"Игром до знања"

Радионица за предшколце "Игром до знања" одржана је 30.1.2019. у великој сали за физичко васпитање. Радионицу су осмислиле и реализовале учитељице 2.разреда, Јелена, Славица и Весна. 

Ово је била последња радионица у првом полугодишту. Настављамо с радом 20.2.2019. Позивамо предшколце да нам се тада придруже. 

 

„Славски обичаји – Свети Сава“

Радионица за предшколце града Ваљева одржана је 23.1. 2019. године на тему „Славски обичаји – Свети Сава“. Предшколци су  с пажњом отпратили презентацију о Светом Сави , весело су певали химну а затим уживали у  украшавању славског колача од теста правећи шаре. Било је задовољство гледати спретне руке предшколаца које су обликовале тесто. Радионицу реализовали Јова Новитовић, вероучитељ, Виолета Кењић, Марија Јанковић и Новка Мосуровић-Андрић, професори разредне наставе.

Забавна математика

Прва радионица за предшколце у овој години одржана је 9. 1. 2019. Кроз занимљиве игре, малишани су се сусрели са математичким појмовима које су веома лако савладали. Судећи по знању, биће ово једна добра генерација, сложиле су се учитељице првог разреда које су припремиле и водиле ову радионицу, а у томе им је помогла и учитељица из продуженог боравка.

„Игром до енглеског“

Радионица за предшколце града Ваљева одржана је 12. 12. 2018. године под насловом „Let’s play into english“ – „Игром до енглеског“. Предшколци су кроз занимљиве игре именовали боје, бројали, певали, бојили и уживали уз музику и покрет. Радионицу реализовали Наташа Андрић-Несторовић, професор енглеског језика и Новка Мосуровић-Андрић, професор разредне наставе.

"Радујмо се"

Дана, 5.12.2018. године у  Школи  одржана је радионица „Радујмо се“, за предшколце града Ваљева. У радосном и ведром расположењу деца су певала новогодишње песме, играла уз музику и бојила новогодишње украсе. Радионицу су планирале и реализовале учитељице четвртог разреда  Слободанка Ашковић и Милена Миловановић и учитељ волонтер Александра Антонијевић.

Јесењи град

На 6. бесплатној радионици за предшколце, која је одржана вечерас, деца су показала да иако су још мали, њихови радови говоре супротно. Прављењем заједничког рада на тему јесени, настао је диван ЈЕСЕЊИ ГРАД. У томе су им помогле: наставница ликовне културе Мира Лукић и учитељице продуженог боравка Мирјана Беговић и Биљана Сеничић. Овај прелепи рад красиће наш ходник наредних недеља. Барем док јесен не оде и уступи место зими. 

 

Чаробни прстићи

У среду 7. новембра, одржана је пета по реду Радионица за предшколце у просторији продуженог боравка. Најмлађи и најслађи другари су учили кроз игру користећи Монтесори и друге материјале за развој графомоторике, фине моторике, визуелне, тактилне и аудитивне перцепције и вежбе памћења. Сусретали су се на четири различите "станице" са занимљивим материјалима: тихе књиге, чепићи са словима, писање у гризу, тактилне плочице, шаблони, завртњи, бројеви, куглице са пинцетом и многи други материјали који подстичу развој наведених функција. Радионицу су осмислиле и водиле: Цеца Матић, логопед и учитељице продуженог боравка - Биљана Сеничић и Мирјана Беговић. 

Надамо се да су деца уживала барем колико и ми, а следеће недеље их чека ликовна радионица.

"Имам циљ - вежбањем до здравља"

У среду 31.10.2018. године учитељице трећег разреда Школе одржале су четврту по реду "Бесплатну радионицу за предшколце Града Ваљева" под називом "Имам циљ - вежбањем до здравља". 

Око 25 - оро деце уживало је у играма уз музику, савладавању препрека, проласку више полигона, као и у играма спретности.

Задовољна дечја лица, граја у Свечаној сали и осмеси на лицима су красили ову радионицу препуну најразличитијих активности.

До следећег дружења вежбамо свакодневно да бисмо били срећни и здрави.