ваљева одржана је 12. 12. 2018. године под насловом „Let’s play into english“ – „Игром до енглеског“. Предшколци су кроз занимљиве игре именовали боје, бројали, певали, бојили и уживали уз музику и покрет. Радионицу реализовали Наташа Андрић-Несторовић, професор енглеског језика и Новка Мосуровић-Андрић, професор разредне наставе.

"Радујмо се"

Дана, 5.12.2018. године у  Школи  одржана је радионица „Радујмо се“, за предшколце града Ваљева. У радосном и ведром расположењу деца су певала новогодишње песме, играла уз музику и бојила новогодишње украсе. Радионицу су планирале и реализовале учитељице четвртог разреда  Слободанка Ашковић и Милена Миловановић и учитељ волонтер Александра Антонијевић.

Јесењи град

На 6. бесплатној радионици за предшколце, која је одржана вечерас, деца су показала да иако су још мали, њихови радови говоре супротно. Прављењем заједничког рада на тему јесени, настао је диван ЈЕСЕЊИ ГРАД. У томе су им помогле: наставница ликовне културе Мира Лукић и учитељице продуженог боравка Мирјана Беговић и Биљана Сеничић. Овај прелепи рад красиће наш ходник наредних недеља. Барем док јесен не оде и уступи место зими. 

 

Чаробни прстићи

У среду 7. новембра, одржана је пета по реду Радионица за предшколце у просторији продуженог боравка. Најмлађи и најслађи другари су учили кроз игру користећи Монтесори и друге материјале за развој графомоторике, фине моторике, визуелне, тактилне и аудитивне перцепције и вежбе памћења. Сусретали су се на четири различите "станице" са занимљивим материјалима: тихе књиге, чепићи са словима, писање у гризу, тактилне плочице, шаблони, завртњи, бројеви, куглице са пинцетом и многи други материјали који подстичу развој наведених функција. Радионицу су осмислиле и водиле: Цеца Матић, логопед и учитељице продуженог боравка - Биљана Сеничић и Мирјана Беговић. 

Надамо се да су деца уживала барем колико и ми, а следеће недеље их чека ликовна радионица.

"Имам циљ - вежбањем до здравља"

У среду 31.10.2018. године учитељице трећег разреда Школе одржале су четврту по реду "Бесплатну радионицу за предшколце Града Ваљева" под називом "Имам циљ - вежбањем до здравља". 

Око 25 - оро деце уживало је у играма уз музику, савладавању препрека, проласку више полигона, као и у играма спретности.

Задовољна дечја лица, граја у Свечаној сали и осмеси на лицима су красили ову радионицу препуну најразличитијих активности.

До следећег дружења вежбамо свакодневно да бисмо били срећни и здрави.

                                                                                                                                                                                       

"Радујемо се"

У среду, 24. 10. 2018. године, одржана је трећа у низу радионица, под називом "Радујемо се". Реализована је у продуженом боравку и предшколци су уживали у заједничком дружењу. Радионицу су припремиле и водиле учитељице: Слободанка Ашковић, Милена Миловановић и Јована Ћебић.
Кроз активности деца су схватила да срећа и радост у друштву побуђују мотивацију и машту за рад. Заједно су ширили љубав и пријатељство кроз креативно изражавање, што ће се наставити и у даљем раду радионица.

Друга бесплатна радионица за предшколце

Вечерас је одржана друга радионица за предшколце и том приликом најмлађи другари су уживали у занимљивим "Играма без граница". Кроз игре намотавања канапа, убацивања оловке у флашу, преношење чаша штипаљком, гађање чуњева и склапање коцки, деца су показала велику спретност и заинтересованост за игре. Радионице су припремиле и водиле учитељице првог разреда, а малу помоћ им је пружила учитељица из боравка.

Драги другари, видимо се следеће среде, када ћете "Расти заједно" са учитељицама четвртог разреда!