" ДАТИ КРВ, СТВАР ЈЕ ВРЛО ВАЖНА..."

У четвртак, 31. маја 2018. године су у Београду, у Црвеном крсту Србије, свечано уручене награде победницима овогодишњег конкурса "Крв живот значи".

Циљ конкурса је сензибилизација деце и младих за добровољно, ненаграђено и анонимно давање крви након напуњених 18 година живота и развијање осећаја солидарности међу младима.

Првопласирани појединци провешће десет дана на мору у Баошићима, захваљујући средствима Министарства здравља Републике Србије. Ученици који су освојили друге и треће награде, награђени су вредним штампаним издањима.

На конкурсу су учествовале 92 организације Црвеног крста, послато је преко 20 000 ликовних, литерарних и видео радова из 561 основне и средње школе.

 

Више пута награђивани ученик четвртог разреда Лазар Грујичић, је овога пута написао, по мишљењу многих, најлепшу песму до сада "Крв живот значи" и сасвим заслужено од свих пристиглих песама (а било их је скоро 4000) освојио 2. награду у Србији.

Велико БРАВО за Лазара и његов таленат и сјајну песму којом позива све да се прикључе овој хуманитарној акцији, познатој у целом свету. Он је обећао да када порасте, сигурно ће дати своју крв, а нама остаје да се надамо да и пуно људи размишља на такав начин!