Интерактивна табла

У среду, 17. априла 2019. године, одржана је нова  радионица за предшколце. Уживало се у забавним играма и задацима на интерактивној табли. Сат времена дружења је веома брзо прошло, а будући прваци су на њој, уз помоћ специјалне оловке, направили и свој заједнички рад. Радионицу су припремиле учитељице продуженог боравка Биљана Сеничић и Мирјана Беговић. 

 

Лутке и музика

У среду, 10. 4. 2019. године, од 18 до 19 часова у Школи је одржана радионица „Лутке и музика“ за предшколце. Деца су погледали снимак луткарске представе, затим су сами на задату или самостално постављену ситуацију изводили представу. На крају су уз музику осмислиликореографију .

Радионицу су планирале и реализовале учитељице: Мирјана Беговић, Милена Миловановић и Слободанка Ашковић.

"Чувари планете"

У среду, 3. 3. 2019. године,одржана је радионица за предшколце под називом "Чувари планете".
Предшколци су кроз презентацију, активно учешће у рециклажи и израду паноа стекли основна знања о значају чувања животне средине.
Радионицу су водиле учитељице првог разреда.

"Музичко заплитање и расплитање"

У среду 20. 3. 2019. Актив учитељица трећег разреда одржао је још једну у низу бесплатних радионица за предшколце Града Ваљева  под називом "Музичко заплитање и расплитање". Деца су уживала у различитим играчким, певачким, али и ликовним активностима. Дружење је почело имитацијом "Понови покрете са екрана", а наставило се  играма "Возић који игра", "Плеши и заледи се", "Претвори се у животињу", "Коларићу Панићу" и на самом крају "Препознај звук из природе и нацртај онога ко га ствара".

Радионица за предшколце

У среду, 13.марта 2019. године одржана је нова радионица за предшколце, али у новом простору- кабинету за музичку културу. Деца су се сјајно забавила уз певање, свирање на ритмичким инструментима, плесање уз Бранково коло и Карневал животиња и играње необичне игре са намотавањем канапа. Радионицу су реализовале: наставница музичке културе Биљана Тодоровић, учитељице из боравка - Биљана Сеничић и Мирјана Беговић.

Осмомартовска радионица

Нова радионица за предшколце одржана је 6. марта са темом посвећеној мамама. Будући прваци су уживали правећи честитке и лале за своје маме. Уз рецитовање и певање песама о мами, сат времена је брзо прошло. Надамо се да су маме биле обрадоване поклоном, а ми јесмо децом. Њиховом енергијом и радошћу. Радионицу су припремиле и водиле учитељице Биљана Сеничић и Мирјана Беговић, а у прави час је стигла помоћ учитељице Новке Мосуровић Андрић.

Следеће недеље, најмлађе другаре чека музичка радионица.

"Игром до знања"

Радионица за предшколце "Игром до знања" одржана је 30.1.2019. у великој сали за физичко васпитање. Радионицу су осмислиле и реализовале учитељице 2.разреда, Јелена, Славица и Весна. 

Ово је била последња радионица у првом полугодишту. Настављамо с радом 20.2.2019. Позивамо предшколце да нам се тада придруже. 

 

„Славски обичаји – Свети Сава“

Радионица за предшколце града Ваљева одржана је 23.1. 2019. године на тему „Славски обичаји – Свети Сава“. Предшколци су  с пажњом отпратили презентацију о Светом Сави , весело су певали химну а затим уживали у  украшавању славског колача од теста правећи шаре. Било је задовољство гледати спретне руке предшколаца које су обликовале тесто. Радионицу реализовали Јова Новитовић, вероучитељ, Виолета Кењић, Марија Јанковић и Новка Мосуровић-Андрић, професори разредне наставе.