„Дабар 2018.” – школски ниво такмичења, старији разреди

У периоду од 19.11. до 23.11.2018. године, сада већ традиционално у нашој школи,одржано је међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености Дабар“ - школски ниво за старији разреде. На занимљив и интерактиван начин кроз ово такмичење ученици се упознају са областима рачунарства и информатике. Питања су тако конципирана да код деце развијају вештине решавања проблема, алгоритамски начин размишљања, логичко решавање задатака, правилну употребу информационих технологија и њен утицај на друштво. Ученици кроз ово такмичење сазнају на који начин решавање проблема може бити занимљиво и забавно. Нагласак је на програмирању и техничким знањима, али и општим темама и решавању конкретних проблема.

На такмичењу је учествовало више од 100 ученика петог и шестог разреда – у категорији „Дабарчић, тј. седмог и осмог разреда у категорији Млади дабар. Ментори такмичара су били проф. информатике и рачунарства Никола Рајевац и Јелена Лазаревић.

Захваљујемо се свим ученицима који су врло заинтересовано учествовали у решавању задатакана школском такмичењу, а у ишчекивању резултата смо издвојили неколико фотографија.