Општинско такмичење из Технике и технологије и Техничког и информатичког образовања

У суботу, 16. марта 2019. године, у Школи је одржано Општинско такмичење из Технике и технологије и Техничког и информатичког образовања. Такмичила су се 54 ученика из десет ваљевскох основних школа у теоријском и практичном знању из разних области технике (практичан рад по задатку, авио моделарство, бродо моделарство, ракетно и авио моделарство).

Нашу школу је представљала Марија Младеновић (VI разред).

Домаћини смо и Окружног такмичења које ће бити одржано 6. 4. 2019.

Општинско такмичење из математике

Општинско такмичење из математике одржано је 2. марта 2019. године у Основној школи „Милован Глишић“, за ученике старијих разреда и у школи „Владика Николај Велимировић“, за ученике млађих разреда.

Од осам ученика петог разреда, њих троје се пласирало на Окружно такмичење. То су Сташа Кузељевић, Ана Тешић и Уна Стефановић.

Од осам ученика шестог разреда, четворо се пласирало на Окружно такмичење. То су Стефан Савић, Часлав Протић, Урош Исаиловић и Лука Протић.

МаријаПетрић и МилицаБранковић, ученицеседмогразредасуучествоваленаОпштинскомтакмичењу и обесусепласираленаОкружнотакмичење.

Од два ученика осмог разреда, један ученик се пласирао на Окружно такмичење. То је ученица Маша Јовановић.

Окружно такмичење ће се одржати 23. марта 2019. године у Основнојшколи „Милован Глишић“.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ И РАЧУНАРСТВА

Општинско такмичење из информатике и рачунарства је одржано 10.3.2019. године у Ваљевској гимназији, а нашу школу је представљало шест ученика.

Пласман на окружно такмичење остварило је 5 ученика:

- у категорији ученика шестог разреда: Лука Протић 61 (прва награда), Часлав Протић 61 (прва Награда), Срђан Радовановић 61 (похвала);

- у категорији ученика седмог разреда: Реља Димитријевић 71 (трећа награда);

- у категорији ученика осмог разреда: Димитрије Милошевић 83.

Окружно такмичење из информатике и рачунарства биће одржано 30.3.2019. године, такође у Ваљевској гимназији.

 

 

Актив наставника информатике и рачунарства

Школско такмичење из информатике и рачунарстрва

Школско такмичење из информатике и рачунарстрва одржано је у среду 6.3.2019. године, а учествовали су ученици старијих разреда. Најуспешнији ће представљати нашу школу на општинском такмичењу из информатике и рачунарства које се одржава у недељу 10.3.2019. Године, а домаћин је Ваљевска гимназија.

Ученици који ће нас представљати на општинском такмичењу: Димитрије Милошевић VIII3, Часлав Протић VI1, Лука Протић VI1, Огњен Пешић VI1, Срђан Радовановић VI1 и Реља Димитријевић VII1.

 

 

Актив наставника информатике и рачунарства

Општинско такмичење из страних језика

У ОШ "Владика Николај Велимировић" одржано је општинско такмичење из страних језика. Из наше школе од 9 ученика на следећи ниво такмичења пласирали су се Тијана Тодорчевић, VIII-3, немачки језик и Димитрије Милошевић,  VIII-3, шпански језик. Честитамо!

 

Школско такмичење из математике

У петак, 18. јануара 2019. године, у 12.00 часова, одржано је Школско такмичење из математике. На такмичењу су учествовали ученици од трећег до осмог разреда.

Од 72 ученика, колико је учествовало на такмичењу,  37 ученика се пласирало на Општинско такмичење (10 ученика трећег разреда, 7 ученика четвртог разреда, 8 ученика петог разреда, 8 ученика шестог разреда, 2 ученика седмог разреда, 2 ученика осмог разреда).

 

Републичко такмичење у пливању за основне и средње школе

Прошла седмица  била је у знаку пливања. Наиме, у Крагујевцу је, 5. 12. 2018. одржано Републичко такмичење за основне и средње школе, на ком је Тијана Тодорчевић, VIII3, освојила бронзану медаљу (3.место у дисциплини слободним стилом), а  Сташа Дамњановић, VIII3, освојила 8. место ( делфин) и Петар Стојановић, VII3, 20. место (леђним стилом).

У уторак, 11. 12. 2018. часови физичког васпитања за пети и седми разред, у преподневним часовима, одржани су на базену у Техничкој школи. Ученике је водио наставник Бранко Јовановић.

„Дабар 2018.” – школски ниво такмичења, млађи разреди

У периоду од 26.11. до 30.11.2018. године и ученици млађих разреда придружили су се такмичењу „Дабар 2018”.

Учествовало је више од 50 ученика четвртог разреда – у категорији „Јуниор 2” а актив информатике и рачунарства овај пут имао је велику подршку од проф. разредне наставе Слободанке Ашковић, Милене Миловановић и Драгане Кузмановић.

 

Жути лавови на "Спортским играма младих"

Ученици четвртог разреда (њих осморо), учествовали су на 5. "Спортским играма младих" које су се традиционално одржавале у Београду, где су се на теренима Аде Циганлије играли занимљиви мечеви школа из целе Србије. Млађи и старији основци "укрстили су снаге" у разним спортовима: мали фудбал, одбојка, одбојка на песку и у игри "Између две ватре". Међу најбољима у Србији у овој популарној игри се нашао тим Школе занимљивог имена - "Жути лавови". Како и сам назив каже - лавовски су се борили! У првом "окршају" победили су са 2:0 сјајну екипу из Новог Пазара. На жалост, у следећој утакмици, наишли су на веома јаку екипу "Тигрова" из Куршумлије, који победише "Лавове" истим резултатом. На крају целог такмичења, у Сплит на међународно такмичење иде друга екипа из Куршумлије "Атомски мрави". Они су у финалу победили екипу из Панчева, док су "Тигрови" заузели сјајно треће место. Честитамо свима, а нарочито нашим "лавићима" на фер и спортској игри и борбеном духу.

Такмичење из немачког језика

Дaна 13.6.2018. у нашој школи одржано је такмичење из немачког језика за ученике петог разреда. Такмичење из страних језика на нивоу државе постоји тек у 8. разреду па су наставнице немачког језика желеле да се ученици већ од самог почетка упознају са начином тестирања. На тесту су биле обухваћене све четири вештине које су важне за учење страног језика: слушање, читање, писање и говор, као и граматика, а наши ученици показали су висок ниво знања. Прво место  освојио је Марко Тодорчевић, V1. Друго место припало је Марији Ђуричић, V2, а треће место Марији Младеновић, V2. Похвале су добили Лука Протић, V1, Стефан Савић, V3, Алекса Чугуровић, V3 и Јаков Тодоровић, V3. Поред диплома школа је даровала књиге на немачком језику за прва три пласирана ученика, а компанија Educational Center из Београда, која се бави дистрибуцијом књига на страном језику, пригодним поклонима обрадовала је све учеснике. Честитамо свим учесницима!