Представа „Ко хоће да доживи чудо“

У уторак, 12. јуна 2018. године, у холу Школе изведена је представа „Ко хоће да доживи чудо“, која представља завршницу пројектне наставе „Дух Десанке Максимовић и даље живи у нама“.

            Реализација пројекта, чији су аутори Светлана Арсић, учитељ Школе, и Санела Крстић, учитељ Основне школе „Сава Керковић“ из Уба, отпочела је још у септембру 2017. године. Током оба полугодишта низале су се бројне пројектне активности у којима су ученици обе школи вредно учествовали, нестрпљиво очекујући нове задатке и игре кроз које се учи. Све то је подстицало ученике да истраживачким радом упознају живот и дело велике песникиње, али, што је још значајније, усвајају и негују истинске животне вредности, као што је то чинила и Десанка. Пратећи тако све оно што су ученици и њихови учитељи овим пројектом остварили, можемо рећи да осмишљавање и извођење представе „Ко хоће да доживи чудо“ најбоље осликава крилатица да „Конац дело краси“!

            Текст за представу написао је Бошко Милосављевић, а глумци су били ученици одељења IV3. Кроз игру и песму, млади глумци су нам показали да чисто срце и весео дух отварају пут ка највећим лепотама света – само је потребно да ослушнемо и подржимо тај весели начин спознаје. Публика, њихови родитељи, гости из Основне школе „Сава Керковић“ и сви они који су застали да ослушну тај плес речи, мисли и радости, истински су уживали. Аплаузима и осмесима испунио се хол Четврте школе, што је сигурна потврда свим носиоцима пројекта „Дух Десанке Максимовић и даље живи у нама“ да су своје замисли на најбољи начин претворили у дело