Дрво генерације

У уторак, 2. октобра 2018. године, ученици првог разреда су у Центру за културу гледали представу Хајди”, поклон представу Креативне радионице “Пинокио” Ваљево.
После представе, у школском дворишту, прваци су засадили дрво генерације, садницу црвеног јавора, о коме ће посебно бринути наредних година.

Пројектна настава за Дечју недељу

У понедељак, 1. октобра 2018. године, ученици првог разреда су у Центру за културу гледали представу “Несрећна Кафина”, поклон представу Града Ваљева.
Првацима се обратио Дејан Богојевић, члан Градског већа задужен за културу.
После представе ученицима су подељене илустроване књиге “Пажљивкова правила у саобраћају”.
Тог дана ученици су у оквиру пројектне наставе обишли аутобуску станицу “Ласта”.

"Спортом до здравља"

Данас је наша Школа била домаћин једног лепог дешавања. У школском дворишту се одржавала једна од активности у Дечјој недељи, а која је обухватала ученике другог разреда свих градских основних школа. Ипак, због великих обавеза, позиву на учешће су се одазвале 3 школе: "Прва основна школа", ОШ "Сестре Илић" и ОШ "Милован Глишић". Први део активности је подразумевао полигон, који су сви ученици успешно прешли, а други део се односио на игре спретности: намотавање канапа, преношење лоптице у кашичици, гађање мете, убацивање оловке у флашу и пуњење флаше водом. У веома напетом такмичењу, екипа наше Школе је заузела 1. место, 2. место је освојила сјајна Пета школа, 3. место Шеста школа, а 4. место Прва основна школа. Честитамо свима на фер и спортском такмичењу и лепом дружењу. Надамо се да ће ово постати традиција у Школи и редовно дешавање у будућим Дечјим недељама.

Занимљиви четвртак

Четвртак, 4. 10. 2018. године био је веома занимљив и активан за ученике трећег разреда.

Најпре су у 10.00 часова у Свечаној сали Школе одгледали представу "Школо моја, пређи на другога", а затим су се упутили ка Спортској хали "Студент" да учествују у спортским играма под називом "Забавна олимпијада". Дванаесторо дечака и девојчица се такмичило против својих вршњака из осталих ваљевских школа и након победа у свим играма освојило прво место.

 

Диплома на ликовном конкурсу за ученике специјалних одељења

Изложба ликовних радова поводом Дечје недеље, одржана је у Центру за културу Ваљево, под мотом ''Срећно детињство''. Ученици специјалних одељења наше школе добили су диплому поводом учествовања на ликовном конкурсу. Хорић, оркестар и рецитатори Прве основне школе Ваљево употпунили су овај догађај, а наши ученици су поносно преузели своју диплому.

Представа ''Несрећна Кафина''

''Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља'' слоган је Дечје недеље ове године. Први дан Дечје недеље ученици специјалних одељења наше школе, посетили су поклон представу Града Ваљева ''Несрећна Кафина'' чији је организатор Центар за културу Ваљево. Жеља Центра за културу и тима који је организовао представу била је да најмлађој публици приушти позоришни ужитак сачињен из љубави и искрене жеље да уживају гледајући бајку о срећи и срећи у несрећи са срећним завршетком. Ученици су из Центра за културу изашли одушевљени и пуни утисака. Потом је уследила шетња градом и уживање у слатким посластицама.

"Играј се, забави и научи"

Поводом Дечје недеље професорке немачког језика Ивана Вујић, Катарина Живковић и професорка шпанског Оливера Продановић организовале су са ученицима 6. и 8. разреда радионицу "Играј се, забави и научи". На тај начин су се ученици подсетили неких заборављених игара, научили нове и кроз игру и забаву имали прилику да обнове до сада научено. Основни циљ ове радионице био је да се укаже на предност друштвених игара у односу на мобилне телефоне.

„Шта сам оно хтео да кажем“

Поводом Дечје недеље Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“  је организовала 3. 10. 2018. дружење ученика са дечјим писцем и аутором књижевности и позоришних комада за децу Дејаном Алексићем под насловом „Шта сам оно хтео да кажем“. Дружење се одржало у Клубу за страну књигу у 12:00 коју су посетили ученици 4. разреда са својим учитељицама.

   На занимљив, духовит и загонетан начин водио је разговор са ученицима како би одржао њихову  пажњу, подстакао их да читају и да схвате да је  место књиге у свакодневном животу  детета важно.