Посета главном граду

Око деведесет ученика другог и трећег разреда,са својим учитељицама и пратиоцима, у среду 26. 4. 2017. посетили су наш главни град.

Најпре су гледали представу "Марко Краљевић - од предања до реповања", у Дечјем културном центру града Београда. Представа је  својеврстан успешан покушај да се песме о Марку Краљевићу преточе у драмску игру, а кроз коју деца уче о човечности, пожртвовању старијих, частољубљу и јунаштву.

Након представе, следио је кратак одмор, игра и уживање у парку Ташмајдан, као и посета цркви Св. Марка.

Један од најлепших музеја који децу увек фасцинира је Музеј ваздухопловства у Сурчину, који смо посетили тога дана. Два сата занимљиве, поучне посете, уз гледање филма о нашем ваздухопловству, ученици су провели разгледајући експонате у музеју, и слушајући занимљиву причу и објашњења кустоса.
Диван, сунчан и лепим садржајима испуњен дан, ученици ће дуго памтити.

 

 

Посета Пољопривредној школи 2017.

У циљу професионалне оријентације, 35 ученика осмог разреда Школе, заједно са својим наставницима Биљаном Тодоровић, наставником музичке културе, и Мирјаном Лукић, наставником ликовне културе, 4. априла 2017. године посетили су Пољопривредну школу са домом ученика у Ваљеву. Ученици су обишли економију школе, школске просторије, а затим су погледали презентацију школе. На тај начин, ученици су се квалитетно информисали о смеровима у Пољопривредној школи, које ће заинтересовани ученици моћи да одаберу приликом уписа у средње школе наредне школске године.

Посета Техничкој школи 2017.

Реализацијом програма Професионалне оријентације у школи, спроведена је активност којом су заинтересовани ученици посетили Техничку школу у Ваљеву. У циљу што потпунијег информисања о самој школи и ради што бољег личног опредељења за упис у средњу школу, 36 ученика осмог разреда је посетило ову установу.

Посета "Нашој радости"

Ученици IV1, 25.10.2016. искористили су лепо време да се сете својих предшколских дана и  посете свој бивши вртић "Наша радост". Подржали су добровољну акцију родитеља и запослених око фарбања ограде и помогли су васпитачицама и особљу у фарбању. Поред наших ученика, акцију су подржали и родитељи деце као и њихове баке и деке.

Диван је дан кад си користан!

 

Посета Медицинској школи 2016.

Завршен је програм професионалне оријентације за ученике VIII разреда. Наиме, 10. маја 2016. године “осмаци”су посетили Медицинску школу и упознали просторне капацитете школе као и занимања која ће бити заступљена за њихову генерацију. По завршеној презентацији занимања, ученици су присуствовали извођењу три вежбе које су се односиле на збрињавање болесника при различитим повредама.За време посете сусретали су се са бившим ђацима наше школе који су им пренели искуства о будућем хуманом позиву чије школовање траје четири године.

 

Посета Економској школи 2016.

У уторак 26. 4. 2001. године су ученициVIIIразреда посетили Економску школу где су се обавестили о образовним профилима и занимањимаи перспективи за будућност. Представници школе били су на располагању ученицима за свако питање и информацију о школи. Будући ученици имаће могућност избора више смерова распоређених на два подручја рада: економија, право и администрација (царински техничар, финансијски техничар, економски техничар, комерцијалиста) и трговина, угоститељство и туризам (туристички техничар, кулинарски техничар, конобар, кувар, посластичар).

 

Посета Пољопривредној школи 2016.

Недавно су ученици VIII разреда посетили Пољопривредну школу где су се обавестили о образовним профилима ове школе и условима рада и учења у њој. Представници школе упознали су ученике са економијом и сваким кутком свог веома лепог окружења. На постављена питања стизали су опширни одговори.Сви су били задовољни, а помало и тужни што напуштајуј једно лепо имање.

Прва посета школској библиотеци

„Дете је књига из које читамо и у коју би требало писати.“

Питер Росеџер

 

Радознало и са осмехом ученици I1 су први пут посетили школску библиотеку у понедељак, 12. октобра 2015. године. Будући читаоци, које је у „Храм књиге“ довела учитељица Слободанка Ашковић, са занимањем су разгледали на полицама „чудесни свет маште и знања“. Библиотекар им је одржао час о значају књиге и читања. Речено им је и како да сачувају књигу, да је не поцепају и не оштете да би је заувек имали за себе и своје другаре. Сваки ученик је добио по једну сликовницу, прочитао наслов и испричао понешто шта је научио о библиотеци.