"Победа "Жутих лавова"

Екипа четвртог разреда Школе, који су се борили под именом "Жути лавови", победили су у игри "Између две ватре" на дугогодишњој манифестацији "Мале олимпијске игре". У екипи се, 21. маја, борило девет ученика четвртог разреда. Победили су три утакмице и освојили прво место, па ће у јулу месецу ићи на Републичко такмичење у Београд. Вођа екипе је била учитељица Мирјана Беговић. Честитамо четвртацима, али и ученицима првог и другог разреда, који су се сјајно борили са својим противницима.

Мале олимпијске игаре

Традицију добрих резултата на нивоу Града Ваљева, наставили смо и ове године. На такмичењу у оквиру Малих олимпијских игара, које је одржано 10. 5. 2018. у хали Студент.

Ученици првог, другог и трећег разреда такмичили су се у савладавању полигона. Екипе првог и другог разреда биле су мешовите, а у трећем разреду имали смо само представнике у групи дечака.

Селектор екипа била је Весна Ивановић, наставница физичког васпитања.

Све три екипе које су представљале нашу школу, освојиле су прво место у својој категорији и на тај начин остварили су пласман на Међуокружно такмичење, које ће бити одржано 30. 5. 2018. у Шапцу.

Честитамо учитељицама које су припремале екипе и наравно свим нашим способним, брзим и спретним спортистима који су се потрудили да остваре победу!   

 

 

Окружно такмичење "Шта знаш о саобраћају"

У недељу, 13. 5. 2018. у ОШ „Душан Даниловић“ – Радљево, одржано је Окружно такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Школу су представљале Јана Јовановић (VII разред) и Марија Младеновић (V разред).

На такмичењу су учествовале школе из општина Уб, Лајковац, Осечина и Ваљево.  

Као и прошле године, Јана Јовановић је показала најбоље знање саобраћајних прописа и најбољу спретност на полигону, па тако освојила I место у својој старосној групи и, други заредом, пласман на Републичко такмичење.

Не сумњамо да ће нас достојно представљати 25. и 26. 5. 2018. у Београду.

Све честитке нашој ученици!

 

Ментор:

Небојша Тодоровић

ТиО – Републичко такмичење у Вршцу

У петак и суботу, 11 и 12.маја, одржано је Републичко такмичење из техничког и информатичког образовања у Основној школи „Ј.С. Поповић“ у Вршцу. Основну школу „Нада Пурић“ је представљао ученик Димитрије Костадиновић – VIII разред у дисциплини: практичан рад по задатку. Првог дана такмичења су сви такмичари радили тест знања. Другог дана се наставило са израдом радова по задатку на самом такмичењу.

Димитрије Костадиновић, на државном такмичењу из техничког и информатичког образовања је освојио 98 бодова, што му је донело прву награду и ЗЛАТНУ МЕДАЉУ

Дипломе и медаље је, испред школе домаћина (која је са успешно организовала овако велико такмичење), поделио Председник Друштва педагога техничке културе Митар Митровић.

Честитке  ученику и  наставнику – ментору Ђорђију Бубањи!

"Трофеј Сомбора 2018"

У листу "Напред" објављен је текст о Међународној трци "Трофеј Сомбора 2018". Учешће у тој трци узели су и ученици Школе Тара Чулић II3 и Виктор Манић VI3. Тара је успела да друга прође кроц циљ у категорији У-11, док је Виктор у категорији У-13 освојио 3. место.

Окружна смотра рецитатора "Песниче народа мог"

У четвртак, 26. 4. 2018. године, у Културном центру у Мионици одржана је Окружна смотра рецитатора "Песниче народа мог". Међу више од 80 такмичара свих узраста, школу су представљала три ученика: Матија Солдатовић III3, Александра Радовановић IV3 и Лазар Дивнић VI2. Иако нико од њих није награђен, за велики рад и труд добили су похвале својих педагога Драгане Кузмановић, Светлане Арсић и Мирјане Смоловић.

Окружно такмичење Књижевна олимпијада

У суботу, 14. априла 2018. године, у Основној школи "Владика Николај Велимировић" у Ваљеву одржано је Окружно такмичење Књижевна олимпијада. Нашу школу су представљали ученици Нађа Ђурасовић VII1, Елена Букумирић VIII2 и Лука Станић VIII1 са наставницама Рајном Бранковић и Мирјаном Смоловић. Ученици су постигли запажене резултате, али нико се није пласирао на Републичко такмичење.

Међународни пливачки митинг „Pirat open“

У суботу, 21. априла 2018. године, у Крагујевцу је одржан Међународни пливачки митинг „Pirat open“.

            Ученица Школе Наталија Савић II1 је у дисциплини 100 метара леђно заузела III место и освојила бронзану медаљу.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ из техничког и информатичког образовања

У недељу, 22. 4. 2018. године, у ОШ "Нада Пурић" одржано је Окружно такмичење из техничког и информатичког образовања. Учествовали су ученици из девет основних школа Колубарског округа. Нашу Школу представљало је ученик Димитрије Костадиновић VIII2. Освојио jе 1. Место (тест знања + практична израда по задатку) и пласирао се на Републичко такмичење које ће се одржати 11. и 12. маја у ОШ "Ј. С. Поповић" у Вршцу. 


БРАВО
за Димитрија и желимо му успех и на Државном такмичењу.

 

                                                                                                           Ментор – наставник:

            Ђорђије Бубања

Општинско такмичење „Шта знаш о саобраћају“

У суботу, 21. 4. 2018. у Школи је одржано Општинско такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Учествовало је 60 ученика, из девет ваљевских школа, који су се борили за осам места на Окружном такмичењу.

 Школу су представљали:

       Екипа „Б“

  1. Марија Младеновић (V разред)
  1. Богдан Јовић(V разред)
  1. Лука Дамњановић(V разред)
  1. Нина Петаковић  (V разред)

     

Екипа „Ц“

  1. Јана Јовановић(VII разред)
  2. Миљана Давидовић(VII разред)
  3. Петар Обрадовић(VII разред)
  4. Димитрије Орестијевић(VII разред)

Наше ученице Јана Јовановић (VII разред) и Марија Младеновић (V разред) су  се пласирале на следећи ниво такмичења.

Јана је освојила I место у категорији Ц-девојчице, а Марија II место у категорији Б-девојчице.

Лука Дамњановић је освојио треће место у групи Б-дечаци и резерва је на Окружном такмичењу.

Школа је освојила и екипно III место у групи Ц.

Честитамо свим ученицима на борбености, спретности и знању, а Јани и Марији желимо много успеха на Окружном такмичењу.

 

Ментор:

Небојша Тодоровић