Изложба макета „Свет око нас“

На радост ученика у холу наше Школе у току је врло занимљива изложба макета „Свет око нас“ која ће трајати од 25. 5. до 3.6. 2017. године. Изложба, чији је аутор Боривој Вујић, обрађује наставне теме за предшколски и школски узраст Свет око нас, Познавање природе и друштва, Техничко образовање, и има врло изражену едукативну улогу, посебно у функционалном знању. Кроз 5000 експоната који обрађују живот и људе у граду и селу, са мотивима великих градова, ученици се могу упознати како функционише саобраћај у великим градовима: возови, трамваји, аутомобили и како се они покрећу. Макетама и играчкама (аутомобили, барбике, солитери, пруге, паркови) је веродостојно приказано функционисање природних појава и процеса, као и функционисање различитих људских делатности у конкретним околностима.

Изложба о Миловану Глишићу

У школској библиотеци је током месеца маја отворена изложба о делу Милована Глишића, поводом 170 година од његовог рођења. Поред најпознатијих Глишићевих књига приповедака које су свакодневно доступне ученицима, изложена је и  веома занимљива књига Остоје Продановића Наследници Глишићевог блага“, а коју чине завичајни приповедачи. 

Изложба о Проти Матеји Ненадовићу

У школској библиотеци је током месеца априла отворена изложба о делу Проте Матеје Ненадовића, поводом 240 година од његовог рођења. Изложбу чине Протина дела, као и дела Велибора Берка Савића и др Гојка Деснице о животу Ненадовића. Како би ученицима и запосленима у школи био јаснији овај временски период и историјски континуитет завичаја, изложене су и књиге Марије Исаиловић: „Школе у ваљевском крају“ и „Ваљево и околне области у средњем веку“.

Изложба о Иви Андрићу

У школској библиотеци је обележено 125 година од рођења Иве Андрића. Постављена је изложба Андрићевих дела, као и извод из беседе „О причи и причању“ коју је наш нобеловац изговорио 1961. године када је примао награду. Изложба је постављена тако да сваку књигу ученици могу одмах узети и понети кући да прочитају.

Изложба „Лагуниних“ књига

У петак, 25.11.2016. године су ученици III1, са својом учитељицом Јасмином Стојановић, посетили изложбу „Лагуниних“ књига у својој школској библиотеци. Са огромним и преданим интересовањем су прелиставали књиге, и распитивали се о садржају, темама и значењу појединих наслова.

 

Осмаци на изложби „Ана Франк – историја за садашњост“

Ученици VIII разреда који похађају наставу грађанског васпитања као и чланови историјске секције су у Народном музеју у Ваљеуву посетили изложбу „Ана Франк – историја за садашњост“. Кроз судбину јеврејске девојчице, страдале у Другом светском рату, ученике су провели вршњачки едукатори из ваљевских средњих школа. Ученике су пратиле наставнице Сузана Јаневска и Зорица Томић.

 

Изложба књига

17. 2. 2016.– 31. 3.2016.

ИЗЛОЖБА КЊИГА

у школској библиотеци

 

„СВИ НАШИ ПЕСНИЦИ“

 

 

ПОВОДОМ ОТВАРАЊА ПЕСНИЧКЕ ШКОЛЕ

Изложба и луткарска представа

У дечјој недељи која се одржавала од 5. до 11. октобра 2015. године, првог дана на сцени Центра за културу, са почетком  у 13 часова, одржано је отварање изложбе дечјих радова „Моја породица“, „Боје радости“, проглашење победника, уручење награда, а затим, у част награђених је одржана луткарска представа Школе „Покажи шта знаш“. Награђен је рад ученице Елене Матић IV3, која је освојила 1. mесто, а похваљени су и ученици специјалних одељења. Публика је уживала у представи и наградила глумце, луткаре, великим аплаузом.