Олимпијски час

Ученици четвртог разреда наше школе, учествовали су у „Олимпијском часу“, који је одржан у среду, 9. новембра 2011. године у Првој основној школи.

http://www.youtube.com/watch?v=HHkF7Ji915k

Кроз низ радионица, организованих на пет „станица“, које симболизују пет континената и пет олимпијских кругова, научили су пет важних олимпијских вредности које се стичу кроз бављење спортом:

- уживање у спорту;

- фер- плеј;

- поштовање;

- изврсност и

- јединство духа, тела и ума.

Идеја овог часа, који је био под слоганом  „За бољи свет у духу олимпијских вредности“,  је да што већи број деце у Србији, на непосредан начин, кроз дружење и игру, осети дух олимпијзма и научи нешто више о историји олимпијског покрета и Олимпијских игара.

На крају овог несвакидашњег начина учења, председник  Олимпијског комитета Србије и славни кошаркаш, Владе Дивац, уручио је ученицима дипломе, честитао на успешном часу и поручио им:

„ Важно је да знате да све што желите, уколико сте упорни и дате све од себе, можете и да постигнете. Ви можете да остварите своје снове. У духу олимпијских вредности, бавите се спортом, учите школу, чувајте животну средину и будите добри другари!“