Једнодневни излет у Београд

У среду 26.4.2017. године, ученици трећег разреда су ишли на једнодневни излет у Београд. У Дечјем културном центру су гледали представу Марко Краљевић од предања до реповања". Затим су посетили Музеј ваздухопловства у Сурчину. Ученици су уживали у лепом дану и дружењу.

Излет ученика специјалних одељења

Ученици специјалних одељења и ученици из редовне наставе који раде по ИОП-у, 27. 9. 2106. су ишли на излет у Београд.
Захваљујући родитељу Зорану Вуковићу и спонзорима из нашег града, наши ученици су посетили Зоолошки врт, цркву Ружицу и Калемегдан, и ручали су у МекДоналдс ресторану.
На излет је ишло 25 ученика, 6 родитеља, 4 дефектолога и педагошки асистент.

Посета Зоолошком врту је била занимљива и поучна, посебно зато што су неки од ученика дошли први пут. Након шетње Калемегданом, посетили су цркву Свете Петке.
Ручак у Меку, је за све био посебан доживљај.
Ово је била прилика да ученици нешто науче, друже се и упознају главни град.  

Хвала добрим људима  у име наше деце!

 

Излет за ученике специјалних одељења

За крај школске године организован је још један излет за ученике специјалних одељења. Овог пута били смо у манастиру Каона, манастиру Докмир и у Бранковини-на гробу наше познате песникиње Десанке Максимовић. Захваљујемо се људима који су помогли да се овај излет реализује.

 

Излет у Београд

Претопли дан за новембар, четвртак 12. новембар, ученици првог и другог разреда су провели на излету у главном граду. Дан је био у потпуности испуњен разноврсним активностима, које Београд свакодневно пружа, тако да су наши малишани били веома задовољни оним што су тога дана видели. Најпре су погледали представу "Црвенкапа у предграђу", представу која није била планирана за тај дан, али због болести глумице представе "Чудне љубави", она је морала бити отказана. Без обзира на то, ваљевска публика је била веома задовољна савременом верзијом познате бајке. Након тога, ученици другог разреда су са својим учитељицама отишли у чувени Мекдоналдс на Теразијама, неизоставни део излета наших ђака када су у посети Београду. Уследиле су сјајне поставке Галерије фресака и Вуковог и Доситејевог музеја, које су на ученике оставиле велики утисак. За крај, уз последње зраке сунца тог прелепог дана, растали смо се са Београдом у његовом, по некима, најлепшем парку - Калемегдану, на игралишту и кеју где смо видели реке Саву и Дунав.

 

Часови на излету

Ученици првог разреда часове Чувара природе, Српског језика, Света око нас, Физичког васпитања, реализовали су на излету поред реке Колубаре, на Зеленој пијаци и Центру за културу, где су погледали еколошку представу Софија" коју је поклонио град.
Ученике је поздравио и пожелео срећан почетак школовања заменик градоначелника Жарко Ковач

 

Излет четвртака

Ученици четвртог разреда су 1. 10. 2014. били на излету у парку Пећина, где су реализовали часове српског језика на тему Јесен је, јесен рана - говорна вежба, чувари природе, Mали трагачи истраживачи, физичко васпитање, брзо трчање. Ученици су се колективно учланили у Народни музеј чију су сталну поставку „Трећа димензија прошлости - Поглед из будућнпсти обишли као и изложбу у Галерији Катастарски планови Ваљева између два светска рата „Заборављено Ваљево“

 

Излет за ученике са сметњама у развоју

У организацији „Храма Господњег“ уз помоћ школског свештеника Драгомира Јовановића и дефектолога Милене Матуновић, а захваљујући донацијама Ваљевске цркве и појединих установа и радних организација, ученици са сметњама у развоју, у пратњи родитеља и наставника, реализовали су 24. 4 2014. једнодневни излет на релацији Ваљево – Петрова црква – Ђурђеви Ступови – Сопоћани – Жича.

Духовно испуњени и са много лепих утисака вратили смо се задовољни са овог путовања.

 

На излету

Колектив ОШ „Нада Пурић“ организовао је и реализовао једнодневни излет, 22. 4. 2014. године, на релацији Ваљево – Етно село „Станишић“. Том приликом посетили смо манастир Каону са прелепим манастирским комплексом, задужбином Краља Драгутина.

Затим смо у Мачванској Митровици разгледали остатке средњевековног града Сирмијума, а одатле отишли у природњачки резерват „Засавица“, са веома ретким и угроженим биљним и животињским врстама. Посебно задовољство била је вожња бродићем по риту.

Потпуно опуштање и уживање уз разгледање и пријатан ручак, било је Етно село „Станишић“.

Задовољни и са много лепих утисака вратили смо се са овог путовања.