Републичко такмичење у пливању за основне и средње школе

Прошла седмица  била је у знаку пливања. Наиме, у Крагујевцу је, 5. 12. 2018. одржано Републичко такмичење за основне и средње школе, на ком је Тијана Тодорчевић, VIII3, освојила бронзану медаљу (3.место у дисциплини слободним стилом), а  Сташа Дамњановић, VIII3, освојила 8. место ( делфин) и Петар Стојановић, VII3, 20. место (леђним стилом).

У уторак, 11. 12. 2018. часови физичког васпитања за пети и седми разред, у преподневним часовима, одржани су на базену у Техничкој школи. Ученике је водио наставник Бранко Јовановић.

„Дабар 2018.” – школски ниво такмичења, млађи разреди

У периоду од 26.11. до 30.11.2018. године и ученици млађих разреда придружили су се такмичењу „Дабар 2018”.

Учествовало је више од 50 ученика четвртог разреда – у категорији „Јуниор 2” а актив информатике и рачунарства овај пут имао је велику подршку од проф. разредне наставе Слободанке Ашковић, Милене Миловановић и Драгане Кузмановић.

 

Жути лавови на "Спортским играма младих"

Ученици четвртог разреда (њих осморо), учествовали су на 5. "Спортским играма младих" које су се традиционално одржавале у Београду, где су се на теренима Аде Циганлије играли занимљиви мечеви школа из целе Србије. Млађи и старији основци "укрстили су снаге" у разним спортовима: мали фудбал, одбојка, одбојка на песку и у игри "Између две ватре". Међу најбољима у Србији у овој популарној игри се нашао тим Школе занимљивог имена - "Жути лавови". Како и сам назив каже - лавовски су се борили! У првом "окршају" победили су са 2:0 сјајну екипу из Новог Пазара. На жалост, у следећој утакмици, наишли су на веома јаку екипу "Тигрова" из Куршумлије, који победише "Лавове" истим резултатом. На крају целог такмичења, у Сплит на међународно такмичење иде друга екипа из Куршумлије "Атомски мрави". Они су у финалу победили екипу из Панчева, док су "Тигрови" заузели сјајно треће место. Честитамо свима, а нарочито нашим "лавићима" на фер и спортској игри и борбеном духу.

Такмичење из немачког језика

Дaна 13.6.2018. у нашој школи одржано је такмичење из немачког језика за ученике петог разреда. Такмичење из страних језика на нивоу државе постоји тек у 8. разреду па су наставнице немачког језика желеле да се ученици већ од самог почетка упознају са начином тестирања. На тесту су биле обухваћене све четири вештине које су важне за учење страног језика: слушање, читање, писање и говор, као и граматика, а наши ученици показали су висок ниво знања. Прво место  освојио је Марко Тодорчевић, V1. Друго место припало је Марији Ђуричић, V2, а треће место Марији Младеновић, V2. Похвале су добили Лука Протић, V1, Стефан Савић, V3, Алекса Чугуровић, V3 и Јаков Тодоровић, V3. Поред диплома школа је даровала књиге на немачком језику за прва три пласирана ученика, а компанија Educational Center из Београда, која се бави дистрибуцијом књига на страном језику, пригодним поклонима обрадовала је све учеснике. Честитамо свим учесницима!

49. републичко такмичење „Шта знаш о саобраћају“

49. републичко такмичење „Шта знаш о саобраћају“ одржано је 25-26. маја 2018. године у Београду. Школу је представљала Јана Јовановић (VII разред). Можемо да будемо задовољни Јаниним 18 местом, што је сасвим добар резултат, с обзиром на ранг такмичења и број учесника. Екипно је освојила 12. место, док је тим Колубарског округа заузео 14. место.

Све честитке Јани, са жељом да следеће  године, по трећи пут заредом, понови учешће на овом такмичењу.

 

Ментор:

наставник Небојша Тодоровић

"Победа "Жутих лавова"

Екипа четвртог разреда Школе, који су се борили под именом "Жути лавови", победили су у игри "Између две ватре" на дугогодишњој манифестацији "Мале олимпијске игре". У екипи се, 21. маја, борило девет ученика четвртог разреда. Победили су три утакмице и освојили прво место, па ће у јулу месецу ићи на Републичко такмичење у Београд. Вођа екипе је била учитељица Мирјана Беговић. Честитамо четвртацима, али и ученицима првог и другог разреда, који су се сјајно борили са својим противницима.

Мале олимпијске игаре

Традицију добрих резултата на нивоу Града Ваљева, наставили смо и ове године. На такмичењу у оквиру Малих олимпијских игара, које је одржано 10. 5. 2018. у хали Студент.

Ученици првог, другог и трећег разреда такмичили су се у савладавању полигона. Екипе првог и другог разреда биле су мешовите, а у трећем разреду имали смо само представнике у групи дечака.

Селектор екипа била је Весна Ивановић, наставница физичког васпитања.

Све три екипе које су представљале нашу школу, освојиле су прво место у својој категорији и на тај начин остварили су пласман на Међуокружно такмичење, које ће бити одржано 30. 5. 2018. у Шапцу.

Честитамо учитељицама које су припремале екипе и наравно свим нашим способним, брзим и спретним спортистима који су се потрудили да остваре победу!   

 

 

Окружно такмичење "Шта знаш о саобраћају"

У недељу, 13. 5. 2018. у ОШ „Душан Даниловић“ – Радљево, одржано је Окружно такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Школу су представљале Јана Јовановић (VII разред) и Марија Младеновић (V разред).

На такмичењу су учествовале школе из општина Уб, Лајковац, Осечина и Ваљево.  

Као и прошле године, Јана Јовановић је показала најбоље знање саобраћајних прописа и најбољу спретност на полигону, па тако освојила I место у својој старосној групи и, други заредом, пласман на Републичко такмичење.

Не сумњамо да ће нас достојно представљати 25. и 26. 5. 2018. у Београду.

Све честитке нашој ученици!

 

Ментор:

Небојша Тодоровић

ТиО – Републичко такмичење у Вршцу

У петак и суботу, 11 и 12.маја, одржано је Републичко такмичење из техничког и информатичког образовања у Основној школи „Ј.С. Поповић“ у Вршцу. Основну школу „Нада Пурић“ је представљао ученик Димитрије Костадиновић – VIII разред у дисциплини: практичан рад по задатку. Првог дана такмичења су сви такмичари радили тест знања. Другог дана се наставило са израдом радова по задатку на самом такмичењу.

Димитрије Костадиновић, на државном такмичењу из техничког и информатичког образовања је освојио 98 бодова, што му је донело прву награду и ЗЛАТНУ МЕДАЉУ

Дипломе и медаље је, испред школе домаћина (која је са успешно организовала овако велико такмичење), поделио Председник Друштва педагога техничке културе Митар Митровић.

Честитке  ученику и  наставнику – ментору Ђорђију Бубањи!

"Трофеј Сомбора 2018"

У листу "Напред" објављен је текст о Међународној трци "Трофеј Сомбора 2018". Учешће у тој трци узели су и ученици Школе Тара Чулић II3 и Виктор Манић VI3. Тара је успела да друга прође кроц циљ у категорији У-11, док је Виктор у категорији У-13 освојио 3. место.