„Кенгур без граница“

У четвртак, 15. марта 2018. године, одржано је међународно такмичење из математике „Кенгур без граница“, за ученике од првог до осмог разреда.

Учествовало је114 ученика наше школе (16 ученика првог разреда, 32 ученика другог разреда, 17 ученика трећег разреда, 19 ученика четвртог разреда, 8 ученика петог разреда, 13 ученика шестог разреда, 4 ученика седмог разреда, 5 ученика осмог разреда).

У организацији наставника математике и учитељица наше школе, ученици су били део овог такмичења које се у свим школама организује у исто време. У зависности од узраста, ученици су радили од 18-30 задатака, у периоду од 60 до 90 минута. 

Резултати овог такмичења ће бити обједињени на нивоу Србије и објављени у априлу. 

Књижевна олимпијада

У суботу, 10. марта 2018. године, у ОШ "Владика Николај Велимировић" у Ваљеву, одржано је општинско такмичење Књижевна олимпијада. Нашу Школу представљала су четири ученика, од којих су три освојила треће место и пласман на окружни ниво: Нађа Ђурасовић VII1, Лука Станић VIII1 и Елена Букумирић VIII2. Ученике су на такмичење пратили наставници Рајна Бранковић и Мирјана Смоловић.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИЧКОГ И ИНФОРМАТИЧКОГ ОБРАЗОВАЊА


У суботу 10. марта 2018. године у Основној школи „Нада Пурић“ одржано је општинско такмичење из техничког и информатичког образовања. Учествовало је укупно 53 ученика из осам школа.

 На  такмичењу су учествовала четири ученика из наше школе: Теа Симић – V2, Стефан  Савић– V3 , Марија Младеновић– V2  и Димитрије Костадиновић – VIII2.

 Наш ученик Димитрије Костадиновић је остварио одличaн резултат.

 Димитрије Костадиновић је освојио I награду

 Димитрије се пласирао на окружно такмичење које ће се одржати 21. априла такође у Основној школи „Нада Пурић“.

  Честитамо му и желимо пуно успеха у даљем такмичењу

 

                                                                                                                        Ментор:

                                                                                                                  Ђорђије Бубања

 

 

ОПШИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ И РАЧУНАРСТВА

У недељу 25. фебруара, у Ваљевској гимназији, одржано је општинско такмичење из програмирања према пропозицијама Друштва математичара Србије. На такмичењу су учествовали ученици шестог, седмог и осмог разреда, док ученици петог разреда ове године  нису учествовали, вероватно због тога што се код њих област  програмирање учи тек од другог полугодишта.

Такмичило се укупно 21 ученик. Из наше школе учествовали су следећи ученици: Андреј Тодоровић VI2,  Драган Ђокић VI2, Лазар Дивнић VI2, Никола Трифуновић VIII3  и  Тијана Ђорђић VIII2.

Најбоље резултате од наших ученика постигао је Никола Трифуновић– 50 бодова, треће место у категорији осмих разреда. Сви су радили задатке у програмског језику Python.Собзором да су задаци за ученике шестог разреда били скоро исте тежине као и за осми разред, окружна комисија је предложила да се на следећи ниво такмичења позову сви ученици шестог разреда и пружи има се шанса да још мало више вежбају

Такмичење је била одлична прилика за сусрет и размену искустава свих ментора и ученика.

Следећи ново је окружно такмичење Колубарског округа, које ће такође бити одржано у Ваљевској гимназији 18. марта 2018. године. 

 

Честитамо свима а посебно Николи и желим пуно успеха на даљем такмичењу!

                                                                                    Ментор: Ђорђије Бубања

"Православна слагалица"

У уторак 27. фебруара текуће године, у нашој школи је одржан полуфинални квиз из Веронауке "Православна слагалица". Поред ученика наше школе, овогодишњих домаћина, такмичили су се представини свих ваљевских основних школа. Пласман у финале остварили су ученици из ОШ "Десанка Максимовић". Захваљујемо се свим такмичарима на учешћу, а првопласиранима желимо пуно среће у даљем такмичењу. 

Школско такмичење из енглеског језика

У четвртак, 22. фебруара 2018. године, одржано је Школско такмичење из енглеског језика. На такмичењу је учествовало 3 ученика осмог разреда. Даљи пласман изборио је само Никола Трифуновић из VIII3.

Школско такмичење из географије 2017/2018.

У четвртак, 22. фебруара 2018. године, у 12.45 часова, одржано је Школско такмичење из географије. На такмичењу је учествовало 12 ученика (из седмог разреда 5 ученика, а из осмог разреда 7 ученика).

Од 12 ученика, колико је учествовало на такмичењу, 4 ученика се пласирало на Општинско такмичење (сви из осмог разреда):

 

1. Станић Лука

2. Јовановић Емилија

3. Вуловић Никола

4. Вујчић Нина

Школско такмичење из историје 2017/2018.

На Школском такмичењу из историје, које је одржано у среду, 21. фебруара 2018. године, учествовала  су 23 ученика од петог до осмог разреда. На општинском такмичењу Школу ће представљати:

Пети разред:

1.     Часлав Протић

2.     Јулија Симеуновић

3.     Лука Протић

4.     Огњен Пешић

5.     Срђан Радовановић

 

Шести разред:

1.     Драган Ђокић

2.     Предраг Планић

3.     Теодора Косић

4.     Тамара Митровић

 

Седми разред:

1.     Оливера Филиповић

2.     Јована Шутић

3.     Тамара Живковић

4.     Стефан Ћирић

 

Осми разред:

1.     Елена Букумирић

2.     Лазар Остојић

3.     Лука Станић

4.     Никола Вуловић

5.     Михаило Марковић

 

        

Такмичење из српског језика и књижевности 2018.

У уторак, 20. фебруара 2018. године, одржано је Школско такмичење из српског језика и језичке културе и Школско такмичење из књижевности – Књижевна олимпијада. На такмичењу из српског језика и језичке културе учествовало је 16 ученика (7 ученика V разреда, 5 ученика VI разреда, 3 ученика VII разреда и један ученик VIII разреда), а на Књижевној олимпијади 5 ученика (два ученика VII разреда и три ученика VIII разреда).

Школско такмичење из математике 2018.

У петак, 19. јануара 2018. године, у 12.00 часова, одржано је Школско такмичење из математике. На такмичењу су учествовали ученици од трећег до осмог разреда.

Од 85 ученика, колико је учествовало, 56 се пласирало на Општинско такмичење (12 ученика трећег разреда, 12 ученика четвртог разреда, 14 ученика петог разреда, 11 ученика шестог разреда, 2 ученика седмог разреда, 5 ученика осмог разреда).